Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 792
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
И при мен се очертава така... Втори цикъл сред ЗЕТ, продължава, повече от колкото ми е обикновено и изглежда няма намерение да спира... Естрофем и аз взимах, преди ЗЕТ... Имах и блокираща инжекция, до сега съм нямала такава преди ЗЕТ и съм нямала аномалии в циклите, след това... Като че да е от блокажа...

# 151
  • София
До 3ти ц след блокираща инжекция има аномалии в редовността и продължителността на кървенето. После би трябвало да отшумят.

# 152
При мен нямаше блокираща инжекция, има нещо друго, но явно ще разбера след нова година.АГ при която ходя си е отменила часовете незнам до кога а пък аз не искам да ходя при други то и нямам голям избор в нашия град.Появи се и някакво дразнене отдолу което ме влудява явно от това че непрекъснато  ми цапа ама и аз съм си предразположена към някакви инфекции особено след трансфер.И при мен няма намерение да спира след кафявото вчера днеска сутринта пак кръв.😢

# 153
Милички, за насърчение на всички ще ви споделя какво прочетох преди малко. Едно семейство, чийто син загина преди година и нещо на 18 години, преди дни са се сдобили с ново детенце. Жената е почти на 50 години, успяват с инвитро. Помогнали са им чисто емоционално близки, колеги и т.н.
Каквото и да кажа като коментар ще е слабо на фона на фактите.Hug

# 154
Искаш да кажеш, че са успели с нейна яйцеклетка ли? Защото ми се струва невъзможно. Макар че честно казано не съм проучвала науката какво казва по въпроса и на колко години е най-възрастната жена родила от собствена яйцеклетка след инвитро.

# 155
Боби, не знам, а и няма как да знам чия е била яйцеклетката. Исках да дам друг пример. Хората са успели, въпреки огромната болка и са намерили сили за нова психическа нагласа.

# 156
Извинявай, не те разбрах. Мислех, че го даваш за пример заради възрастта. Преди години едно семейство от квартала на моя мъж загуби детенцето си при инцидента в Индиго. Впоследствие жената роди отново. Някои хора получават нова сила да се борят за детенце след такъв трагичен инцидент. За мен се иска много, много сила за това и мога само да им се възхищавам. Blush

# 157
Четох за това семейство току-що. В Надежда при Стаменов, с ДЯ са били. Имам познати много,които с ДЯ си имат бебчета след 48 г,като едната жена на 56 роди първото си детенце (след дъъъъълги години борба) и малката е повече от ангелче сега (на 2 г. е вече). Другата след загуба и тя на голямото си дете, в Щерев роди близначета на 49 г.,но и тя с ДЯ.
И аз се чудя колко ли годишна е най-възрастната успяла със своя Я 
🤔

# 158
Четох за това семейство току-що. В Надежда при Стаменов, с ДЯ са били. Имам познати много,които с ДЯ си имат бебчета след 48 г,като едната жена на 56 роди първото си детенце (след дъъъъълги години борба) и малката е повече от ангелче сега (на 2 г. е вече). Другата след загуба и тя на голямото си дете, в Щерев роди близначета на 49 г.,но и тя с ДЯ.
И аз се чудя колко ли годишна е най-възрастната успяла със своя Я 
🤔
Още не се е появила Wink

# 159
Google казва, че през 2016та година жена на 47 години и 10 месеца към датата на трансфера е най-възрастната жена забременяла със собствена яйцеклетка и родила здраво момиченце след инвитро. Blush Търсих специално да е след инвитро, защото чрез естествено забременяване има и по-възрастни.

# 160
  • Пловдив
За 50-годишна съм чела аз със собствена яйцеклетка, но не помня подробности, мисля, че в САЩ, във всеки случай текстът беше англоезичен. Предполагам, че тя е и рекордьорката за ин витро със собствена яйцеклетка. Не мога да се закълна, че не е ставало дума за 50-годишна възраст към момента на раждането, а не на получаването на яйцеклетката, но едва ли, защото няма много смисъл да се отбелязва само възрастта към момента на раждането. Не беше лековата статия, а по-сериозно звучаща публикация.

# 161
  • София
Почти винаги изпляскват гръмко заглавие, в статиите нищо.
Няма много забременели със собствени я, защото на лекарите не им се занимава. По-лесно е с дя.
Сега има много дя, пресни, замразени. Преди нямаше и сякаш повече усилия полагаха.

# 162
Аз познавам жена родила на 48г. със собств.Я, след пункции и трансфери на ЕЦ в продължение на 2-4г. Много дълго се бори докато се получи.
Не е невъзможно, но е голяма разправия и за доктора, както е написала Бамба.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 21:55 от -INA-73

# 163
Значи медицината се развива скорострелно. Grinning Докато прочетеш, че някой е рекордьор и друг го замества.

# 164
Момичета, изводът е, че имаме шанс и той е на наша страна HugHugHug

Общи условия

Активация на акаунт