Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 136
  • 615
  •   1
Отговори
# 225
Това да живееш с бабите си е тегло. Моя приятелка, като роди, с бебето няколко пъти си ходиха на село. Ми то се палят едни печки, в къщата не може да се диша, но и завиват бебето с няколко одеяла. Да не духне студен въздух. Хранеха го през 5 минути, че е гладно. А не дай си боже да заплаче ще се избият коя да го дундурка. И тя реши "никакви баби, сама ще си го гледам".

Хаха, " любимото" ми.
При майка ми, зимата сме на гости, детето няма и годинка.
Бумти оная ми ти печка чудо, горкото завито, спи, и се почва рев.
Край, урочасано е. Вика се една комшийка да му гаси клечки- урочасано било.
Добре, че зетят скръцна със зъби на втората вечер, аз на глава не можах да изляза.
Та, не е до свекърва, до манталитет е.

# 226
Ма тя и майка ми "леле колко са слаби децата", и въпроса е "хранят ли се достатъчно?"
- Не, гладни ги държа......
Аз деца гледам, не гледам прасета. Кво да направя, като не ядат много. Насила ли да ги тъпча. Здрави са, това е най-важното

# 227
Не води война, защото ще загубиш част от сърцето на мъжа си!!!!

Може ли малко по-подробно разяснение? И какъв е тоя мъж, който не може да види, че в случая майка му издевателства над жена му; или го вижда и го смята за нормално. В случая може би е оставил авторката да решава подхода към ситуацията и тя сама си е виновна, че е избрала да стиска зъби, но след един разговор за това как се чувства авторката, би трябвало нещата да се изяснят. Ако не - както написах, жената най-добре да иде при своите родители, а мъжът й да си седи сам при маминка и да й се радва.

Защо трябва разяснение? Не е ли ясно- това е майка му. Майката за момчето е като таткото за момичето- образ на идеала, първия мъж в живота, най- обичания. А тя е първата жена- тя го е родила, обичала и ще обича безусловно, лекувала, когато е болен, бърсала сълзи и рани, утешавала, след битки и несподелени любови, чела приказки, учила да кара колело, научила го е да обича. Може да си има странности и налудности, но кой няма.

Каквото ще да е, но пред него не казвай лоши диуми за майка му. Говори за ситуации, в които тя ти пречи и поискай съдействие, но не води война и не поставяй ултиматуми от рода - или аз или тя. Това е незряло и не води до хубави неща. Според мен. Тя все пак е негова майка, твоя свекърва и баба на децата ти. Като поотрасне бебето, тя ще е чудесна баба, ще видиш

Мъжът ми никога не си е позволявал да говори лоши неща за родителите ми, макар че виждам да го подлудяват понякога. Нито аз за неговите. Веднъж се изпуснах и видях как помръкна. Така че мисли умно и за бъдеще.

Респект към най мъдрия пост! Аз съм една , дай боже, бъдеща свекърва, искам го, и ще се боря за приза, добра такава! Но на свекървите, също трябва да се дава шанс, и повече толерантност, че все пак са минали по пътя житейкси, преди снахите! На свекървите, също е трудно новата позиция в живота! Бъдете здрава!

# 228
Майка ми все тичаше след брат ми да му слага едни памучени кърпички в блузата, че се е изпотило детето. И той все болен и все на антибиотици. Аз хич не се впрягах и си получавах почти ежедневно "конско". Каква майка съм, че децата ми имат сополи и не съм им купила хапчета. Да ама мойта педиатърката не ги познаваше (не стигахме до там освен ваксините). Антибиотици да са пили веднъж годишно и то е много. И са си живи и здрави. Така се придобива имунитет. То голям зор да опазиш детето прашинка да не падне отгоре му, че ще се зарази с нещо. Нека да се зарази, ще му мине.

# 229
Скрит текст:
Не води война, защото ще загубиш част от сърцето на мъжа си!!!!

Може ли малко по-подробно разяснение? И какъв е тоя мъж, който не може да види, че в случая майка му издевателства над жена му; или го вижда и го смята за нормално. В случая може би е оставил авторката да решава подхода към ситуацията и тя сама си е виновна, че е избрала да стиска зъби, но след един разговор за това как се чувства авторката, би трябвало нещата да се изяснят. Ако не - както написах, жената най-добре да иде при своите родители, а мъжът й да си седи сам при маминка и да й се радва.

Защо трябва разяснение? Не е ли ясно- това е майка му. Майката за момчето е като таткото за момичето- образ на идеала, първия мъж в живота, най- обичания. А тя е първата жена- тя го е родила, обичала и ще обича безусловно, лекувала, когато е болен, бърсала сълзи и рани, утешавала, след битки и несподелени любови, чела приказки, учила да кара колело, научила го е да обича. Може да си има странности и налудности, но кой няма.

