ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 174
  • 793
  •   1
Отговори
# 150
Елина на мен ми помогнаха лекцийте на Елена Василева ,не смея да се похваля да не се обърнат нещата ,но моето бебче въпреки ,че е 2500 вече е изцяло на кърма ,суче си много хубаво .Е има и моменти ,когато точно като твоето се дърпа ама накрая се предаде и започва да си суче .Аз гледах да избягвам АМ колкото мога повече ,носят ми на 3 часа и им го връщам същото .Много ми е спокойна и кротка ,цяла нощ спи при мен на леглото и едвам я събуждам за нощното хранене ,а те тук през ноща не носят АМ .Нас утре ни подготвят за изписване ,чакам само да потвърдят от детското отделение ,иначе и мен още ме боли операцията и има разлика от пэрвото раждане .Сега много по бавно се възстановявам и с бебче на ръце трудно се изправям 😁😁 имам чувството ,че ще ми се отвори на ново 😁😁.Успех на всимки чакащи ,малко задръстихме темата с кърменето ама и на вас това ви предстои 🥰🥰.

# 151
Елина,много кураж и сила от мен!Преминаваш през изпитание,ще мине и това.Всичко,което са казали момичетата е така,просто аз го държах нон стоп върху гърдите ефекта ,,кожа до кожа" спеше върху гърдите ми на голо и се успокояваше.И кърмех винаги,когато поискаше,не гледах часовник,предлагах постоянно.С възглавница за кърмене ще ти е по-удобно.Гушкай го ще се нагодите.
Аз работя с жени и знам за други разменени бебчета,случва се,не се травмирай.

# 152
На този етап да се говори за следродилна депресия не е редно. Пълна упойка с всичките й екстри като интубиране, катетър и разрез  не е като лека месна упойка. Най- вероятно и хемоглобинът ти е нисък. Просто трябва време на тялото да се възстанови.

# 153
elina90 HeartpulseBlue HeartHeartpulse предвид цялата ситуация - справяш се прекрасно, мамче Heart ще ви се получат нещата и с кърменето, до тогава слагай на гърда, а ако е гладно после додавай АМ, като се приберете и таткото ви нагушка ще се успокоите и всичко ще е наред, убедена съм Blue Heart кога трябва да ви изпишат?
Защо не пробваш да звъннеш дори и още днес на някоя от консултантките от националната асоциация подкрепа за кърмене: http://www.podkrepazakarmene.com/consulting един разговор може да ти се отрази добре (доколкото знам са им безплатни консултациите), ако искат да помагат тези от болницата Yellow Heart

Като се повдигна въпроса за подути и отекли крака - забелязвам, че от скоро и при мен се случва - днес съм на преглед до тук си пробвах зимните якета (ние имаме около 5-6см и отгоре сняг) - е никое не ми става Grinning поне пуловерите ще се разтегнат, сега ще видим как стоят нещата с ботушите Grinning

Комплекти за хигиена не съм вземала, само ножичка, гребенче за крусти, аспиратор и имаме една подарена нокторезачка, която ще дезинфекцирам.

# 154
Благодаря, момичета 💙 Давате ми много сила. Болницата е частна. Раждането е 1200лв и някак очаквах поне човешко отношение. Да минат още два дни и да се приберем. ММ да ме гушне, котката да мърка и с бебо да се свикваме.

# 155
Благодаря, момичета 💙 Давате ми много сила. Болницата е частна. Раждането е 1200лв и някак очаквах поне човешко отношение. Да минат още два дни и да се приберем. ММ да ме гушне, котката да мърка и с бебо да се свикваме.
Охооо, в частна болница може да ходиш да си търсиш правата, да изискваш и т.н. В крайна сметка, платила си им добре и предобре.
Аз мислех, че е държавна. Тогава персонала получава малко, свръхнатоварени са и изнервени наистина хората.
Но на частно, с такова отношение - не!
Потърси завеждащия, управителя, мъжът ти да им звънне да се оплаче също и то още днес!
Да разберат, че не става така 😈!

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 11:20 от HappyRSmile

# 156
Ха, в частна болница такова отношение.....това според мен е отношение от определена жена на смяна, която и е крив живота, едва ли всички са така, пробвай да говориш на визитация с някой лекар, че ти е трудно още от операцията....или с друга смяна, но с добро, защото ако се троснат не бебето ще сменят , ами и ще го ,,ошамарят,, да  не им реве.... та според преценката ти за персонала,дори и се радвай че ти го оставят, по-добре да е при теб, щом са допуснали да го объркат. Грешката е тяхна за размяната, дори си е подсъдно чак.....
А ти се успокой, вкъщи ще потръгне всичко.

# 157
Елина не се притеснявай,според мен не е следродилна депресия,а просто стрес от случващото се,натрупало ти се е за това се чувстваш така.Такива изнервящи ситуации едно след друго водят точно до това объркване.Бих ти дала следните съвети:
1.Сопни им се както са казали другите,колкото повече мълчиш толкова се мислят за велики..Покажи им зъби..
2.Не искай помощ от тях не ги питай нищо.Ти си майката на детето..УСПОКОЙ СЕ МАЛКО,АКО ТРЯБВА ИЗЛЕЗ В КОРИДОРА,ОТДЪХНИ СИ И ПОМИСЛИ,ще  разбереш какво да правиш..
3.Не си виновна ти за объркването не се чувствай виновна..
Успех и спокойно.. ❤️🌹

# 158
Елина, не е редно това лошо отношение на персонала. Ако имаш сили и енергия, оплачи се на ръководството, най-добре писмено. За кърменето - наистина е добра идея да се обадиш на консултант по кърмене, да те успокоят и обяснят. Според мен слагай бебето често на гърда, дори и да ти се струва, че няма какво, то ще стимулира процеса на производство. Въпросът е да суче, дори на сухо, после резултатът няма да закъснее. Дори и да не стане веднага, бъди спокойна, всичко ще е наред, най-важното е да сте живи и здрави!

# 159
Въпрос.
Направлението за хоспитализация ми изтича на 5. 12.. И болничния ми 45 дневния...
АГ каза, че ако пренося, ще ми издаде ново за хоспитализация, а нов болничен как, ей това се чудя,  пак ли на Лекарска комисия, кой ще го издава.....
Нашия мързелан явно не му се излиза...

# 160
Елина, първо за теб и емоциите -  мисля че първоначалния стрес е най-нормалното нещо, която всяка от нас ще изпита - важно е как ще реагираш и отговориш на този стрес, дали ще му се подадеш или ще се вземеш в ръце (колкото и ошашавено да ти е този момент) и ще си повярваш, че правиш най-доброто, на което си способна за това бебоче. Никоя от нас не е подготвена за тези първоначални грижи и ще се учим в движение. Аз съм сигурна, че живот и здраве когато ми донесат бебето ще се чудя какво да го правя, как да го държа, как да го храня (а изчетох толкова статии, изгледах 100 клипчета как се къпе бебе) Joy
За персоналът, абсолютно съгласна съм, че трябва да изискваш отношение и помощ след като си платила не малка сума, за да си осигуриш добри условия и отношение. Първо се обърни към следващата, която ти се сопне така и й обесни че очакваш помощ и професионално отношение. Ако се правят на луди, направо на визитацията се обърни към лекарите.
Не се подавай на неприятните мисли и емоции, а се радвай на най-прекрасното нещо, което може да се случи на една жена(много жени мечтаят години наред да чуят детски плач и да гушкат бебенце).
Мисля, че с много гушкане, любов и разбира се упоритост ще се справиш страхотно!

И да допълня само, че съм сигурна как след време ще разказваш историята за размяната на бебета и ще се смееш много Simple Smile няма как, трябва да има нелепи истории от болницата, това е като историите на мъжете от казармата Joy

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 16:11 от AnMary

# 161
Ели писах ти на лични. Аз с първото дете също чувствах вина, че не кърмя, че не мога да го успокоя от реването,  което бе ДЕНОНОЩНО. Страдах с месеци. Кълбо от нерви и паника бях. Сега.....мисля по различен начин. Аз за това не обичам по форумите като се пише как трябва да се кърми,  да се ражда естествено......после половината майки са на АМ и 1/3 майки са родили секцио и се чувстват като майка втора ръка, защото 9 месеца четат какви трябва да бъдат. Дааааа ама това не потръгва на всяка. Аз сега кърмя , но първото след 100 зора нищо не стана. МОМИЧЕТА ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК - ВИНАГИ ИМА ВТОРИ ВАРИЯНТ И ТОЙ НЕ Е СРАМЕН!

# 162
  • София
Ели, съжалявам, че се чувстваш така, но съвсем скоро всичко ще мине, когато се приберете вкъщи. И ти ще си спокойна и бебко също, а вкъщи тати ще си ви помага и ще ви гушка.
Не си втълпявай, че това е следродилна депресия. Твърде рано е да се направи такава преценка, но все пак следи състоянието си след като се приберете вкъщи (около 2-3седмици се наблюдавай). Според мен просто ти е дошло прекалено много и си имала други очаквания, така че много скоро ще си абсолютно добре. Purple Heart
За отношението от персонала, мамите ти казват да им скръцнеш със зъби, но според мен в момента се чувстваш толкова безсилна и сама, че едва ли ще го направиш, а и ще се стресираш още повече. Действай според ситуацията и не се напрягай излишно. За кърменето лично мое мнение на човек, който още не е раждал - не всичко е на всяка цена. Да, кърмата е най-доброто, което можеш да дадеш, но в твоя случай какво трябва да направиш, след като още не се получава? Да жертваш психиката си и тотално да не знаеш какво правиш от стреса, че го храниш с АМ? Детенцето ще си е добре и така, а като се приберете и се успокоиш ти пожелавам и кърмата да си тръгне и да се нагодите. Сигурна съм, че няма да се откажеш и ще пробваш какво ли не, но ако не стане, не се тормозиш и приемаш, че това е положението. Ти трябва да бъдеш добре, за да бъде и бебко добре! Много мами имат кърма за по две седмици и после им спира, или някои изобщо нямат - със сигурност те не са виновни и не е от това, че не правят нещо правилно.  Бъди силна и си пази менталното здраве! Виж, има сняг вече (поне при нас в Сф Smile ). Направо ще ви е чудесно вкъщи с елхичката и лапмпичките! Очакват ви много топли и уютни мигове! Горе главата, Ели! Christmas Tree Green Heart
Ели писах ти на лични. Аз с първото дете също чувствах вина, че не кърмя, че не мога да го успокоя от реването,  което бе ДЕНОНОЩНО. Страдах с месеци. Кълбо от нерви и паника бях. Сега.....мисля по различен начин. Аз за това не обичам по форумите като се пише как трябва да се кърми,  да се ражда естествено......после половината майки са на АМ и 1/3 майки са родили секцио и се чувстват като майка втора ръка, защото 9 месеца четат какви трябва да бъдат. Дааааа ама това не потръгва на всяка. Аз сега кърмя , но първото след 100 зора нищо не стана. МОМИЧЕТА ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК - ВИНАГИ ИМА ВТОРИ ВАРИЯНТ И ТОЙ НЕ Е СРАМЕН!
МНОГО ти благодаря, скруби, че написа това! Purple Heart

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 16:13 от AnMary

# 163
Абсолютно съм съгласна със Скруби! Аз съм за кърменето и дано на всички ни се получи в крайна сметка, но нищо не е непременно на всяка цена(дори консултанти казват именно това)! В крайна сметка важното е да е нахранен бебчо и да сте здрави! Елина, ще се напаснете, било с кърмене, било с АМ, важното сега е да се успокоиш и да мислиш хубави неща, а не как не се справяш. Всички "първи" мами ще минем през всякакви перипетии, ще ни е трудно, ще се чудим дали не правим нещо грешно. Пусни инстинктите си, ти си вече майка, сигурна съм че ще се справиш с всички трудности като такава!

# 164
Елина, момичетата вече са ти дали сумати съвети, аз само се присъединявам към мнението им и с 2 ръце подкрепям казаното от скруби! Ще се справиш, 9 месеца носи прекрасното си момче, сигурна съм, че съвсем скоро ще се опознаете и напаснете, особено като се приберете вкъщи и сте обградени от любов и любими хора! Ти си най-добрата и прекрасна майка за Самуил! Heart
Относно подуването, аз се подувам от месец някъде, но от няколко дни е страшно, отоците по краката ми са до коляно. Днес бях на преглед и АГто каза, че е от недостиг на протеин. Въпреки, че всеки ден ям месо, явно вече не е достатъчно и ще наблегна на мръвки, яйца, извара и тн тези дни и ако няма подобрение ми препоръча да си взема протеин за бременни.
Аз днес вече съм в 9м и най-после обсъдихме раждането, за сега мишката си е главично, всичко изглежда добре, само водите лека са започнали да намаляват, но не е нищо притеснително. На тонове не ме викат, а само на преглед всяка седмица. Прегледа ме и вагинално, разкритие нямам. Пусках днес изследвания, всичко е наред, освен следи от белтък в урината, но ще видим след протеиновата ми диета как ще е другата седмица. Hug

Общи условия

Активация на акаунт