ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 185
  • 793
  •   1
Отговори
# 180
Няма нищо по хубаво от това да се кърми, не ме разбирайте по грешно. Не я надъхвам за нищо, нека пробва всичко за да има кърма. Консултанти, чайове и т. н. Ако иска и добавки мога да спомена, както и хранене със сонда прикачена на гърда, аз пробвах всичко с каката, три -четири месеца, а виееее ?
Лично при мен заради изрази "не може да не може" и "няма такова нещо като нямане на кърма" се стигна до моето психическо изтощение и до това да съм фиксирана в кърменето, а не в бебето. Някой да е правил 4 месеца опити за кърмене по 24 часа на ден????????

Ей, ама вече откровено се дразня от коментари в стил ами майната му, ако не стане. Абе, ще стане, бе! Трябва само човек да е спокоен, упорит, да вярва в себе си. Природно е това. В началото е трудно, дискомфортно, но с времето нещата се нормаризират. Защо я надъхвате с всеки пост за АМ?

# 181
Всеки е в правото си да прави каквото реши по отношение на себе си, и на детето си. Само че ми прави впечатлиние, че масово всяка втора жена във форума съветва с майната му на кърменето, а почти не мога да открия коментари в стил опитай, ще се справиш, бъди упорита. Иначе, знаете ли мен колко ми е зор госпожа Х дали ще кърми или не.
Не настоявам за нищо - нито някой да кърми, нито да не кърми, ама ако ще се дават съвети мисля, че по-добрия от двата е да опита, а не да се отказва от първия ден след раждането. Тя кърмата й още не е слазла и всички дружно да я съветваме да хвърля кърпата, защото живеем в 21 век????

# 182
Хелинор, всички майки сме за кърменето, но явно не си била в момент, който 2 месеца, само до врачки да не си стигнала и да няма и да няма. И всеки дс те пита, дали кърмиш, все едно иска да го накърмиш, него! Депресията, от това да си майка, за първи път, а да нямаш с какво да си нахраниш детето......никой не казва, да спира да опитва, аз, специално исках да и кажа, че и накрая да не се получи, тя няма да е половин майка!

# 183
Арома, не го питах, то ми се изпарява мозъка като ида. И мен ме гледа за разкритие, гадно е ама се хванах за стола чак, но гледах да съм максимално отпусната, та не ме боля много де.
Ние с теб накрая заедно ще вземем да родим.
Имаше скоро писала мама че е родила при него, трябва да я питаме как стои въпроса с плащането. Аз си мисля,  че докторите си получават не малък % от тези 1400/1800 лв, от таксата. Поне едно 700-800 лв трябва да е за тях, иначе защо ще стане посреднощ в 2ч.да те изражда, нали има дежурен...

Наистина някои майки нямат кърма, и от стрес и от недаване редовно на бебето си пресъхват, та после каквото и да пиеш и да ти баят няма да се върне. Незнам едно време като са нямали е имало Дойки, като не е имало АМ. Във всички случаи при секцио е нормално да няма 3-4 дни.....
И се иска спокойствие, то като и е стрес и реве, от никъде помощ, как да слезе таз кърма.
 А тук в БГ мамма няма такива, които да не искат да кърмят Wink, то е наааай лесно  за майката да кърми, така че едва ли има някой да не иска, а да може. Особено вечер като ти спи душата, къде по- лесно е да пъхнеш бебето до теб и да продължиш да спиш.

# 184
Момичета ще кърми или не тя и бебето ще си покажат.Не се пресилват нещата така..Тя да насилва да кърми,но ако бебето не иска и двамата ще се мъчат..Нека да посвикнат един с друг да си опитва,докато и слезне кърмата пък то ще си покаже..Важното е това да не стресира бебето и майката и в крайна сметка да не се кърмят ами да се мъчат..Според мен бебето иска ли да сучи нещата  се получават леко..Елина ще си разбере детето..

# 185
Изгубен като нищо да се засечем Grinning
Другият път ще попитам, записала съм си.
И аз съм от днес с Цикатридина. Щом днес к ММ каза че му писнало да съм бременна Grinning
За Кърменето съм слушала няколко онлайн лекции на Ася Демирева, дори сега на 2.12 има онлайн лекция по темата в групата 1 наум във ФБ. Безплатно е и в много интересно. Ако успееш да гледаш лайф-а може да зададеш и въпроси иначе на запис. Лекцията мисля че беше към 14 часа.
Живот и здраве ще съм мама за първо път и хич не съм компетентна, но тази жена говори много увлекателно и обяснява много добре. Това което съм научила от нея е : Лактил /хранителна добавка, пие се 4 седмици и после почивка/, спокойствие, не се отказваш постоянно опити и опити, гушкане с бебето.

# 186
Ако някой не е минал през ада да иска да кърми и да не става,  а да й се набива постоянно , че с усилие ще се получи, не знае за какво става на въпрос. На някои се получава на други не. Никоя майка не е тъпачка и да не е опитала. Само, че психиката на хората е различна и когато вече стресът стане супер много някои просто избират да се съхранят.
Мисля, че трябва да я прекратим тази тема. Тя е порочна,  защото всеки е убеден в своята правота.

