Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 207
  • 615
  •   1
Отговори
# 120
  • София
А да, бе лоша съм и зла, щото не ви пригласям и имам различно мнение по темата ? Егати...
Не е проблем различното мнение, а няколкото светлинни години разстояние от същината на проблема.

Аз съм за, да има приемственост. Това ни прави семейство, сплотява ни, не ни прави чуджи и с гръб едни към други. Традиционно е за нашите ширини, малко повече от нужното, но това сме - българи.
Въпросът е, когато някой свойски влиза в твоя коловоз и се опитва с рамо да те накара да дерайлираш, да съумееш да му покажеш кой е машинистът, а не да го буташ на релсите.

Светът е оцелял, защото хората са си говорили.

# 121
Уини имаш някакъв проблем.

По-конкретно?

Само да напомня, че дискусията ни започна заради тези твои разсъждения:
Не води война, защото ще загубиш част от сърцето на мъжа си!!!!

Защо трябва разяснение? Не е ли ясно- това е майка му. Майката за момчето е като таткото за момичето- образ на идеала, първия мъж в живота, най- обичания. А тя е първата жена- тя го е родила, обичала и ще обича безусловно, лекувала, когато е болен, бърсала сълзи и рани, утешавала, след битки и несподелени любови, чела приказки, учила да кара колело, научила го е да обича. Може да си има странности и налудности, но кой няма.

Каквото ще да е, но пред него не казвай лоши диуми за майка му. Говори за ситуации, в които тя ти пречи и поискай съдействие, но не води война и не поставяй ултиматуми от рода - или аз или тя. Това е незряло и не води до хубави неща. Според мен. Тя все пак е негова майка, твоя свекърва и баба на децата ти. Като поотрасне бебето, тя ще е чудесна баба, ще видиш

Мъжът ми никога не си е позволявал да говори лоши неща за родителите ми, макар че виждам да го подлудяват понякога. Нито аз за неговите. Веднъж се изпуснах и видях как помръкна. Така че мисли умно и за бъдеще.

# 122
И аз съм с две, с малка разлика помежду им, затова знам какво говоря. Тежко е, когато нямаш помощ. И трябва да сме благодарни за помощта. Щото свекървата (лошата) можеше да се оправдае, че ходи на работа, нали и грам да не помага ?
Аз не казвам да я обича, но малко възпитание и елементарна благодарност трябва да имаш.
Шокирана съм как може една жена да бъде изкълвана, само защото е явно по-загрижена и досажда.
Всички (ще) сме свекърви/тъщи един ден. Добре е да можем да се поставяме на мястото и на другият от време на време, а не да гледаме само от нашата позиция, дето е винаги най-правилната.
И ако обичаш мъжът си, няма ли да се съобразиш поне грозни сцени да не правиш, заради него? Малко смирение да имаш? Така усет малко?
Бътъркейк, всеки изхожда от личния си опит.
На теб вероятно никой не ти е помагал, съдейки по болднатото, и затова не си представяш този вариант, когато с помощ е по-тежко.
Аз моя житейски опит го написах, с обсебваща свекърва, която точно ме кълвеше - не аз нея. След това, когато се изнесохме, идваше веднъж седмично за час или два, за да можем да излезем и двамата сами навън, и срещу това пак имаше крещене, на което тя казваше "даване на съвети", абе ти си намерила най-точната дума - кълване.
Моето решение за мене си е, минимум контакти със свекървата, за да опазвам моето и на мъжа ми душевно здраве, понеже продължавам да се разстройвам от общуването с нея и до ден днешен.
Наистина ли не можеш да си представиш такава ситуация?
Отстрани изглежда лесно, но не и като самата ти си в "пъклото".
Uncommon, прекрасно разбирам. Аз също не обичам свекърва ми да стои повече от 4-5 дни у нас. Да, вярно е, досадни са, одъртели схващания, дразни ме, особено като ми пренареди кухнята и ми запуши мивката или пък ми ползва гребена в банята и трябва да и мия космите после. И като почне да ми дава акъл за децата.....НО, трябва да не се обръща толкова внимание, да се подминават тия неща, какво имаш толкова да се фокусираш и да се филмираш? Ми то и аз може да я дразня с някои мои думи или действия, но все пак трябва да се пригодим една към друга, поне някакви нормални отношения и тон да има. Война ли да водим ? За какво ? Тя не е част от моето семейство. За какво да и вдигам скандали? Какво имам да деля с нея ? Пускам си я покрай ушите и толкоз. Тя е майка на мъжа ми, аз я уважавам и съм и благодарна за всичко, което е направила и помощта, която ми е дала.
В конкретната тема, не виждам лоша свекърва, виждам кофти снаха.

# 123
Много глезли тези дни ... Като гледам градацията или по-точно деградацията, какво ли чака настоящите кандидат свекърви, които се пенявят тук да я защитават? Ще е интересно.

# 124
Голем проблем да се изтърпят още няколко месеца със въпросната свекърва....
Хем не може да я изтърпи, хем не понася цупенето и. Ми да се цупи, голям праз. Така ще има авторката повече спокойствие.
Да се правят скандали е излишно и натоварващо и резултатът с нищо не би подобрил ситуацията.
Така е в чужд дом...

# 125
  • София
Май е време другата снаха да ражда, че да си има бебе бабетката. Там няма да й се опъват.

Слава богу другия месец ще ражда... И аз това чакам ..
[/quote]

Еее, ма той проблемът ти е решен! Свиркай си още няколко седмици, после няма и да се сети за вас бабата. Споко.

