На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 805
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Транзитното преминаване е за шофьорите на тирове, не за пазар.

# 226
Това къде го пише? Казвам само, че влизайки и излизайки в указания срок,  всеки се счита за транзитен и не нарушава наредбата. Ако, разбира се, не е упоменато точно за какви случаи важи. Това не означава, да се юрнем на пазар, но си е вариант...

# 227
  • Варна
Транзит не означава да обиколите 2 мола и 5 пазара, а влизаш на територията, преминаваш и излизаш до 12 ч. към друга държава, най-често това са шофьорите на тирове.
"Транзитно преминаване" означава преминаване на гражданин на трета страна или лице без гражданство през територията на запитаната държава, когато пътува от запитващата държава за държава цел на пътуването.

# 228
Това къде го пише? Казвам само, че влизайки и излизайки в указания срок,  всеки се счита за транзитен и не нарушава наредбата. Ако, разбира се, не е упоменато точно за какви случаи важи. Това не означава, да се юрнем на пазар, но си е вариант...

Знам, че Ви се иска, ама там няма да мине "хотел за подпорна стена"...както тълкувате "транзитно преминаващи" Wink

# 229
  • Русе
Разгледах линка за онлайн поръчки. Ами, извинявайте, ама да дам 10 лв. за буркан маслини, който в Одрин е 4,60 лв. или 4,50 лв за кафе, дето струва 1 лв. Мерси! Доставката да не говоря колко ще излезе. Пък и в Русе има вече 2-3 магазина, които продават турски стоки. Ако толкова заритам за нещо, поне ще си спестя куриерските. А турски маслини Гемлик и кафе Мехмед ефенди( например) имаме и по супермаркетите на цена съответно от 6-7 лв/кг. и 3-3,50 лв. пакет кафе.
А тези хора как ще ги напазаруват тези стоки (замислих се и ми стана интересно)? Трябва тест да си правят, за да отидат до Турция. Това май допълнително ще оскъпи стоките.

# 230
На мен ми изглеждат нормални тези цени. Във facebook има много по-фрапиращи. Аз платих около 50 лв. комисионна за продукти за 100-на лева от Марги, но ми трябваха за Коледа. Няма да поръчвам повече от тези хора.  Сещам се за времето, когато търсихме начин да поръчваме от UK. Дано се появят читави фирми, които да осъществяват поръчки от Турция.

# 231
  • вкъщи
Молът закритият работи ли, че спорим с едни приятели, дето пътуват и те?

# 232
  • Пловдив
Миналия вторник работеше.

# 233
  • Най-красивата страна
Разгледах линка за онлайн поръчки. Ами, извинявайте, ама да дам 10 лв. за буркан маслини, който в Одрин е 4,60 лв. или 4,50 лв за кафе, дето струва 1 лв. Мерси! Доставката да не говоря колко ще излезе. Пък и в Русе има вече 2-3 магазина, които продават турски стоки. Ако толкова заритам за нещо, поне ще си спестя куриерските. А турски маслини Гемлик и кафе Мехмед ефенди( например) имаме и по супермаркетите на цена съответно от 6-7 лв/кг. и 3-3,50 лв. пакет кафе.
А тези хора как ще ги напазаруват тези стоки (замислих се и ми стана интересно)? Трябва тест да си правят, за да отидат до Турция. Това май допълнително ще оскъпи стоките.

Точно това имах предвид и аз.
И в нашия град има много прекупвачи,даже и лекарства продават.На двойна или тройна цена естествено.
Не си струва.
Предпочитам да изчакам до 1.03.да се поразходим и да си напазаруваме сами.

# 234

Знам, че Ви се иска, ама там няма да мине "хотел за подпорна стена"...както тълкувате "транзитно преминаващи" Wink
Ами в  Италия в месеците, когато имаха карантина за нас, минаваше. Кацане сутринта в Бергамо, разходка из града и след няколко часа самолета обратно за София. При това, с официално попълнена декларация, какъв точно ти е маршрута - "транзитния" - София - Бергамо -София.  И пак казвам, че не смятам това за удачно в момента. Мерките се налагат, за да се постигне ефект и да не се разпостранява вируса,  а и така или иначе стана ясно, че тест ще се изисква и за транзитно преминаващите в Турция.

# 235
  • Стара Загора
Гледам във ФБ на границата пак опашки, народа ще пазарува яко преди да станат задължителни тестовете. Аз за жалост не успях да се организирам, та като се затопли и надявам се отворят заведенията, да ходим спокойно. А и сега не мисля че е най-удачния момент за това. Имам още запаси, така че пасувам.

Идвам да похваля този ориз на Noba, който бях взела от Мигрос отдавна. Два пъти го готвих с гъби във фурната и все не ми харесваше как става. Един разкашкан, абе неугледна беше порцията. И тази вечер реших да пробвам да го сваря за винен кебап, направо само чист с лъжичка мога да го ям. Перлен и пухкав, идеален ще е и за мляко с ориз като гледам. Два пъти си сложих към порцията. 😁

Имам и кафяв ориз на Layla в шкафа, но още не му е дошъл реда.

Преди да се реша да пробвам, прегледах и изчетох описанията под всеки вид в сайта на Мигрос, защото имат различни видове. На място обаче всичко забравих, та грабнах 2 пакета. Вие имате ли изпитани марки и за какво ги ползвате?

Някой от вас, успя ли да пазарува последните дни - как е по магазините?

# 236
Като гледам това е някакво безумие по снимките днес. Ноо всеки си има глава на раменете. Ето този ориз ползвам и съм много доволна. Чудесно резото става, и не само.

# 237
  • Русе
За хубав пилаф ориза трябва да се измие няколко пъти с гореща вода и да му се сложи лимонов сок. Гледах клипче и мисля да пробвам.
Ето маслините Гемлик, които си купих днес от супермаркет в мола. Двата буркана са общо 12 лв. Едниния е 6,90 лв., а другия 4,90 лв.(щото е пластмасов). Кафето Мехмед Ефенди беше 2,85 лв./100 гр.

# 238
viki ще пращаш от Русе. Никога не мия ориза. Става чудесен.

# 239
  • Ст.Загора
Като гледам това е някакво безумие по снимките днес. Ноо всеки си има глава на раменете. Ето този ориз ползвам и съм много доволна. Чудесно резото става, и не само.
В нас се готви само с този ориз . При всяко ходене взимам по един пакет от 2.5 кг. , както и боба на марката Мигрос  в червена опаковка .

Общи условия

Активация на акаунт