НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 32 680
  • 274
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
От качени 14, свалих 7 в болницата и после 3 вкъщи, но от 2-3 седмици не мърдам. Confused
Надявам се поне още останалите 4 да сваля, ако не и повече, но няма такива изгледи... Корема ми още не е прибран, приличам на 6ти месец бременна.

# 151
Аз още не съм решила дали ще правя погача.
Къпем когато можем спрямо неговото настроение но около 7-8 часа.

Как вървят килограмите ви?
Ние я къпем в интервала 19-20,30ч. Долу-горе там и се падат буденията.
Килограмите - 7 от болницата. После още към 3. Сега си стоя на 60 от известно време. Но си хапвам за енергия пък и цедя кърма(не е много,много, но докато и колкото има). Ще отслабвам после напролет живот и здраве. От качените през бременността ми остават 5кг за сваляне. Иначе още 3 ми се иска от моите си.

# 152
За килограмите си не мога да се оплача.
Забременях 67 кг. Влязох да раждам 78 кг, а сега съм 68/9 кг.
Корема ми същи бързо се прибира.
Само дето ми прави впечатление, че отляво е по-отпуснат.
През цялата бременност бях с изметен център в ляво Grinning
Честно да си кажа се сещам с носталгия за бременността. Дано имам късмет и пак ми се случи един ден.
За къпането: между 19:30 - 20:00 ч

# 153
На мен ми останаха 2-3кг за сваляне,но друго ме тревожи и искам да попитам мамите родили със секцио дали въобще ще се оправи. Точно над операцията корема ми виси. Много грозна гърбица. Като трън в очите ми е.
А колко съм отпусната няма да ви казвам. Нямам търпение да почна да тренирам.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 19:30 от aniiliev83

# 154
Ани, спокойно, оправя се, но отнема време. Аз съм трети месец след секциото и почти вече дори не ми е релефен белегът. Единствено ме придърпва от време на време като се натоваря.
Аз за кг нямам какво за кажа. Забременях 70кг,  влязах да раждам 68кг и излязох 63кг. Сега съм някъде около тях още.

# 155
И ние къпем и заспиваме по различно време, нямаме никакъв режим, но засега не ми е проблем. То и без това не спя, няма значение по кое време не спя 😂 За 40ти ден ще идем в църквата и после само със семейството ще направим обяд, това ще е.

Иначе за килограмите  след ужасно тежкото раждане, поне с това имах късмет. Качих 12, прибрах се с 5 отгоре, за две седмици и те изчезнаха. Коремът се прибра за седмица, само около пъпа е малко меко все още. И стриите ми се разминаха. Но пък все още се възстановявам от епизиотомия та. Няма пълно щастие 😄

# 156
Аз съм с 23-25 отгоре и не мърдат. А това дето Ани го показва при мен е огромно... Лекарката беше казала, че е оток.
И режим спазвам т.е. доста се ограничавам, но освен да ми спре и малкото кърма друго не става

# 157
Ух, едва ви изчетох. Дълъг пост ще е извинявам се, имам и няколко въпроса:
 При нас беше ужас тези дни. Малчо беше много крив, през деня спеше по 15-20 мин и то само в мен. Едва издържах, вчера ревах 2 часа, защото не бях спала през нощта и цял ден с тоя рев...
За капак на едната ми гърда се появиха червени петна и вдигнах 37.5 температура.. какво ли не правих дори зелеви листа слагах - пооправих се днес. Страх ме е да не стане по-лошо.. 🥺 малкия си суче много добре нз от какво се е получило.
В тази връзка вчера в страницата на едно наум имаше лайф с Ася Демирева, можете да го видите, извадих късмет, че го гледах и тя спомена за зелето..
Не е редно да се съди друг ако не знаеш какво е преживял. Аз лично, ако не мога да кърмя ще ми е много болно, но няма никога да кажа на някой ти защо не го правиш. Когато малкия хапва по-вяло се цедя и замръзявам, не съм си помисляла и да хвърлям кърма, тя си е богатство.

Ние нямаме никакъв режим. До сега се храни на 3 часа, изцяло на кърма е, но тези дни почна на 2 2 и половина часа. Съответно къпем между 6 и 7:30. Понякога яде в 10, понякога чак в 12 вечерта, съответно после се буди или в 2 или в 4. Сутринта сме в 8 или 9 и така..

