ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 168
  • 793
  •   1
Отговори
# 585
HappyRSmile и Ivvvv, успех! Чакаме включване с хубави новини Simple Smile

На мен определено ми се е смъкнал коремът - дишам по-лесно, но всичко останало ми е много по-тежко.....ставане, сядане, ходене. Освен това съм основен пазител на тоалетната Simple Smile
Вчера съвсем се бях притеснила, та в 21ч. си събрах багажа, но днес гледам по-ведро на живота Simple Smile

Въпреки мрачното време (поне в София), ви пожелавам хубав ден и позитивни мисли! Simple Smile

# 586
Ехоу, тук съм още.
Днес като се обадя на АГ по ЗК да искам ново направление  за раждане  и нов болничен  за преносване и лошо ще му стане.....

Кой преносваше тук, Деси? Как си днес? Тези документални неща някой знае ли подробности.  Би трябвало поне направление  за раждане да е с по- дълъг срок, а не 30 дни. Както и да е.

Стискам палци за днешните бебета, то вече трябва да са излезнали щом е  с планувано секцио....

# 587
Аз преносвам, да. След малко отивам на рутинните тонове.. Вчера имах три контракции и акушерката каза, че до днес вечерта би следвало да съм родила, поне тя така смята.. Ама не съм много убедена. Само стягания на корема и дискомфорт в кръста.. Снощи бяха толкова точно на по 10минути, че чак се учудих, че е възможно нещо да е така по часовник хаха
Мисля, че моето направление е без дата, доколкото последно гледах..

# 588
Изгубен не знам как точно седят нещата с тия направления, ама май не са толкова чак фрапантни. В петък като ходих в на тонове в МД(не се следя там, но там ще ходя да раждам) та минах и един преглед с ехо по мое желание, платен съответно. Доктора, при който минах ми вика дай да ти издавам направление за раждане. Аз му казах, че си имам и важи още до 10ти, не знам защо искаше да ми издава ново, сигурно се плаща допълнително. Та до колкото знам и без направление да отидеш не е проблем, поне в държавните болници де.

# 589
Искам и аз днес да мина на ехо да видят беби, Малечка колко плати в МД?

# 590
Юхуу, да се похваля и аз с бебе Мила, родена в 9:05 сутринта, тежи 3110 и е 52 см. Планово секцио в Надежда и съм супер доволна от персонала и условията.
А така ми олекна като я извадиха и казаха, че всичко с нея от наред.. сега от вълнения и радост почти не ме боли операцията, но ще видим следващите дни как са.. успех на всички, на които им предстои!

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 14:35 от Ivvvv

# 591
Ив, честита да е Мила! Да расте здрава и игрива, а ти бързо да се възстановяваш! Много мк харесва името, което сте избрали, едно от любимите ми е Heart
Изгубен, направлението не знам дали въобще ще ти го искат в Селена. Ако се заплаща (въпреки, че не би трябвало!) най-добре им се обади да попиташ има ли нужда от него въобще. Виж за болничния вече трябва да говориш с док, май се приспада от следващия, но не помня точно как беше.

# 592
Деси ехо беше 40лв, като гледахме размери, води, плацента. За разкритие не са ме гледали, защото нямах нито една контракция и бебе беше високо още, та преценихме, че няма смисъл. Иначе до колкото разбрах се плаща допълнително 30лв "мануалния" преглед за разкритие.
Ив честито бебе Мила! Да ви е жива и здрава и бързо възстановяване!

# 593
И аз съм дежурна в тоалетната. По принцип съм си пикла ама сега е Супер положение!
Вчера се видяхме със свекървата и ново 20. Обсъждахме евентуално кога може да е раждането и Госпожата си прави планове как на Бъди вечер ще сме у тях с бебето..”Няма друг начин” ни казва. ММ я поряза да забрави, че с едно 10-20 дневно бебе / в най-добрия случай/ ние ще обикаляме по роднини или ще каним някой вкъщи в тоя грипен период. Добре че той се обади, защото още й е рано да види и аз колко съм серт. Ние с ММ сме приятели от 10тина години, а двойка станахме преди година и половина да не е и повече вече и за сега имаме само една Коледа като двойка. Миналата година аз на Бъди вечер си бях с наще, той ходи при майка му, на Коледа на обяд у наще, а за вечеря при майка му. Много ме подразни госпожата, защото как така реши че ще оставя майка ми и баща ми сами в тях, а аз ще отида при нея с бебето при това- няма шанс.
Даже най-голямата й внучка се шегуваше с нея че си прави някакви сметки без да е “видяла менюто”.

# 594
Честито бебии от мен! Със сигурност си е олекване! Бъдете здрави 😍
Мен като цяло точно води, размери и плацента ме интересуват. А долу в медицинския център където си следиш тоновете ли те преглежда? Предполагам дежурен лекар? Като цяло на регистратурата ли пита или как?

# 595
Да, отидох си стандартно за тонове и на регистратурата питах има ли дежурен, който да ме погледне, понеже нямам час. Пратиха ме на тонове, доктора(Цанов мисля че беше) дойде направо да ме откачи от апарата, той си ми гледа тоновете и ме погледна на ехографа. Той даже човека май беше тръгнал да си ходи, ама се върна заради мен.

# 596
Юхуу, да се похваля и аз с бебе Мила, родена в 9:05 сутринта, тежи 3110 и е 52 см. Планово секцио в Надежда и съм супер доволна от персонала и условията.
А така ми олекна като я извадиха и казаха, че всичко с нея от наред.. сега от вълнения и радост почти ме боли операцията, но ще видим следващите дни как са.. успех на всички, на които им предстои!

Честито бебе Мила! Здраве и много щастие!
Бързо възстановяване на теб!

Ив, честита да е Мила! Да расте здрава и игрива, а ти бързо да се възстановяваш! Много мк харесва името, което сте избрали, едно от любимите ми е Heart
Изгубен, направлението не знам дали въобще ще ти го искат в Селена. Ако се заплаща (въпреки, че не би трябвало!) най-добре им се обади да попиташ има ли нужда от него въобще. Виж за болничния вече трябва да говориш с док, май се приспада от следващия, но не помня точно как беше.

Джена, доколкото знам в Селена си взимат пътеката от направлението по ЗК, и ти отделно си плащаш.  От сумата, която плащаш би трябвало да има за екипа, а те пътеките отделно си ги усвояват......представи си каква сума влиза за едно раждане. Та си им трябва направлението.  
Абе аз отделно ще взема да звънна наистина.
П.С.Такааа, звънях в Селена, пренасочиха ме с въпроса към другаде и там никой не вдигна, явно в родилно, но едва ли им е до мен и не звънях пак. Звъннах на АГ по ЗК. Сестрата ми обясни, че те (по ЗК)ще ми удължат направлението  , а посре като родя , пак те(АГ по ЗК) ти издават болничен за разликата от 45 дневния до раждането. За самото раждане ти го издават в болницата.  Та сега ще мина да ми дадат удължено направлението.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 12:08 от изгубен

# 597
Ив, честито бебе Мила. Да е здрава и обичана от всички.

# 598
  • София
Аз утре ще ходя за ново направление и болничен.. Вчера цял ден обикалям 😂 стълби качвах.. Сега не мога да мръдна.. Такава мускулна треска имам.. И гърба ме боли, ужас е направо. Ще им кажа и за разкритие да ме погледнат.. Надявам се вече да е повече..

# 599
Благодаря на всички за хубавите пожелания, днес по-късно ще ми я донесат и нямам търпение да я видя и разгледам по-обстойно Grinning
@Happy, при теб как е положението?

Общи условия

Активация на акаунт