# 187
Уфффф, забравих да ви се похваля, вече съм с разкритие, но било по-малко от 1см и АГто ми каза, че ако мога да издържа, секциото ще е на 14, ако не успея и на 7.12 прецени, на 9.12 ще играе ножа 🙂🙂🙂

# 188
Момичета, да попитам нещо.. За разкритието,.. понеже на мен преглед за такова, АГ не ми е правил и не съм сиг дали ще ми направи. Та, аз продължавам борбара с гъбички и бактерии и сега ме е зачовъркало притеснението, дали ако имам някакво разкритие без да знам, това е опасно и за бебо инфекция или докато тапата си е на мястото, то е защитено? Аз съм в 36г сед от вчера. Сигурно е глупав въпрос, но съм достс притеснена заради нормалното раждане и това, че не мога да ги изчистя тези гадове от себе си 😔

# 189
Инфекция може да настъпи след пукането на мехура и в последствие при преминаването на бебето. До тогава е защитено.
Момичета, да попитам нещо.. За разкритието,.. понеже на мен преглед за такова, АГ не ми е правил и не съм сиг дали ще ми направи. Та, аз продължавам борбара с гъбички и бактерии и сега ме е зачовъркало притеснението, дали ако имам някакво разкритие без да знам, това е опасно и за бебо инфекция или докато тапата си е на мястото, то е защитено? Аз съм в 36г сед от вчера. Сигурно е глупав въпрос, но съм достс притеснена заради нормалното раждане и това, че не мога да ги изчистя тези гадове от себе си 😔

# 190
Ради, спря ли сладкото и шоколада? На мен ми помогна и кис.мляко, в по-големи количества и Омнибиотика Панда, ама за него не съм сигурна, че има такова действие, просто от както го пия нямам проблеми.

# 191
Хайде честит  декември.  Нашият месец Wink
Дано с този месец  и края на тази тежка година да приключат и тези болести и пандемии и всичко да е чисто и бяло като пресен сняг.
Да имаме здраве и късмет желая на всички  семейства.

Арома, той сам ли ти изписа глобулите, или ти го пита? При мен ги изписа след като питах.....

Скруби,  как сте с бебе, малко дете, куче и баба? Лудницата сигурно е пълна. Аз си представям какво ще е , ама не съвсем. Нашата кака е голяма,  а бабата ще я отсвиря ако иска да помага, но не и да влиза в стаята. НАЛАГАМ карантина. Още не съм родила , но не ми се занимава с болести.
Само днес ми стигат новините за трима познати с корона, на АБ, с Т, един познат почина днес, след прелята плазма, и се наплаших адски хора.
Всички около нас са болни. Кой кашля, кой го боли гърло....не е истина просто. Незнам как се опазвате с баба работеща в такова отделение и таткото ви работи с пациенти.....

Дано преодолеем леко всичко.

# 192
  • Варна
Честит декември мамчета!
Така го чаках този месец 🥰
С пожелания за много здрави бебета и лесно раждане на всички!

Поради трудния ноември, аз вътрешно си бях решила, че декември ще е песен 😄.
Сега съм положително настроена и чакам бебка с нетърпение. Багажа ми е стегнат. Купих си и аз от тези свещички Цикатрадина и от снощи ги започнах. Не съм го обсъждала с никой. Пия и чай от малинови листа. Като движение не съм се спирала, само бебка да реши да излиза!

# 193
Изгубен,  то он лайн обучението ми е по-голяма тежест от детето. Калоянчо папка, спинка и пълни памперса. Аз се бях подготвила за драмата която имах с Мони - непрестанен рев и мега недоспиване. Снощи имаше колики, но си ги изживява с мрънкане,  без плач. Аз се наливам с чай за кърмачки, кърмя го. Нашето педи каза, че първия месец няма режим, а се кърми на поискване.  После детето само ще си изгради режим. Тази нощ го храних в 9 вечерта, после в 1 и в 5. Сега още спи, но ще го будя, че стават 4ри часа от последното ядене. Аз защото Мони не съм я кърмила, сега нямам представа колко яде така, но се успокоявам, че абсолютно всеки памперс е наакан. Обтривам дупето с тези големите памучни тампони от Лидл с  преварена вода и мажа или с Джинджирата или с бепантена.
Свекито сега има сериозен здравословен проблем и общо взето все едно я няма в къщи.
Седмицата преди да родя с ММ се зачудихме как той не се разболява от корона с тази наша работа. Той отиде до ВМА и даде кръв и се оказа, че е пълен с антитела срещу Ко19. Изкарал е вируса без да разбере и то е било в близките два месеца, защото имаше освен IgG и IgM, но PSR му е отрицателен. После и аз се тествах ама се оказах без антитела т.е. не съм го карала. Странна работа как не съм се разболяла от него, като се целуваме и често му дояждам яденето с неговата лъжица.

# 194
Изгубен След ехографа искаше да ме провери за разкритие. Аз го подпитах за нещо противогъбично защото по принцип си страдам от време на време и преди няколко дни имах някакъв лек дискомфорт. Може и да съм го подсетила така..не знам.  Grinning  На теб щом скоро ти е термина обсъждали ли сте при преносване как ще процедирате? На мен ми каза че нямало да ме търпи да пренося, което си е абсолютно взаимно Hug Grinning

Общи условия

Активация на акаунт