Кг аз си ги върнах вече, след като излязох от болницата ми оставаха 3 и с оттоците и лохиите се изчистих, но съм много отпусната и аз. Имам малко коремче, покрай пъпа ми е много сбръчкано. Моя белег също е така, взех си стягащо бельо и ако не забравя го слагам. Някой ползва ли някакви кремове за стягане?
Аз обаче искам да попитам (мина месец от раждането) мамите, които са родили около мен, имате ли още лохии? Как е белегът? Моят все още се бели коричката на раничката. Дали е нормално. Другата седмица съм на преглед, но ми е интересно.

# 158
Дух, тъкмо това смятах да питам и аз - как сте с кг-те? Аз няма къде да се изтегля и не съжалявам, защото много ще ми повлияе това, което ще видя. После ще съм много депресирана, а не искам точно сега и с това да се натоварвам. Коремът ми се прибра почти, но има какво да се желае там. Още не страдам толкова, че съм дебела, защото не излизаме сигурно и е студено. Пролетта ще е ужасът. Аз ям не насила, защото кърмя, но гледам да е хубава храна и питателна. Манджи, супи.. няма как. Поне пия много вода, устата ми вечно е суха. Хич не ми липсва бременността. Като знам как ми се пикаеше постоянно, а и 6 дни след термин, някак се наситих на този период. 🙄
Ние преди 21:30ч почти не го къпем,зашото хващам и късното хранене и понякога не се събужда цяла нощ. Въпреки че снощи и днес е крив, почти не е спал, само мрънка, реве. И аз съм така, само не съм ревала още. 😄

# 159
  • София
Аз качих 13 кила, смъкнах 12 с раждането. Коремче все още имам малко. Стрии и диастаза нямам, да се чудиш с тоя огромен корем как ги пропуснах.

Режим все още нямаме, но знам че след 3 месец е добре да се сдобием с такъв. Опитвам се от няколко дни да ги приспивам към 8-9, че ако подминем тоя час, киселеят и двете. Два пъти ни се получи, днес пак не стана, едната заспа, другата се разхълца, разрева, разсъни, едва я успокоих после. Ядат пак на 3ч. Бяха на 4 и върнаха обратно. Правят ми пауза след разходката, жал ми е да ги събудя, и после си разместват часа за лягане.

# 160
Качих 20кг аз, от 68 на 88. Сега съм 76кг,не знам колко свалих в болницата.  Бебка е на 24 дена вече, но има явно някакъв нейн режим- яде на 3 часа, къпя я в 20.00 ,хапва и заспива. Проблема ни е коликите обаче- Инфакол не помага, Абоколикен и то,чай на Хип същата работа. Педиатърката не каза конкретни капки/препарати за колики, каза да редуваме и което стане и има ефект. Крива е ,не иска да спи, постоянно се изпъва като струна и не може да пръцне,поне да и олекне .Мрън

# 161
Хелинор, надявам се разбираш разликата между “след три седмици” и изначален проблем със засукването. Защото за мен е огромна. И не е само един коментар, а преобладаваща част от коментарите ти предлагат едно изключително твое мнение, което звучи, като да се опитваш да налагаш. Казваш, че се опитваш да откриеш отговор - еми то е бая близко до акъла, а не ми се ще да си мисля, че не можеш да се сетиш, особено когато става въпрос за девойки с първи деца. Не ме разбирай погрешно и ти, аз ти казвам моето мнение, което не е толкова закостеняло като твоето, и се надявам да го приемеш.

Искам да благодаря тук на Рози, която ме свърза с Ася Демирева. Успокои ме, че за нещастие просто в България има много малко хора, които могат да се справят с гърди с моя размер, а аз съм се доверила на грешните такива в Шейново. Трябва да предлагам на бебето гърда и да суче по 20 минути от всяка, което ми се вижда невъзможно, но ще пробвам, ако не - ще цедя на ръка. За нещастие Меделата, която имам, според нея не може да се справи с размера на гърдите ми също. Успокои ме, че няма как в болницата кърмата ми да секне, както и че няма такова нещо като привикване на шише и най-вече - да не се страхувам от АМ за момента. Филип суче за сега с тъпите силиконови зърна, но аз съм убедена, че е засукал плитко, защото боли. Отказвам да изпадам в паника, ще добутам някакси до изписването, ако не - до вторник, когато Ася ще дойде вкъщи да видим какво можем да направим с тая работа.

