НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 32 293
  • 274
  •   1
Отговори
# 75
Оо момичета и при мен продължава драмата с кърменето 🤯 Хем знам че трябва да съм спокойна хееем истерясвам яко вече и не се сдържам 😃 Казвах ви вече май че го пробвах само на гърда и той заспива и не яде (разбрах го като спря да ака), затова почнах хамалогията с цеденето и странно през деня му цедя по 100тина мл за всяко хранене и си е само на кърма, но вечер (около 21ч) не успявам да изцедя достатъчно... най-много 50мл успявам и после му додавам АМ 🤷🏻♀ Не знам вечер по-малко ли произвеждам, нещо хормонално ли е..? Следващото хранене към 00:00ч е изцяло АМ а аз се изцеждам за да го дам като се събуди в 03:00ч и вече в 03:00 като станем гърдите ми са пълни и се цедя пък за сутринта като стане... 🤪🤯 Абе хамалогия голяма ама някакъв такъв режим горе-долу си измислих само и само да му давам максимум кърма.
Много се надявам наистина като наддаде малко да почне да суче като хората и да засиля на майната им тоя Аптамил и тия шишета и помпи! 😅

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 20:30 от Ntmasdom

# 76
Оо момичета и при мен продължава драмата с кърменето 🤯 Хем знам че трябва да съм спокойна хееем истерясвам яко вече и не се сдържам 😃 Казвах ви вече май че го пробвах само на гърда и той заспива и не яде (разбрах го като спря да ака), затова почнах хамалогията с цеденето и странно през деня му цедя по 100тина мл за всяко хранене и си е само на кърма, но вечер (около 21ч) не успявам да изцедя достатъчно... най-много 50мл успявам и после му додавам АМ 🤷🏻♀ Не знам вечер по-малко ли произвеждам, нещо хормонално ли е..? Следващото хранене към 00:00ч е изцяло АМ а аз се изцеждам за да го дам като се събуди в 03:00ч и вече в 03:00 като станем гърдите ми са пълни и се цедя пък за сутринта като стане... 🤪🤯 Абе хамалогия голяма ама някакъв такъв режим горе-долу си измислих само и само да му давам максимум кърма.
Много се надявам наистина като наддаде малко да почне да суче като хората и да засиля тоя Аптамил и тия шишета и помпи! 😅
Оф същата работа. Не може да засуче.
Силиконови зърна слагам, ама суче вяло. Теорията ясна, но практиката я няма. Сърди се, не спи.. Понякога минава много време преди да успея да цедя.. Абе цирка е пълен. Да видя до кога ще издържа.. Колкото толкова, няма да се убивам пък..

# 77
  • София
Ntmasdom, нормално е вечер да имаш по-малко мляко. Количеството зависи от нивото на пролактин, което не е постоянно в денонощието - пикът му е през нощта, после постепенно пада, най-ниско е вечер.

# 78
Ntmasdom, нормално е вечер да имаш по-малко мляко. Количеството зависи от нивото на пролактин, което не е постоянно в денонощието - пикът му е през нощта, после постепенно пада, най-ниско е вечер.
Да, и аз това го запомних от лекциите

# 79
  • София
Не мъчете кърмените бебета с ядене през час. Товя никога не сън го разбирала - виждаш го, че е гладно, и го караш да чака. Лятото новородените и през час и половина могат да се хранят.

Я кажете какви играчки за бебета на 1м? Тотално съм забравила, ние на нашите нищо не сме взимали, сега ще поръчвам някаква музикална въртележка за над леглото.
Май колкото и да не обичам мазилата, ще взема някакъв колд крем, че май им щипе бузките като излизаме.

Веси, при положение, че така добре си хапва, спри с това АМ, да не си докараш наистина някой мастит.

Аз все пак викнах „колега„ да види какво става с нашето засукване. Още съм със силиконовите зърна, тъкмо ми се оправи нахапаното и от време на време слагам едната дама да суче просто така, ама пак губи вакуума. Според мен има къса юздичка, което обикновено е проблем при вяло хапване и цъкане, ама не мога да преценя.

Иначе и на моите им хъркат нослетата понякога, смукахме с аспиратора ама уж нищо не излезе.

# 80
Момичета, кажете какви ограничения спазвате в храненето по време на кърмене?
Аз не консумирам предимно шоколад, кафе, люто и бобовите,а много обичам всички тези неща. Нашата лекарка е от старото поколение, много добър неонатолог, но тя също ми препоръча да спазвам тези правила. А знам, че доста се отричат. Зимата бобец с лютичко... 🤧

# 81
Цоп и аз в новата тема 😊 Благодаря на Кокондрела!
Ох,не съм ви чела от много време. Имах драми и аз със слизането на кърмата. След секциото нямах лохии 3 дни и на 3тия ден ми слезна кърмата и почнах да се цедя. От контрахирането на матката всичката кръв изтече на веднъж. Толкова много,че все едно заклахме прасе в къщи! Извикахме линейка и ме взеха в болницата. Мъжът ми не можеше да смогне да попие кръвта изтичаща от мен,майка ми беше прибледняла като платно като ме видя,бебето реве и аз рева че трябва да ида в болницата и да я оставя. Добре,че каката беше горе и не видя какво се случи,че много щеше да се изплаши детето. На всичко отгоре гърдите ми станаха на бучки и веднага вдигнах температура. Така много бързо приключи кърменето при мен. Радвам се,че никой от обкръжението ми не ми дава наклон колко хубаво било да се кърми. Знам! На чужд гръб и 100 тояги са малкко. Само свеки отвори уста,но мъжът ми набързо я скастри и млъкна.
Иначе и Кати хърка с носленце понякога. Слагам физиологичен разтвор на капки.
Имаме обаче друг проблем🤔 Много трудно се оригва. Ако не се оригне я държа изправена 15тина минути обаче през ноща така ми се спи,че едва се държа очите отворени. Пробвам различни пози за оригване и нищо не помага понякога.

