Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 797
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
В началото на седмицата видяхме плодно сакче, бях с размразен трансфер, перва процедура съм при него. Преди това имам 2 опита в друга клиника и 4 трансфера. На 36 години съм. Знам, че не се вписвам в темата, но не се стърпях за бластоцистите ☺

# 181
В началото на седмицата видяхме плодно сакче, бях с размразен трансфер, перва процедура съм при него. Преди това имам 2 опита в друга клиника и 4 трансфера. На 36 години съм. Знам, че не се вписвам в темата, но не се стърпях за бластоцистите ☺
А, 36 години е друго. На 36 шансът ви за бременност е доста по различен отколкото на 41, бихте успяли и в малка клиника. Аз коментирам-разсъждавам за  шансът в малки клиники на жени над 40,където има други специфики.
Какво точно не се стърпяхте за бластоцистите?
Да, няма практика да се плаща култивация до бластоцист в други клиники, и големи,и малки. И това е факт. Заплащането на култивацията до бластоцист  няма отношение към успеваемостта, а е финансов аспект.
Пожелавам ви успех ☘️

# 182
Казвам, че съм доплатила, но имам бластоцисти. В другата клиника не съм доплащала, но снимките, които получих бяха доста по различни, от тези в интернет, на които можеш да видиш как изглежда бластоцист. На трансфера получих два бластоцисти, които видях на монитора как ги вземат в катетъра и после го дават на доктора. Може би малко объркано го обяснявам, но се надявам да сте ме разбрали.

# 183
Във всички клиники, в които съм била, включително малки, съм виждала на монитора ембриончето и съм проследявала как ембриолога "изсмуква" със специална сламка ембриона. Т.е. винаги съм имала снимки и  информация за качеството. Това не е патент само на една клиника, а на почти всички.
Ин витрото е скъпа услуга, важно за тепърва започващите е, да се знае какво могат да очакват, като разходи.  При условие, че цените в някой клиники са двойно или десеторно по високи, и се доплаща за нещо, предоставено в цената на услугата по ин витро на други клиники,  е редно да се отбележи, за да имат хората готовност за посрещане на разхода,ако се спрат на по-скъпоструващи услуги.
Двойки теглят заеми, които плащат години, и е добре да проучат опита на други, преди да се хвърлят в начинанието.  Не виждам драма в коментарите за цените, напротив, на мен лично ми бяха много полезни.
На мен турско ин витро, в Аджибадем Маслак ми излезе 11 хиляди-път, хотел, храна, ин витро, лекарства-за стимулация,естрофеми, прогестерони, имунологични вливки, някакво лекарство за имплантация, ПИД на 3 Ембриона, замразяване,всичко(не, че забременях,де, при мен явно проблемът е имунологичен или нещо такива). В тоя контекст сравнявам и коментирам цените на Владимиров,защото  ми се струват, уауууу🤨

# 184
Да, разбирам те напълно. То е като в магазина, може да си купиш сирене и за 5 лева, може и за 12 лева. Всеки сам преценява.

# 185
  • София
Да де, ама сиренето за 20 е от био мляко и вкуса му личи. Пък тук не е ясно дали сирене от 4 не би било по-успешно и честно от това от 10.

Полемиката е обидна някак. Темата е за ияр и над 40. На 36 с ок изследвания да ни обясняваш за сирене....

Успех.

И на всички по-добра и по-късметлийска Нова година!

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 15:00 от melinda11

# 186
Само да кажа, че и в Адела се заплаща култивиране на ембриона от ден 1 до ден 3-5. Само от това перо ми падат 800 лв. Аз както вадя по 1 яйцеклетка... Обаче сега виждам, че поне са намалили оплождането. Преди беше 600 лв. за 1 до 3 яйцеклетки, а сега е 300 лв.

Весело посрещане на новата година, момичета. Нека да е по-добра и успешна за всички нас. HugHeart EyesKissing Heart

# 187
Да, разбирам те напълно. То е като в магазина, може да си купиш сирене и за 5 лева, може и за 12 лева. Всеки сам преценява.
Съжалявам, но сравнението е неадекватно.
Всички трябва са знаят и да преценят дали ги устройва ПРП за 250 лв или ПРП за 2280 лв.
Да, и в Адела не си поплюват,но се култивира до 3-5 ден, не само до трети ден изрично и после да доплащаш за пети ден.Аз там бях по фонд и един лев не съм платила за лекарства по стимулацията и култивация до бластоцист, само малко хормони.
Говорим за съкровени мечти на жени над 40+, не за две кила биосирене на 36.

Весело посрещане дами, 2021 да донесе късмет и сбъднати мечти на всички☘️☘️☘️☘️

# 188
Ами и аз доплатих за култивиране до бластоцист, но получих истински бластоцисти при Владимиров, а не като в една друга голяма клиника в която ми направиха трансфер на уж “ бластоцисти” на ден 5, дори и снимки ми дадоха, та в това им беше и грешката.
Дали може да качиш снимките;) ако искаш на лично ми прати. Искам да съпоставя с моите перфектни бластоцисти довели до неуспех.