Медела имат различни фунии, т.е. с по-голямо размер за по-големи гърди.

# 162
Ние ще пропуснем погачата. И двете семейства са здрави, но покрай професиите им, имат контакти с много хора и се притеснявам от тия вируси сега, не само Ковид. Пък и май не ми се занимава с цялата галамация. Само ще почерпим комшиите покрай нас с питка и сладкиши.

Аз имам друг въпрос ... На точен час ли къпете бебчетата? Нашето спи супер безразборно и никога не го будим, но така нямаме и никакъв график. Един път къпем в 19, един път в 21ч... Съответно и нощното лягане е в неопределен час. Засега не беше проблем, защото се будеше на половин-един час, но вече спи по 2-3 и така лягането ни с ММ варира от 23 до 1 часа... Иска ми се да почнем да лягаме долу-горе по едно и също време, но не знам как да го нагласим тоя график. Neutral Face
И при нас банята беше така - 19- 21ч. Но това ни смазва, така много закъсняваме и с банята и съответно след това вечеря и лягане на баткото. От 4 дни обаче направих режим-нощем не я вдигам, но през деня ако не е станала сама я разбуждам, така се къпем всяка вече 19-19:30. Понеже и броя храненията за ден, с този режим пак са същият брой като както беше само на поискване - 6-7.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 05:41 от gergamelka

# 163
  • София
Аз съм качила малко кг - 13-15 и не съм се мерила да видя как се движа сега. Ще ги сваля бавно и постепенно, не ми е проблем да ги влача  следващите 6м. Притеснява ме прибирането на корема - там съм си бременна още. Усеща се, че спада ама има много хляб да ям още. И като казах ядене, с това неспане явно на тялото му липсва енергия и така налитам на сладко и тестяно, че вече съм за тия групите за зависимости. Иначе готвим ежедневно в къщи, супи, манджи и тн но тая захар Tired Face
Да ви кажа за тоя ръб над белега на секциото - оправя се, но може са отнеме доста повече време от самия корем. С предната ми бременност последен се прибра между 6 и 10м след раждането...
Режимът е мираж и при нас. Нагласяме се към бебето за момента. А той продължава да ми разказва играта всяка вечер от 22 до към 3. Като пиян морков ходя през деня. Последно - погача няма да правя, не е моя ритуал това + нямам сили за сбирки и приготвяне. И предния път само на църква ходихме...

# 164
Относно въпроса, който ми беше зададен по-назад защо не съхранявам, а изхвърлям кърмата - ще съхраня някое пакетче, дори имам изостанали от преди празни пликчета само да ги намеря. Преди замразявах като луда и не използвах нито един пакет. Вярно, тя е за извънредни ситуации. Веднъж пробвах детето ей така да видя дали ще яде, но я отказа. Както вече съм писала, той от шише не близваше. Е, не я хвърлих веднага в мивката, а след 4-5 месеца изхвърлих замразените пликчета.
Да ви кажа ли на мен пък ми е зор с толкова много кърма в момента. Гърдите ми са на камък и болят. И да се цеди боли. Ето сега ще почвам да помпам, защото няма да изтрая до сутринта. И хиперлактацията си е проблем. Само не искам пак да влизам в спорове и обяснителен режим. Пак повтарям никой за нищо не съдя.
Относно килограмите - за момента съм -8 кг. от качени общо 11 кг. Не ям кой знае колко. Коремът ми виси. Поспаднал е, но от опит знам, че преди да минат минимум 2 месеца няма да е като преди. Да мине зимата пък ще видим кое как. В момента това е най-малкия ми проблем.
Депресарско ми е и на мен и аз плача. С две деца ми идва мноооого нагорно. Чувствам се като парцал. За режим е трудно да се говори на този етап. В къщи са в процес на налагане някои неща, от които изобщо не съм въодушевена. Много ми е криво.
Ами, на всички ни е трудно. Няма как да е иначе.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 03:37 от Helinor17

Общи условия

Активация на акаунт