# 82
Ани, много съжалявам за случилото се.
Още повече съжалявам, че ще те разочаровам, ама то май нормално си е 15 минути за да се оригне. Нашето момче яде около 40-60 минути за 70-90 мл. Почива, оригва се, после пак. Понякога след оригване заспива дълбоко и после се буди и иска да го изправя и да го дооригна. Понякога си дояжда след 20-30 минути... Понякоха отказва, защото ака, изчаквам го к пак предлагам шишето та ... Да дълго яде

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 04:19 от Анонимен

# 83
Ами време ми е и аз да се похваля в темата. Вчера, 29.11. в 20:55 часа се роди мойто малко мишленце Филип, цели 54 сантиметра и 3 584 грама. Раждането мина много леко, даже се чувствам, че съм мината по някаква шано процедура. Имам един шев - на епизиотомията, че голяма глава има тоя моя калпазанин. Лично на мен контракциите ми бяха песен пред напъните, но след 40 минути напъни (особено след като не си усещах контракциите) бебенце проплака. Малко ми е странно още колко ми е леко на душата - колкото мразех бременността, толкова се изкефих на раждането. Та на останалите да раждат - ако искате разказ, предлагам на лични, че то не останаха хора вече да раждат, но няма нищо страшно, важно е правилното дишане и да не изпадате в паника, а да си напомняте, че в края на това пътешествие ви чака вашето дете.

П.С.: Окситоцинът и индукцията не са страшни, ако са направени правилно и дозировката е премерена. Казвам го от опит вече.

# 84
  • София
Здравейте, да се включа и аз в колективното мрънкане от кърменето ☺️. Абсолютно безразборно го караме - нощем е добре, заформиха се 3 яденета с паузи от 3 часа помежду. Тогава имам повече мляко, малкия суче стабилно по 20-30мин и заспиваме после.
Обаче стане ли сутрин и се почва през час, през два, за ядене, за заспиване Confounded Болят ме зърната яко, въртя един път с протектор, един път цедя, колкото да мога да издържа тия 10 ли са 12 ли са яденета на ден. Отделно привечер започва да мрънка повече за ужас на всички.
 Време нямам за нищо, чета ви по диагонал чат пат.
Освен това Тони е с ново име от два дена - Портокалчо. Така го е оцветила жълтеницата горкия, че чак в очите ми жълтее. Спи доста съответно, но през деня е за кратко и повечето време в ръцете ми. Ако го оставя в кошарката плаче и протестира.
Чудех се как са ви коремите? Аз съм седмица след раждането (секцио) с тумбак в 5ти месец.
Misery и останалите от последните дни - честито ♥️!
Знаем ли колко още бебета останаха да се чакат?

# 85
Честито на мама Мърси. Да е жив и здрав Филип. Голямо бебче.😃
Маргаритка, ако ще те успокои всички се чувстваме по описания от теб начин и по отношение на кърменето, и по отношение на плача, и по отношение на корема.
Последният ще се прибере поне след месец-два. Не очаквай чудеса от първата седмица.

# 86
Хехе ние вчера пробвахме, родих на 8ми имах 2 или 3 шева два от конците видях че са паднали...
Привет. Наистина ли за 20 дни е зарастнало всичко? Ходи ли на лекар за контролния преглед след раждане?
На преглед не съм ходила още.
Но конците ги няма лично ги видях как падат.
Не ме боли и не ме опъва вече, с 2 ръце препоръчвам промивки със смрадлика!

# 87
Misery,честито бебче.Да е здраво и щастливо.
Толкова добре е минало при теб,чак ти завиждам. Искам и при мен да е така.
Ние все още сме 2в1. Днес изтича карантината и утре вече да излиза и моето бебче Simple Smile

# 88
  • Варна
Misery, честито и тук! Hug

Благородно завиждам на раждането ти. Heart Аз преминах през няколко фази след моето... Първата седмица бях: Не, ние, няма да имаме повече деца! Втората: Добре, може и да родя, но ще искам секцио! Третата: Абе я да се пробвам пак с естествено! Grinning
Така че не е някаква вечна травма. И въпреки, че моето естествено раждане премина към секцио, мисля че пак съм готова да опитам. Много се надявам втория път да мине леко, но и да не е, важен е крайния резултат. Heart
Само един въпрос... С упойка ли беше или без и до последно ли ти вливаха?

П.С. Щастието е, бебето да спи ДО теб и да си изпиеш чая и изядеш закуската като нормален човек, с две ръце. Heart Eyes Grinning

# 89
Здравейте, ние вече сме вкъщи кърменето ни се получава за мое щастие, но зърната целите са ми в рани и много боли надявам се скоро да имс облекчение.
Имам въпрос викнахте ли ЛЛ вкъщи след изписването, мисля че имаш някакъв срок, в който той трябва да дойде и да прегледа бебето, но поради ковид малко се чудя дали да я викна.

Общи условия

Активация на акаунт