На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 803
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • Най-красивата страна
И аз четох заповедта.От 28.12 .2020 до 1.03.2021 .г ще се изисква отрицателен тест.Казаха и по телевизията.
Засега се отказваме да пътуваме.
Ще изчакаме .Надявам се поне през март да успеем да отидем до Одрин.
Да,знам има прекупвачи .Може и да се поръчват продукти във фб групите.
Но не виждам смисъл да ползвам услугите им.Оскъпяват се стоките.
А и друго си е да отидеш да се поразходиш.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 10:34 от -veni-

# 211
  • вкъщи
Е нали беше от 28 за пристигащите със самолет,

# 212
Е нали беше от 28 за пристигащите със самолет,
Тази е нова, от вчера. Писаха че е съобщено и по новините.

# 213
За влизащите през сухопътните граници изискването за отрицателен тест влиза в сила от 30.12.2020

# 214
  • вкъщи
И аз досега рових и това намирам навсякъде. От 30 важи за сухопътния транспорт. Никъде няма нова заповед.

# 215
Знаете ли за какво най-много  ме е яд? Миналия декември последно пътувах до Одрин и влязох в магазин за пердета до мол Ераста. От цял магазин нищо не избрах. Помня,че исках да са в бяло, а повечето бяха в екрю или светъл беж. Щяха да ми излязат 25 лева. Стоя си със старите пердета, а нови тук са около 90 лева. Още ме е яд! Значи верно е това, че човек повече се ядосва за нещата, които би могъл да направи, но не ги е направил. Wink И да се върна по темата. Някой спомена, че имало сайтове за онлайн търговия и доставки. Ако имате линкове, давайте ги насам.

# 216
https://www.facebook.com/turskistok. Аз си поръчах от този. Доволна съм.

# 217
Относно датите за въвеждане на задължителните ПСР тестове на влизане в Турция, съобщението на сайта на Министерство на външните работи е много ясно написано. 28 декември за въздушен транспорт, без транзитно минаващи и останалите от 30
А на коментар #215 за "изтърваните" евтини пердета -
не съжалявайте, в Турция има винаги по-хубаво и по-евтино от предното ходене.
Нека се поразминат малко нещата, за изчистени бели пердета, без камъчета,бродерии  и др. препоръчвам магазина на ТАС преди Чорлу.
Там продават парчета пердета на топчета, не режат.
Различни са по метраж, последно бяха по 7-9 лири метър.
Както е ставало дума тук е на късмет, но за пердета и щори виждам, че туркините много пазарят .
В магазина не шият.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 15:29 от Tony Maria 22

# 218
https://www.facebook.com/turskistok. Аз си поръчах от този. Доволна съм.
Не се отваря.

# 219
# 220
Ако отида утре с възрастен човек (на 65г) или с дете, дали ще могат да влязат в Мигрос? Спешно ми трябват някои неща и мисля да отскоча, но се чудя дали заповедта за възрастните и децата да стоят вкъщи, важи и за чужденци (че четох някъде, че не важи).

# 221
Не важи за туристи.

# 222
Благодаря  🤗

# 223
  • ВАРНА
Нова телевизия 27.12.2020г. - 19.03ч. - Емисия Новини.

Р.Турция въвежда от 28 - 30  декември/ 28.12 въдушен път - 30 декември сухоземен/ до 1 март 2021 г.    за влизане в страната задължителен PCR COV 2  отрицателен тест.

Който не желае да си направи  пср тест подлежи на задължителна  седем дневна карантина срещу предоставяне на адрес и телефон.

Задължителният ПСР - ковид   тест и седемдневната карантина -   не важат при транзитно преминаване за под 12 часа през Турция!

# 224
Това дали може да се тълкува като възможност да влезеш, напазариш и излезеш в рамките на 12ч, без да направят проблем?

Общи условия

Активация на акаунт