ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 504
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
За мен по--важното е д а се научат на правила методика на самопроверка! Не е въпроса в това дали  знаем съответния език и дали бихме могли  да  се включим
Абсолютно си права, по-важното е.
Но винаги е от полза ако знаем езика и можем да помагаме. Аз си признавам, че, съзнателно или не, съм я побутнала да избере езиците, които знам и мога във всеки един момент да съм в час и по двата и да и помагам.
Ако беше се запънала, че иска примерно испански, нямаше да я спра естествено, но в момента съм една идея по-спокойна как се случват нещата, като съм в час по езика.
Който пък изпитва на думи без да е навътре в езика си е герой за мен. Шапка свалям.

Снегът е прекрасен, като свършим да учим с второкласника и излизаме на бой с топки. Grinning

# 616
При нас продължава да трупа сняг, чудно е! Толкова тихо, като вакуум.
Слагам ви част от домашното по ИИ, на тема народни носии. За момче, май не е зле.

На мен много ми харесва като цялостно изпълнение. Отделно от това - обичам зелено.
Моят онзи ден по рисуване прави мотиви, няколко вида, след което учителката ще одобри един и той трябва да ги повтори като шаблони на А3 в квадратчета от по 5х5 см.Голямо чертаене ще падне, от сега го виждам. Smile

# 617
Доня, чудесно се е получило. Идеална рисункка е. Аз няма да слагам нищо на моя син. Малкият има и някои добри работи, но наборът по отношение на рисуването е с две леви ръце. Нищо не може да нарисува, ама съвсем нищичко. Отделно от това никога не е обичал да оцветяват, рисува и съответно никога не го е правил доброволно, по собствено желание.
Ох, и моят знае принципно, че всичко това - математиката, езика - си е за него. Знае защо му е важно и т.н. и т.н. Много сме говорили... Ама пусти мързел. Абсурд е вече да го гоня с учебник, сборник. Осигурила съм му всичко необходимо. Ако има нещо неясно, да идва да ме пита. Ръчкам и мърморя от време на време, но вече е време сам да се вземе в ръце. Ако го направи, ще е от полза за него, ако не го направи... ами здраве е. Насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш. Щом си има някакви мечти, да бъде така добър да си направи труда да ги гони.
Сега имам и малкия да ръчкам още година и половина, да избута ейчбио-то и се оттеглям на почивка.

# 618
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може ли да ми кажете къде сте пускали снимки от сборници, че не мога да изчета цялата тема. Напоследък се включвам много телеграфно заради работата.

# 619
  • София
Аз да питам по-знаещите по един въпрос, който ми се мотае покрай постоянното дуднене на набора, че трябвало да имат повече МАТ и по-малко БЕЛ. Ако в 11 клас максималния брой часове ИУЧ за профилиращите предмети е 20 и например от тях 5 са за МАТ, към тях добавят ли се и 2та часа ОП и стават ли общо 7 часа математика?

# 620
green,. ПП си е профилирана подготовка, общо-задължителната си е отделно. Та при твоя пример, биха били 5+2, т.е. 7 часа общо математика, но ще се учат различни неща.

# 621
  • София
Мони,

Къде е този сняг Wink
Ние имаме само дъжд. Или както казва малкото ми зайче "ау, че мокър дъжд!"
В София, Дианабад. Тази седмица съм вкъщи и ще се наслаждавам на снега ако се задържи.

# 622
  • Между гори и планини
При нас продължава да трупа, вече има поне 15см сняг. Преди малко мина снегорина, а тока се чуди, ще го има ли, или не. Винаги при първи мокър сняг има смущения в електрозахранването. Дървата в камината пукат, котките са се наредили около мен.... Хубаво е да е зима!

# 623
  • София
Ох, обожавам снега, зимата и всичко, свързано с нея Simple Smile Завиждам НЕблагородно на всички с камина, обожавам пукането на дървата в огъня.
Сега ходихме с набора навън, че най-сетне му пристигна пратката с мангите, е няма такава забава. Голям бой падна със снежни топки.

# 624
  • Някъде в Европа...
Айде и от мен една снежна снимка от сега...И във ВТ си натрупа, но топлото идва от климатика 😃:

Днес наборът имал контролно по АЕ..било елементарно..тя оценката ще си покаже ако ме извести въобще за нея...

# 625
  • Между гори и планини
Аз пък поръчах терлици на моите мъже, от една от майките с деца с увреждания. За 5лв чифта! Ами не можах да измисля нищо друго. Не ходя никъде, по сайтовете нищо не откривам. Може и още нещо да добавя в последствие.

# 626
Не мога да повярвам, че най-накрая успях да ви изчета и включа в темата!!!
Честит първи сняг момичета!!
Аз обичам зимата, но само ако съм на топло с чаша кафе и хубава книга или филм
Честити да са рождениците (с малко закъснение). Да се радват на добро здраве, късмет и успехи!
Толкова се надявах и молех от днес да сме присъствено в училище, но не ми се сбъднаха желанията. Моят си се чувства супер вкъщи с това ДО. Аз излизам сутрин и се прибирам вечер, как минава ДО идея си нямам, но той е доволен. След притесненията от миналата година съм се отпуснала и някак си нямам сили за контрол. Разчитам на неговата съвест и отговорност.
Тъкмо се зарадвах, че тази година тръгна да спортува с приятели и те ги спряха. Дано не му мине мерака след месец.
Може ли да дадете съвет, как да получавам информация за контролни, изпитвания, за класни и други подобни. Силно съм притеснена, че ще видя накрая на срока едни оценки и толкова. Нормално ли е и най-малкото селско училище да има ел. дневник, а ние да нямаме. Просто не е истина!!

# 627
  • Някъде в Европа...
.  t_simeonova69, на същото дередже сме, нищо че е ПМГ - ВТ...Имат уж ел дневник, но в процес на разработка..Никаква обратна връзка с учители. По същия начин илизам в 7.30 и се прибрам в 17 ч. - какво учи, ама докъде е стигнал, идея си нямам..само чувам "научих си", "всичко е нормално" и се цъка на игри или "излизам с колелото"..това е..И на него му харесва ДО вече и не желае връщане в клас..щото така по-лесно 😵

# 628
Готова съм с адвент календара. Тя няма представа, че ще има такова нещо. Нямам търпение да ѝ видя изражението утре.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 18:51 от Maria 007

# 629
Дами, които се оплаквате от липса на ел.дневник, не говорихте ли с директор и класен? Освен това в Школо има и координати за свръзка с учители - тях ги ползвам от миналата година още и винаги, когато нещо питам, ми отговарят ако не същия ден, то най-късно на следващия. Би трябвало да има поне ел. поща, а често има и телефон, но аз по телефон не си позволявам да звъня. Пиша и чакам.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 18:19 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт