ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 220
  • 793
  •   1
Отговори
# 495
Честит да е Тодор!
Браво момичета! Трудното ви мина, бързо възстановяване  на всички!

А ние още тръпнем .
Днес ще изкачвам стълбите, да видим.

# 496
Да растат здрави и игриви  Деа, Тодор и Йоан!!! Наистина всички имена са страхотни Simple Smile
А аз си пожелавам бързо и безпроблемно раждане като на Ани Simple Smile

# 497
Добър ден и честити бебчета Heart Деа на мама Rave Gift Heart Йоан на мама Silvia Blue Heart и Тодор на мама Ани Blue Heart да са ви живи и здравички и винаги много щастливи и с късмет. На вас момичета бързо възстановяване Heart

# 498
Честити бебчета! Да са живи и здрави! На мамите пожелавам бързо възстановяване!

# 499
Ив, в Надежда съм. Ние се видяхме вчера с доктора, но явно втора смяна не стига до среднощния час, в който аз се появих Simple Smile

Юхууу честити бебоци! ❤
 Рейв, Деа е едно от имената ни, още не сме взели решение Joy
Ани, къде ражда ти? Спомням си, че и ти издирваше Ташков по едно време, знам че снощи той беше в Надежда, там ли си?
Ох, мен ме тресе яко нервата вече, утре ме приемат...нямам търпение вече!

# 500
  • София
Колко много бебоци 😁❤️ да са ви много здравички и щастливи. И бързо възстановяване.

# 501
Здравейте, момичета и честито на всички новородили се бебенца в групата. Да са много здрави и да растат безкрайно щастливи. Аз съм декемврийко-януарка, с термин началото на януари, но с предчувствие за Коледно бебе. Съжалявам, че досега само четях и следях темата от самото й създаване, но все не пишех, основно защото все пак форумът е публичен. Отчитам го като грешка.
Имам нужда от вашия съвет - в старата тема се коментираше за бъдещи мами с Ковид - моля споделете как го изкарахте, какво пихте, към кого се обърнахте? Има ли майки, които вече са родили, а са прекарали болестта - секциото задължително ли е, при бебенцата всичко наред ли е?

Вчера вдигнах температура, придружена с кашлица, и днес направих бърз антиген тест, който се оказа позитивен. Не мога да се свържа нито с АГ, нито с личен лекар и наистина не знам как да процедирам. Единствено пия прополки за кашлицата и свалям температурата с Парацетамол.
Благодаря ви предварително за споделените мнения и опит.
И леко раждане на всички, които все още очакват своите декемврийчета Heart

# 502
Ваня, по принцип азитромицин може да се приема по време на бременност, който е най-характерния антибиотик за лечение на Ковид, но при всяко положение преди да предприемеш тази стъпка трябва да се консултираш с АГ и ЛЛ. Като цяло сякаш повечето бременни жени го изкарват по-леко, така че не се притеснявай. Приемай много течности.

# 503
Ох, мен ме тресе яко нервата вече, утре ме приемат...нямам търпение вече!
Ivvv, ситуацията е същата при мен. Къде те приемат теб утре, в Надежда ли? Мен в Токуда...!
Яко нерви ме тресяха, но си подготвих багажа и сега съм по-спокойна.

# 504
И аз да се отчета след вчерашния преглед.Юнака продължава да си е седалищно и вече съм с насрочена дата за  секцио 16.12.Вече ме обхвана притеснението знаех, че ще е горе долу по това време, но вече когато съм записана друго започна да звучи! Единственото, което ме успокоява е, че лекарят е съгласен ако се е обърнало когато ме прегледат преди секциото ще ме изпрати вкъщи да си чакам нормално ! 😄

# 505
Много благодаря, Briela, само някой от тях да ми вдигне - АГ или ЛЛ, задължително ще се консултирам преди да предприема лечение. Искам просто да се успокоя, затова много благодаря за думите Simple Smile

# 506
  • Варна
Ваня,  наистина опитай се да не се депресираш. Имаш доста време до термин. Би трябвало да ти мине до раждането.  Но задължително консултации с доктор!

# 507
Happy, в Надежда ще съм аз да. Всичко съм приготвила и аз, сега писах на Ани за актуално инфо за там да знам какво ще ми е излишно или ако съм забравила нещо.. това с нервата май е очаквано за тези, които знаем датата, не знам как ще се спи Grinning

# 508
Честитонна всички нови мами! HeartДа растат здрави дечицата! Flowers Four Leaf Clover
Подсещам да си подадете документи за еднократните помощи (след издаването на Удостоверение за раждане) , които са 2 различни от тази година - една от Социална служба и една от Общината (за София се подава в Столична община). Потърсете в гугъл, файлът на Програмата е pdf, но нещо не мога да го споделя. Гледа се настоящ и постоянен адрес на родителите и степен на образование. Срокът е до 90 дни след раждането, а доколкото разбирам много родители не са информирани за тази общинска помощ.
Аз имам въпрос към родилите мами- има ли някоя, която изключително кърми? Моето бебе бе свалило само на гърда за 4 дни от изписването, стреснах се и започнах да цедя, за да знам колко изяжда. Но не мога да смогна така и редувам с АМ, което исках да избегна. При двата случая слагам бебето първо на гърди за 15-20' и после давам шишето, но в неонатологията ми казаха, че повече от 10-15 мл не можело да изсуче колкото и да стои Frowning1 Преди го държах и по 40-50', но след като ни изписаха се появи жълтеница и може би тя му пречи да суче активно. Не е лаком. Билирубин беше много висок и го водихме на фототерапия с лампа 3 пъти х2 часа.

# 509
Честити бебоци х 3 за последните 24 часа! Да са ни живи, здрави и да растат със замах! Мамчета, споделяйте за ражданията. Чакаме да четем поне малко подробности ❤❤❤.

Малага, мерси за подсещането. То колко е тази помощ? 250лв нещо ми се върти...

Ivvv, Май не се спи... но това да е.
Сешоар се чудя да взема ли... че много място заема в малкото ми куфарче...
Съвети?

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 13:21 от HappyRSmile

Общи условия

Активация на акаунт