Навици и привички на хората от други националности, които ни се струват странни

• 112 981
  • 1 775
  •   1
Отговори
# 1 605
За турците не знам аз ли съм попадала на такива, ама така се случваше, че на разни мероприятия все закъсняваха, говоря за разни кметове, съветници, секретари и пр.,  с поне половин-един час закъснение идваха сутрин, и едно такова спокойно и безметежно.

# 1 606
Не съм казала, че всички италианци са грозни, но аз не съм виждала такива на живо. Да, във филмите, в списанията съм се възхищавала, но за масата имам впечатления, че повечето са доста ниски, доста тъмни и гръмогласни.

# 1 607
кукумицинка, да, едни такива лежееерни са. Но за мен това е плюс, не знам дали би ми харесала прекалената точност на немците и вечната критика към другите.

А вярно ли е, че в Скандинавия хората го дават по-лежерно спрямо повечето западни общества? За немците живота почти бил по американския модел - много работа, докато в Скандинавия имали по-дълги отпуски и повече свободно време.

# 1 608
За всички скандинавци не бих могла да отговоря, но от опита ми с холандците, с които работя, те са калвинисти до мозъка на костите. Смятай колко са лежерни. Но за сметка на това, са изключително точни и коректни хора, с които е удоволствие да се работи.

# 1 609
Холандците май не са баш скандинавци, нямат такова викингско влияние. Определено съжалявам, че вместо в Швеция се озовах в Холандия по един дълъг проект, макар, че и в Холандия имаше хубави неща. Твърде е малка, съответно няма особена разлика между различните градове архитектурно, доста много народ живее там и почти няма останала дива природа и чувство за простор. Гмеж от хора, твърде е гъстонаселена и урбанизирана.

Всичко това Швеция, Норвегия и Финландия не са, там природата винаги не е твърде далеч, а дори и Дания май не е защото са доста по-малко народ на подобна територия като холандската. Като цяло са по-малко насочени към природата холандците. Пазят я, но го няма това желание да й се радват толкова като скандинавците, където имаш право на свободен достъп дори в частни земи, стига да пазиш чисто.

# 1 610
  • Пловдив
Не съм казала, че всички италианци са грозни, но аз не съм виждала такива на живо. Да, във филмите, в списанията съм се възхищавала, но за масата имам впечатления, че повечето са доста ниски, доста тъмни и гръмогласни.
За ниски и гръмогласни съм съгласна. И ръкомахат.

# 1 611
Ниски? То сигурно има и такива, но не са много. Иначе да, не говорят тихо.Joy

# 1 612
  • Пловдив
Ниски? То сигурно има и такива, но не са много. Иначе да, не говорят тихо.Joy
Да, италианците са ниски. Сравнявам например с датчаните.

# 1 613
И аз потвърждавам за италианците (Милано) – ами, ниски са, да.

# 1 614
Най-сетне нямам опровержения. Satisfied
Имаше май някакъв такъв виц даже, че на италианец, ако му вържеш ръцете, няма да може да се изкаже.

# 1 615
  • Mediterraneo
Като на испанците, загубени са без ръце, все едно остават без език.

# 1 616
Холандците май не са баш скандинавци, нямат такова викингско влияние.
Да, вярно е. Но холандците, които познавам, са много горди именно с викингските си прадеди.

# 1 617
  • Milano

От другите народности съм със смесени чувства, включително испанци от Мадрид и Северна Испания и северни Италианци - на тях само устите и надувките им бяха големи, но не и сърцата... един русоляв северноиталианец така ме издразни като визираше България като някаква пропаднала страна.

Умопомрачителни заключения.

# 1 618
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В Германия закачат на оградата или пред вратата един нарисуван долен чаршаф, когато детето държи изпит при завършване на училище.
https://www.hna.de/bilder/2012/03/15/2002795/491304009-schoenste … e-kassel-3Ya6.jpg
Обикновено пишат положителни неща, как добре ще мине и т.н

Преди сватба правят Polterabend и чупят порцелан, както е и в Австрия. Мен ме изумяват, влачат даже тоалетни блокове, става една планина боклук и младоженците трябва да почистят, а да се изхвърли подобен боклук е скъпо.
Има я и същата традиция с моминската вечер като описаната в Австрия.

В малките населени места опъват едно въже като простор и закачат бебешки дрешки, когато се роди бебето. Така съседите не досаждат с въпроси и знаят, че е време да подарят нещо. Обикновено дават картичка и пари. Аз получих така картички от напълно непознати хора, но пък познават мъжа ми.

# 1 619
Холандците май не са баш скандинавци, нямат такова викингско влияние.
Да, вярно е. Но холандците, които познавам, са много горди именно с викингските си прадеди.

Викингите са достигнали до Англия, Ирландия, че чак до Франция, дай и французите да ги пишем скандинавци освен. Не може да се смятат всички потомци на викинги за скандинавци, поради простата причина, че Скандинавието е географска област с много ясни граници и Холандия не попада там. Холандците са толкова викинги, колкото ирландците и англичаните - имат някакво викингско наследство, но са микс от няколко етноса. Викингите просто са плячкосвали тези страни, докато накрая не са се слели с местното население и приели Християнството.

Това, което ми направи впечатление в Дания и Швеция на мен е, че си пускат децата да обикалят сами без надзор от много малки. Също така малки деца на 4-5 годинки карат колело на платното във велосипедната алея. Беше ми странно, защото колко доверие можеш да имаш на толкова малко дете, че няма да направи някоя глупост - те още не могат да си координират движенията добре на тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт