Навици и привички на хората от други националности, които ни се струват странни

• 113 058
  • 1 775
  •   1
Отговори
# 1 440
  • FRANCE
По повод снимките се сетих. На летището в Мюнхен някакви забулени мадами (не разбраха от къде са като скочиха да снимат голямата девойка.Flushed Тогава тя беше около 2 годишна, бяла и сламено руса (сега е тъмно руса) .  Стрестнах се , докато разбера че само и се радват , че е толково русичка.

# 1 441
Имам приятелка, която е обвързана с афганистанец- той е доста симпатичен визуално и тя е много влюбена в него. Двамата живеят заедно в София и въртят малък семеен бизнес. Дотук добре...
Обаче афганистанецът, макар и учил в България и цивилизован на пръв поглед, фанатично убеждава всички нас, че всичките му десет сестри са глухонеми, "защото Аллах така е решил", а не защото са плод на кръвосмешение между първи братовчеди няколко поколение поред. Абсолютно подкрепя браковете между близки роднини и не вижда нищо нередно в това.

Той голям късмет е извадил тогава, че не е глухоням.

# 1 442
  • I want it all and I want it now.
Лятото над 30  градуса, жега на плаж в Швейцария цели семейства забулени седят на тази жега, само мьжете с бански и малките деца. Ужасна жега, но нямат право да се кьпят.
Друга култура.
За да вьрвиш спокойно по улиците в арабска дьржава без да те бльскат и подсвиркват освен, че се облякохме подходящо и си купихме от един магазин забрадки и след поставянето им настана спокойствие. Приема се че така изповядваш мюсюлманската вяра и не те закачат. Защото иначе християните не ги зачитат и може всичко да ти направят,вече зависи  и кьде си.
Там според тяхната традиция секса е табу и като отидат в например европейска дьржава са като разпуснати.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 09:57 от Syn

# 1 443
Лятото над 30  градуса, жега на плаж в Швейцария цели семейства забулени седят на тази жега, само мьжете с бански и малките деца. Ужасна жега, но нямат право да се кьпят.
Друга култура.

Не е чак да нямат право да се къпят. Виждала съм зимата , на закрит в басейн в Канада, жената си влезе ведно със всичките дрехи. За същото в САЩ я изгониха от басейна, но в Канада - не. дрехите и плуваха около нея

# 1 444
"Не без дъщеря ми" ме беше разтърсила много когато я прочетох на 16-17 години.
В България преди време имаше един баща, който криеше и не даваше на децата си да се върнат при майка им полякиня. Само отбелязвам, че такива бащи има и в други държави, но не е на религиозна основа и затова се счита за битовизъм. Аз също зная за едно отвлечено от детската градина дете тук - отвлечено от баща си унгарец.

# 1 445
В Турция съм виждала специални костюми за плаж и къпане да се продават. Нещо като блуза с дълъг ръкав и клин и отгоре рокля без ръкави до коляното, да се прикриват извивките на тялото. На плажа си се къпеха с тях, изглежда са от някаква бързосъхнеща материя като на банските.

# 1 446
  • София
Поляците пък се възпитават, че трябва да оказват внимание и помощ на жените. Не може да не отвори вратата на колата на жена, да не подаде ръка, а това жена с пазарски торби по улицата е немислимо. Моя близка разказа, че най - големият гаф, който е допуснал в Полша е, че като студентка отстъпила място в автобуса на неин преподавател професор от университета. Всички били изумени как очаква мъж да седне на мястото на жена.

# 1 447
Ама всички ли поляци? Чак не ми се вярва ... Щото това са добри обноски и обикновено са застъпени на определени нива в обществото.
Иначе благодаря на всички списващи! Правите темата една от най-добрите и цветни във форума Simple Smile

# 1 448
  • Mars Hotel
В началото, когато тръгнах с ММ (германец), го забелязввах, че все се колебаеше дали да ми подаде ръка като слизам от автобус/влак, да ми държи стола като сядам и други такива. Питах го защо и той ми обясни, че в Германия много жени приемат такива жестове за унизителни, сякаш не могат сами да слязат или да седнат. Беше му странно, че тук жените едва ли не очакваме да ни отворят вратата. Но свикна де, къде ще ходи. Grinning

# 1 449
Потвърждавам за германките. По-старото поколение се радват на такива жестове, но тези около 30г. и под може дори да се засегнат.
Случвало ми се е няколко пъти следната ситуация : давам път на някоя жена, та също спира и ми посочва да мина аз, пак я подканям да мине, тя ми отговаря със същото. Накрая си казвам на ум "Патка!" и тръгвам, но се сблъсквам с нея, след като тя най-вероятно си е рекла "Идиот!" ...

# 1 450
  • Между гори и планини
Моя мъж е възпитаван от майка домакиня от южните щети. Там се отговаря  с yes ma'am,  yes sir дори и на родителите.  Вечеря се в 6ч точно,  отваря врата на кола, къща, слага ти палтото.  Не сме учили детето нарочно,  но е попил. Задължително е да има закуска и вечеря  с месо и поне един зелен зеленчук да гарнитура, като не броим салатата.

# 1 451
  • Mediterraneo
В Турция съм виждала специални костюми за плаж и къпане да се продават. Нещо като блуза с дълъг ръкав и клин и отгоре рокля без ръкави до коляното, да се прикриват извивките на тялото. На плажа си се къпеха с тях, изглежда са от някаква бързосъхнеща материя като на банските.

Баш бански са си. Известни спортни марки, като Найк, например, имат такива модели.

# 1 452
С такива костюми съм виждала жени в закритите басейни в Германия. Там с дрехи при басейна не те пускат, само с някакъв бански костюм.
На открит басейн може с дрехи и често скачат с тях в басейна. Въпреки това са единици в закритите басейни, а на откритите също тези, които влизат в басейна. Обикновено си седят на кърпата и си приказват, докато децата и мъжете плуват.

# 1 453
  • София
С такива бански за "порядъчни жени" съм виждала дами във всички арабски държави, които съм посещавала. Някои модели така се разперват във водата, че захлупват половината басейн, в морето поне има повече място. Simple Smile

# 1 454
  • София
Показаните  не се разпъват. Ползват се и от състезателки по плуване.

Общи условия

Активация на акаунт