Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 800
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Честита нова година!

Знаете, че ви желая от сърце съкровища!

Андонова, зарадвах се много! Пази се и тихичко честито. Чакаме новини за успешен финал ❤️

# 211
Andonova83, честито мила! Ето това е супер, хипер щастливо начало на новата година! Нека мечтите ни се сбъдват:blush:HugHeart Eyes А на теб, лека и успешна бременност!:hugs:HugHug

# 212
Здравейте Момичета ЧНГ и ви пожелавам на всички рожби!!!

С моята жена сме правили 4 пъти инвитро през 2020г  през 2019 тя забременя по естествен път но с кухо яйце .
Сега сме решили да се изследва е до дупка и да разберем защо не става . Тя е на 44 аз на 45 г .
Лекарите казаха че у мен не е проблема  а е заради годините на жена ми.
Преди година и изследване АМХ беше 0,9 имаше и дефицитна вит Д и желязо на долна граница . Сега АМХ е 1,2 и желязо в горна и вит Д в средата.
За наше учудване  лекарите не поискаха до сега да направят цв снимка за проходимост на тръбите
Сега сме решили ние да направим от Пловдив  сме но може и София  може ли да ни препоръчате добро място и лекар.

# 213
Здравейте Момичета ЧНГ и ви пожелавам на всички рожби!!!

С моята жена сме правили 4 пъти инвитро през 2020г  през 2019 тя забременя по естествен път но с кухо яйце .
Сега сме решили да се изследва е до дупка и да разберем защо не става . Тя е на 44 аз на 45 г .
Лекарите казаха че у мен не е проблема  а е заради годините на жена ми.
Преди година и изследване АМХ беше 0,9 имаше и дефицитна вит Д и желязо на долна граница . Сега АМХ е 1,2 и желязо в горна и вит Д в средата.
За наше учудване  лекарите не поискаха до сега да направят цв снимка за проходимост на тръбите
Сега сме решили ние да направим от Пловдив  сме но може и София  може ли да ни препоръчате добро място и лекар.
Бих препоръчала клиника Надежда  др Цветков аз също съм с нисък амх в София за Плащане неискам да коментирам клиниката,успех където и да решите

# 214
Бисер, щом е забременяла ествествено, не би следвало  да има проблем с проходимост на тръбите. Затова не ви искат снимка за проходимост.
 Моят съвет е да отидете и на репродуктивен имунолог. Съпругата ви има резерв, да,на 44 е, но не е съвсем да няма шанс, щом и вие нямате проблем със спермограмата, търсете имунологични или ендокринни фактори. Щитовидната жлеза гледана ли е?ТСХ, как е?
 НК клетки, антифосфолипидни антитела, съвместимост между партньорите? Това последното го правят имунолозите в Надежда.
Репродуктивните ги интересуват яйцеклетки, ембриони, лигавици, тръби, не са имунолози,  но в една част от случаите  се оказва, че има имунологичен фактор, който пречи за забременяване, колкото и да го отричат ин витро специалистите.  Щом сте решили всичко да изследвате, отивайте на имунолог. Бързо час може да си запишете в Надежда.

# 215
Biser, в Пловдив цветна снимка може да се направи във всяка репродуктивна клиника. Относно добра клиника и специалист многократно е обсъждано , че това е индувидуално.Един е доволен, друг не и т.н. За Пловдив мисля, че клиниката е Селена, ако не бъркам, да ме коригират момичетата, ако не е така. Вие отказахте ли се от Турция, защото доколкото си спомням последният ви опит беше там.

# 216
haidi, Може ли да се запише час за имунолог в Надежда, ако не съм техен пациент и кой бихте препоръчали?

# 217
haidi, Може ли да се запише час за имунолог в Надежда, ако не съм техен пациент и кой бихте препоръчали?
Да, може. Звъните на телефона в сайта на Надежда и записвате час. Бързо става, до 5-6 дни ви дават час.Те са две имуноложки, на която и да попаднете, едни и същи изследвания ще ви пуснат-целият панел. Репродуктивната имунология е доста екзотична специалност и в България няма много специалисти.Русев,Конова и двете дами в Надежда се занимават с това.
Излизат около 400 лв изследванията,на нас ни правиха и съвместимост, която струваше 300 лв. Общо 700 лв. Изписаха ми  и терапия за преди трансфер. Аз имам отклонения в показателите.

# 218
Много благодаря за полезната информация!

# 219
Момичета Честита Нова Година нека да започна така без да влизам в  подробности с ендометриоза преди 2 години лечение с золадекс 2 години по късно попадам на един изключителен лекар,който на пук на всички лекари който ми казваха донорска яйциклетка този лекар изкара от 7 фоликула 7 яйциклетки и 4 достигат до 5 ден да първият трансфер беше неуспешен но точно в навечерието на бъдни вечер аз разбирам че съм бременна след 16 години борба видях едно хубаво чхг,момичета незейте да спирате да вярвате недейте да губите надежда защото когато е рекъл господ чудото ще се случи,пожелавам ви много тлъсти чхг,все пак още е рано,много ме е страх дали всичко ще е наред но вярвам че този път ще го извървя до края,

Супер новина! Heart
Все още стават чудеса по Коледа, защото дори и с помощта на доктор и методите на репродукция след 16г. да се получи си е чудо.
При нас стана след 10г., е имаме още няколко седмици до финала.
Точно днес говорих с един свещеник, той каза, че негов колега му е споделил, че има над 30 случаи на семейства, които се сдобиват с дете след борба над 9-10г. и църквата няма обяснение защо при някои е толкова труден и дълъг пътя.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 22:41 от -INA-73

# 220
Здравейте! Честита Нова Година! Пожелавам на всички много благословена година! Имам един въпрос, малко странен може би. След пункция дали може да е останало някое малко фоликулче, което не е видяно и не е пунктирано, да порасне до доминантен и да има овулация, но това преди да дойде цикълът? Или не е възможно заради хормоналния статус....

# 221
Здравейте и ЧНГ, с пожелания за успешни процедури и здрави бебета на финал.
Бих искала да се извиня, но ще върна малко темата на разговора отпреди 2 страници, защото се ядосах и реших, че съм длъжна да споделя това.
На 41 години години отидох при Владимиров, за да се боря за дете. Бяха ми казали, че успява да се справи с пациентки на моята възраст. Нищо подобно, да, справя се с вземането на парите на хората. Абсолютно безскрупулен търгаш, без да го е грижа за здравето на жената.
Максимум стимулация, заради инжекции те, които се вземат от неговата клиника, скъпи прегледи и какво ли още не.
1 опит ми струваше 8000 лева-извадени 2 я, 1 ембрион, 0 резултат. Предложи ми да продължим на естествен цикъл, пак с инжекции. Отказах, той щеше да струва 4000, да не говорим, че не е естествен цикъл.
Преместих се в Надежда, след като една жена ме убеди, за което ще съм и винаги благодарна. При др Цветков-нито една лоша дума от него не съм чула. Бори се за мен и въпреки, че още не съм успяла на ЕЦ, с фемара, вадим по 3,4 Я.
За сравнение при Владимиров от максимум стимулация-2 я, едната презряла.
Пиша го, за да го прочетат повече хора, преди да решат да се доверят на Владимиров.
Не се доверявайте на този безскрупулен човек!
Съжалявам, че аз не четох повече мнения и попаднах на него и че спестяванията отидоха на вятъра.
Успех желая на всички през новата 2021 г.