Каквото ще да е, но пред него не казвай лоши диуми за майка му. Говори за ситуации, в които тя ти пречи и поискай съдействие, но не води война и не поставяй ултиматуми от рода - или аз или тя. Това е незряло и не води до хубави неща. Според мен. Тя все пак е негова майка, твоя свекърва и баба на децата ти. Като поотрасне бебето, тя ще е чудесна баба, ще видиш

Мъжът ми никога не си е позволявал да говори лоши неща за родителите ми, макар че виждам да го подлудяват понякога. Нито аз за неговите. Веднъж се изпуснах и видях как помръкна. Така че мисли умно и за бъдеще.

Респект към най мъдрия пост! Аз съм една , дай боже, бъдеща свекърва, искам го, и ще се боря за приза, добра такава! Но на свекървите, също трябва да се дава шанс, и повече толерантност, че все пак са минали по пътя житейкси, преди снахите! На свекървите, също е трудно новата позиция в живота! Бъдете здрава!

Едно е да дадеш шанс, друго е да се месиш, да не можеш да бъдеш критикуван и т.н.
И ми е жал за сина ти, щом смяташ за "най-мъдър" коментар, който описва Норман Бейтс.

# 230
Ма тя и майка ми "леле колко са слаби децата", и въпроса е "хранят ли се достатъчно?"
Аз деца гледам, не гледам прасета. Кво да направя, като не ядат много. Насила ли да ги тъпча. Здрави са, това е най-важното
Моята майка е в другата крайност, понеже много е страх от напълняване все ми вика да не прехранвам детето да не върви дебело Grinning Аз не и се дразня, защото тя (майка ми) си е пухкава и заради това се плаши, а не защото ми се бърка в нещата и т. н.

# 231
Моята баба същата. Всеки ден звъни да пита детето дали е яло, акало, дали му давам нещо като е болна ... Пфф, аман! Обаче аз съм много устата и обикновено ми изпреварва мисълта, та хич не се сдържам какви ги пляскам, а после съжалявам щото само тя ми остана. Искам да се въздържам, уж да броя нещо .. и не става.

# 232
Ха сега си помисли, ако някой ходи след теб и ги тъпче, плюс да ти каже в прав текст- Не ми пука какво си решила ти- как ще реагираш? Горното няма да е еднократно, а през ден, да речем.

# 233
Моето, и то било " патраво", според майка ми. Що, щот не можел да тича като другите деца.
Е, че нашишкавя малко от дюнери, спор няма, ама и аз все бях на опашката по физическо на бягането, и не само на бягането.
То няма да се метне на гората, я.

Ама иначе си го тъпчи с домашни погачи, той като е при нея лятото за две седмици яде само питки и пържени картофи.
Да са здрави.

# 234
  • Пловдив
Майка ми, да не кажете, че само със свекърва си не се разбирам. Отменят отпуската на мъжа ми и го пращат на спешна командировка, аз съм вече с три деца и майка ми се самопокани да помага, не съм я викала изобщо, нямах нужда от нея. Номер 3 е на 3-4 месеца. Плаж, жега, бебето спи в количката под шатрата. И майка ми го завива с пелената предвидена ако излезем вечер и стане студено, стои отдолу в количката. Да не настинело. Братята му търчат по бански, то горкото завито с пелена. 35 градуса. Това беше последния път, който ходих с нея на море, ужасно изкарах. Показвам снимка, горкото завитото, реве, другите по бански, жената е майка ми.
  https://media.snimka.bg/8992/024239899.jpg?r=0

Мога още снимки да изкарам, горкото бебе цялата почивка е завито.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 16:33 от Янтра

# 235
Ай, милото.
Що не метна върху майка ти един кожух и ти, хаха.
Само последно да споделя, и спирам. Дано авторката се забавлява, и види, че има и други като нея, които приемат с насмешка и самоирония намесите.

Та, моето е научено, като е при майка, след баня, има шише със светена вода в стаята и собственоръчно плиска две- три капки върху лицето си. Пак да не би случайно да е урочасано.
Баща му ако разбере ще ни изтрепе.
Simple Smile

# 236
Само яке с качулка му липсва не бебчето. 🤭 Хубави дечица, живи и здрави. 🤗

# 237
Янтра Grinning твоите мъжове много сладки Simple Smile Какво е с толкова мъжка компания из вкъщи?

# 238
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ха-ха, Янтра. Майка ти изглежда супер за баба, между другото

# 239
Ей - тъй да върви темата!

Общи условия

Активация на акаунт