Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 089
  • 615
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Може да сложат ключ на стаята.

# 331
  • Пловдив
Ако са очаквали, че по-малко от 6 месеца ще са им нужни, няма как да наемат квартира. Хазаите искат договор за поне година, предплатен наем за поне два месеца. Кой ще се занимава за няколко месеца. Е, нещата са се отекли, но е нямало как да знаят.

bg.airbnb.com

Избрах си произволно Стара Загора, да не е много малък град, да не е София, Пловдив и Варна. Ами спокойно си има квартири за един месец 1 януари до 31 януари за 600лв - топъл наем, няма режийни, мебелирано и готово, отиваш и спиш, даже може да спи семейство, жилищата са за по 3 души най-често.

# 332
  • София
За двама души и бебе, като единия отсъства често, стига и една стая с бокс и баня. Даже в София има такива по 400-500 лв.

# 333
Нямат пари хората. Ако имаха, щяха да са се изнесли. Просто са се полакомили за по-хубаво и просторно жилище и не са преценили последствията от съвместното живеене с родителите, тъй като сигурно само вечер преди са се прибирали, за да спят и ядат. Сега с бебето, предвидено или случайно, картинката се обръща - мама си стои по цял ден с бебето и свекървата вкъщи и й идва нанагорно.

# 334
А нейните родители не са опция, защото са в друг град. Няма как мъжът да ходи на работа.

# 335
Може да сложат ключ на стаята.
Да, в своя собствен дом могат дори катинар да сложат. В своя дом.

# 336
Ох къде си се натресла бе, момиче..как 2 тристайни обединени, свека ти е пълно куку. По-точно вие, че й се връзвате. Мъжът ти го няма 2 седмици в месеца, багажа, бебето и при ваще.

# 337
  • Down south
Не винаги е въпрос на желание.Понякога е на възможности.
Може би, точно възможностите са ключов момент, който "удобно" се подценява.
Трудно ми е да си представя, че някой ще живее по описания начин, свекърва, драми, неудобства и пр. ако има възможност да се изнесе в мебелирано жилище и там спокойно да чака завършването на своето.

# 338
Възможностите ни често са резултат от собствените ни избори. Ако авторката и мъжът ѝ не бяха избрали голямо жилище на зелено, а по-малко, но готово за настаняване, нямаше да я има цялата драма. Излиза, че имат възможност за жилище, чиято ипотека е над 1000 лв. месечно, но иначе са без възможности. Да бе, да.

# 339
Ами.....не се връзва, да. Що ли ?
Що ли си мисля, че тънката сметка е била да ползваме Свекито за прислужница, да готви, чисти, мие, бърше и да гледа детето. Обаче, то пък за беда, Свекито се оказа приказлива, досадна и непрекъснато снове нагоре-надолу из собствената си къща. Е, няма пълно щастие.

# 340
Ами.....не се връзва, да. Що ли ?
Що ли си мисля, че тънката сметка е била да ползваме Свекито за прислужница, да готви, чисти, мие, бърше и да гледа детето. Обаче, то пък за беда, Свекито се оказа приказлива, досадна и непрекъснато снове нагоре-надолу из собствената си къща. Е, няма пълно щастие.

Жената написа, че просто иска свекървата да я остави на  мира. Както и че са я помолили да помага само седмица, пък после тя напуснала работа по своя инициатива, уж за да помага, но всъщност само тероризира снаха си. Младото семейство си е купило собствено жилище и не иска да е в този кошер, но не са те виновни, че влизането в новото им жилище се забавя. Но ти продължавай да си фантазираш. Явно свкървата няма друг живот (социална среда, интереси, хобита), освен семейството, затова се натрапва и или е толкова зле психически, че не осъзнава как тормози семейството, или си е властна и нарцистична натура по природа.

Авторката сигурно не пише, защото дискусията се върти в кръг, пък и някои тук не обръщат внимание на това какво е писала, а си доизмислят или изцяло измислят, така че я разбирам.
Пожелавам й скорошно нанасяне в новия дом и здравословна дистанция от свекървата!

# 341
Наистина всеки си гадае защо било така или иначе. Проблема е нахалната свекърва.
Авторке ще се справиш с нея или като я сложиш на място и тя разбере, че се бърка прекалено много или като се изнесете при родителите ти.
Ние със съпруга ми бяхме в подобна ситуация и прекрасно разбирам авторката. Не сме се карали със свекърва ми , в началото много си имахме , сега вече не. След като се роди дъщеря ни имаше рязка промяна в поведението й. Все едно тя я роди. Нахално, нагло, властни иобсебващо поведение. Накрая се изнесохме посред ремонт на нашето жилище. Бяхме в една стая , но спокойни.
Към днешна дата поддържаме нормалния тон и се виждаме 2 пъти в месеца. С годините я опознах и се дистанцирах от нея.
Не разбирам народопсихологията на повечето свекърви. Да не си мислят, че те могат да бъдат не баби, а майки на внучетата си ? Simple Smile

# 342
За мен това не е и нормално.
Такова поведение на бабите. Или граничи с неистово желание да се наложат, или е някакаква невероятна темерутщина, или пък да е психически нестабилна, да е неспокойна, може би самотна.
Оттам обсебваща. И пак не ми е ок нещо.
Авторката надали вече ще пише. Ми то дори и се правят догатки, сметки защо и какво жилище си купила...
Съвети се дадоха. Най-разумен е този да иде при своите родители. Мъжа й като се връща ще отскача. Ще живее малко при нея, малко при маминка. Тя така или иначе към момента е повече без него. При майка си поне ще е спокойна.
Докато стане тяхното жилище.

# 343
  • София
За тази голяма месечна вноска е можело да се купи нещо готово, което само да се обзаведе и да си събуят обувките, а зашо са решили да купуват на зелено, за мен е мислтерия. Въпросът обаче е, защо, доакто техния дом не е готов и няма яснота, кога би бил готов, авторката, живеейки при други 2 смейства (общо с тях - 3), защо аджеба е решила да се обеби, в покоите на пчелата майка? Кое наложи това непременно размножаване, при положение, че няма условията да го гледа това бебе? Толкова ли не можа да почака, са да си осигури покрив, та веднага първата работа е била да забременее?

# 344
Малко в повече ми идва това ровене какво си купили, защо не купили друго, защо имат бебе. Супер нагло и грубо, без извинение. Кои сте вие, че да коментирате кой кога ще ражда деца? Това си е тяхна работа. Както и какво жилище са решили да си купят. Жената е в тягостно положение. Вместо обвинения защо, какво, дайте добронамерено.
"Обеби" - що за грозен и ужасен израз?
То сякаш едно бебе е концерт по желание и въпрос само на планиране. Недейте така! Толкова ли не може да се опитате да дадете съвет без да давате акъл, който е излишен в случая.?
Всеки ще ражда когато си иска, ще си купува каквото жилище може и е преценил.
Ами така е е случило. Такова им е положението. Нали не са до живот там. Имат си тяхно. Гадаене, правене на сметки на чуждите пари и защо и какво. С какво помага това на авторката?

Общи условия

Активация на акаунт