# 189
Драмата е, че сирене с качество за 3 лева се пробутва за такова от 12, колкото и нелепо да е сравнението със сиренето. Сори, но не е нормално в Аджибадем Маслак да дойде една идея по-скъпо с ПИД на ембриони, престой и т.н. Всеки сам си решава, но е глупаво да си мисли човек, че по-високата цена автоматично означава и по-високо качество на услугата.

# 190
Напълно съгласна с +-123 и haidi.

По тази логика, в Надежда е най-зле защото е най-евтино.....

А д-р Лилия Димитрова, която взима 4,000 лв за ин витро (и 80 лв в брой, на ръка, без касова бележка за първичен) и не прави даже ИКСИ, нито предлага ПИД, ми обясняваше как на жени над 40 год Я били толкова крехки, че като ги боднела се пръскали..... Явно нещо за тия 4,000 лв и по-тънки игли не си купува защото това никъде другаде не съм го чула като довод срещу ИКСИ.....

И ще ми е адски интересно да разбера как д-р Владимиров прави ПРП 10 пъти по-добре от д-р Шефкетова, че си позволява да взима почти 10 пъти по-висока цена.....

Пиша всичко това не защото няма какво да правя на връх Нова година, а защото тези постове ги четат момичета, които тепърва решават на кого да се доверят и много често наистина мислят, че ако някой лекар взима 10 пъти повече за някаква процедура евентуално върши 10 пъти по-добра работа....... Не, обикновено (не задължително, но най-често) значи, че има 10 пъти по-малко клиентки и трябва да си  избие от тях наема, техниката, заплатите и, не на последно място, печалбата за себе си....

Като избирате лекар и клиника, питайте каква им е успеваемостта с жени като вас. Защото “една приятелка успя там” не значи нищо за нас, в тази група, ако приятелката е на 28, примерно.
Имаше лятото една дама, на 28, която бродеше в групата след трансфер и на Надежда, и реши, че не иска да взима половината лекарства, назначени ѝ за след трансфер. Искаше хора от форума да ѝ обяснят, аджеба, защо пък трябва да ги взема, някой друг успял ли е без тях и т.н. Е, не ги пи и все пак забременя и сега съм сигурна, че броди по други форуми и дава акъл как е успяла без тях и че всъщност няма нужда от тях. Сигурно не споменава, че е на 28, когато нещата стоят по-различно от над 40 и че това, че е извадила гигантски късмет не значи нищо за другите..... Та така... като взимате препоръки, гледайте контекста на препоръките.

И дай Боже следващата година такъв късмет на всички: да успеем в избраната от нас клиника, с половината лекарства даже ☺❤🍀💫

# 191
  • София
Съгласна съм с Оптимист. Не исках да пиша лични неща, но ще. Тук хората са пазарували сирене и от скъпо, и от средно и от чужбината. И цената не е определяща. И на някои от нас вече им става лошо само като помислят за сирене.

В Токуда е доста по-скъпо от Надежда. Не всичко, но като се събере. Прп явно е на сходни цени.

Аз бях в Токуда. И до ембрион не стигнахме. Изобщо. С много я, започнах под 40. Три различни стимулации. Много добавки. И добри изследвания. Сега в Надежда. Всичко стига до е. Да, адски е тегаво, натоварено, обидно до рев понякога. И може и да сменям клиниката. Но не за цените.

Сестра ми започна при Владимиров. Един опит с прп на 29 с отлични изследвания, лапаро, биопсии и какво ли не им излезе над 20. Супер силна стимулация с 23 я извадени, едно докара до 5 ден. После беше при Й. Димитров. Там малко по-евтино. Резултати - стигат до бластоцист. Имплантация няма. В Надежда стигат бластоцист. Две бременности, за съжаление без добър финал.

За Турция ням да ви говоря, момичета отгоре могат от първо лице да кажат. И там продават сирене, не за всеки обаче. За Германия пък да не говорим.

# 192
И аз я помня девойката на 28г., адски нетърпелива дори бих казала леко несдържана, а те с парньора и бяха с мъжки фактор.
А за цени няма да говорим, че аз съм ходила на такива доктори дето гледат на обикновена кушетка с екограф и слагат възглавница под дупето, че нямало видимост, 😂😂 това чудо за 80 лв. в 2010г./
Сега в 2020г. установих, че така на кушетка се преглеждат бременните и се вижда и мери шийката и без възглавница/. А в 2020г. за още малко пари отгоре към 110 лв. е преглед от сертифициран фетален специалист.
Внимавайте кой ви взима парите и за какво.  Четете и се информирайте ! Успех и пухкав финал през 2021г. !

# 193
Честита Нова 2021 година, пожелавам всички да се изместим в бебешките форуми ❤️

# 194
Честита Нова 2021 година, пожелавам всички да се изместим в бебешките форуми ❤️
Честита Нова година! Чул те Господ!

Общи условия

Активация на акаунт