# 126
  • София
А като се нацупи, мълчи ли?

# 127
Много глезли тези дни ... Като гледам градацията или по-точно деградацията, какво ли чака настоящите кандидат свекърви, които се пенявят тук да я защитават? Ще е интересно.

Да...Аз бих посъветвала авторката да погледне съседната тема, в която майка на бебе на същата възраст се оплаква, че е в чужбина, в малко градче, лишена от контакти, по цял ден сама с бебето си.
В случая тук - два пъти месечно по 6 дни - при мама, останалите 2 седмици - много нерви, много нещо.
Разбирам, че със свекървата са от различни поколения, но не пише да е обидена, наранена, другата снаха - проста била, мъка! Ами сами сте се натресли там.
И се нахъсват млади майки една друга, ми то скука - детето или на детска градина, или с майка ти, ти по цял ден в къщи.... Може би се позна някоя. Simple Smile

# 128
На мен ми е странно, че така методично разписан документ, каквато е първата публикация на авторката (с изброяване от-до, ама точ-но какво не е наред) е останал без решение.

Как така някой е в толкова сериозен конфликт, с адекватна оценка, че свекървата не става за живот заедно - и пита форум какво да направи...

Thinking

# 129
  • Пловдив
buttercake  много злоба, много нещо Grinning
Вече шест години го гледаме сами детето, сготвено е, не тънем в мизерия, с чисти дрехи сме. Как оцеляваме без свекърви и етърви, нямам идея.
Дописвам - и на работа ходя, и време да пиша глупости по форумите имам...
Ми що не родиш още едно, като си толкоз оправна ? Или егоизмът ти е по-силен ?
buttercake проклето човече си. Ей на, аз имам три деца за 4 години, и нито майка ми, нито свекърва ми са ми помагали, никога. Вече няма и нужда, в пубертета са.

Снимка как номер 3 спи на снега - https://media.snimka.bg/9827/025908387.jpg?r=0
Номер 2 - обърнете внимание как е замръзнала локвата, -15 е - https://media.snimka.bg/2198/010651313.jpg?r=0 , https://media.snimka.bg/2198/010651314.jpg?r=0

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 18:08 от Янтра

# 130
На мен ми е странно, че така методично разписан документ, каквато е първата публикация на авторката (с изброяване от-до, ама точ-но какво не е наред) е останал без решение.
Ми нищо странно няма, лаещите не хапят. На мене ми е интересно майка ѝ какво мисли по въпроса или до нея не е стигнало мрънкането, щото се знае каква ще е реакцията. Затова по-лесно е да си пуснеш тема и да те нахъсат за саморазправа. Чиста работа!

# 131
buttercake  много злоба, много нещо Grinning
Вече шест години го гледаме сами детето, сготвено е, не тънем в мизерия, с чисти дрехи сме. Как оцеляваме без свекърви и етърви, нямам идея.
buttercake проклето човече си. Ей на, аз има три деца, и нито майка ми, нито свекърва ми са ми помагали, никога. Вече няма и нужда, в пубертета са.
Може би Янтра, може би, но поне не съм плюла никога жената, родила съпругът ми....защото видиш ли прекалявала с вниманието и се радвала повечко на внучето. Не съм си сложила този грях на душата.

# 132
  • Пловдив
Е, аз спокойно мога да плюя който, когато си поискам. Абсолютно независими сме с мъжът ми. И е имало години, когато съм плюла.

# 133
buttercake  много злоба, много нещо Grinning
buttercake проклето човече си. Ей на, аз има три деца, и нито майка ми, нито свекърва ми са ми помагали, никога. Вече няма и нужда, в пубертета са.
Може би Янтра, може би, но поне не съм плюла никога жената, родила съпругът ми....защото видиш ли прекалявала с вниманието и се радвала повечко на внучето. Не съм си сложила този грях на душата.

Но затова пък нямаш проблем да пропускаш голяма част от написаното от авторката, да изопачаваш останалото и "да се зъбиш" на всяка, която не приема описаното от авторката (не твоята свободна интерпретация) свекървенско поведение за приемливо. Това, че една жена е родила мъжа ти, не значи дори, че е била добра майка, а дори да е била, имала е достатъчно време да изкуфее и да се превърне в свекърва-чудовище. За щастие мъжът на авторката ясно вижда кой създава конфликтите и в такъв случай тя не трябва да се притеснява, че свекървата ще се цупи - нека се цупи, нека прави и циркове пред блока.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 18:38 от winni_

# 134
buttercake  много злоба, много нещо Grinning

Но затова пък нямаш проблем да пропускаш голяма част от написаното от авторката, да изопачаваш останалото и "да се зъбиш" на всяка, която не приема описаното от авторката (не твоята свободна интерпретация) свекървенско поведение за приемливо. Това, че една жена е родила мъжа ти, не значи дори, че е била добра майка, а дори да е била, имала е достатъчно време да изкуфее и да се превърне в свекърва-чудовище. За щастие мъжът на авторката ясно вижда кой създава конфликтите и в такъв случай тя не трябва да се притеснява, че свекървата ще се цупи - нека се цупи, нека прави и циркове пред блока.
winni, лошата майка не напуска работа за да е в помощ на снахата. И етървата ли лоша?
Толкова е чудовищно, че иска да гушка бебето.....

Общи условия

Активация на акаунт