# 222
Честита Нова Година дами!Желая много успешна 2021г. и разбира се най-съкровенната мечта на всяка една от нас да се сбъдне!
Следя ви от поне 3 теми,но за пръв път пиша тук,някои от вас може да ме помнят от "Дългото чакане...".Набързо:на 42г.,преди почти 4г. станах мама на прекрасна дъщеричка,естествена бременност,без никакви проблеми.Щом мина 1г. от секциото подновихме бебеправенето и си мислех,че пак след месец ще съм бременна.Е месеците минаваха,стана година и докато се организирам да отида на репро спец. вече беше минала 1,5г. без никакъв резултат.Отидох в Щерев,(за мен малките клиники са загуба на време,нямат нито база,нито специалисти),а за Надежда нямах време да чакам 3 -4 месеца за преглед.Почнахме с проф.Тимева да правим изследвания:хидротубация,хормони,антрални фоликули...,и тя отсече: Супер си до месец 2 ще си бременна.Аз се опитах да обясня,че тези месец -2 вече са 18 месеца,но..И така още 5 загубени месеца,най-накрая със скандал изпратих ММ на спермограма в Щерев,той не искаше да чуе,нали имахме дете(при това станало от раз).Уви беше потресен от резултата си ;астенозооспермия и 4% морфология по Kruger.Отново в Щерев,проф. Тимева като видя спермограмата се почуства неудобно,(нали ме изпрати да забременявам вкъщи).Но каквото било,било...изгубеното време не може да се върне,за това директно предложи инвито.Аз явно не бях психически готова за IVF и настоях за инсе,е резултат 0.Между временно се съвзех от шока и се разтърсих във форумите(огромна благодарност към момичета),разбрах,че може да кандидатствам по Фонда,в Щерев никой не ми го спомена.Повторихме сперм. този път в Адела +фрагментация и нов шок 67%фрагментация(мисля знаете какво значи това,0%шанс даже и с инвитро).ММ най-накрая се стресна и започна антиоксидантна терапия и тотална смяна на хран.режим.Аз винаги съм била "свръх вманиачена на тема здравословно хранене вегетарианка" за него,но сега видя резултата от неговото и моето хранене и режим,аз на 41г.(тогава)с АМХ 2.9 ,8-9 антрални на прегледа,а той  с астенотератозоооспермия.След 3 месеца отново сперм. (много по-добре,но все още астеноспермия) и 1во инвитро април месец,точно по време на пандемията,бях сама на пункция и трансфер,бързахме, заради годините,но стимулацията не се получи,С
Bemfola300 от 3ти ден,не знам защо почнахме на 3ти ден,8 фоликула в началото,8 до края,от тях след пункция само 5 я,3 презрели,2 оплодени,но 1та почна да се дели едва на 3тия ден(предположих че е коригирала фрагментации,няма как да знаем.
По предложение на ембриолозите на Щерев правихме ИМСИ,намало полза от МАКС,според техните наблюдения ).Трансфер на 3ти ден на 1 ембрионче,резултат 0.
Септември 2ро инвитро:този път от 2ри ден с Мериоферт.Едва 5 фоликула в началото,до края станаха 8,на пункция 6 извадени я,от тях 2 презрели,4 оплодени този път с ИКСИ (ембриолозите казаха че спермограмата е почти в норма,все още занижени % на А+В подвижни сперм.).Свеж трансфер на 2 тридневни и 1 замразено на 5ти ден ембрионче.Резултат -0, още същия месец ЗЕТ на изкуствен цикъл,отново 0,но за мен нещата не бяха ОК още преди трансфера,естрофемът ми докара лигавица от едва 8мм,а аз винаги правя 10-11 след овулация на естествен цикъл.Предстои ми 3та стимулация,но вече разбрах,че в БГ просто нямат опит с жени над 40г. и инвитро.Рових много за инфо, доста изчетох и най -накрая мисля попаднах на клиника с опит и иновативно мислене,затова и реших да споделя с вас:
https://www.centerforhumanreprod.com/dor/improve-egg-quality/.Аз не искам да давам съвети,който реши да влезе и да прочете.Center for Human Reproduction NY е специализиран IVF център за жени с ИЯР и над 40г.,средна възраст на пациентките 44г.,успеваемостта им е забележителна.Е,ясно е че нямам пари за инвитро при тях,но поне реших да пробвам със съветите им за подобряване качеството на я. Вече от 1 седмица взимам DHEA25mg 3×1,и CoQ10 2×400 mg.Те препоръчват  коензимQ10 по 1000мг. на ден(това е макс. допустима доза,> 1200мг. е токсично) и DHEA75mg. на ден за поне 6-8 седмици преди IVF.Решила съм да направя и надраскване на мат.лигавица и култивация на ендометриални клетки този месец и февруари 3то инвитро.Между временно не сме пропуснали месец без опит,следя ову още от 1та си  бременност с Clearblu-който мери LH и Estradiol,но го взимам от UK  или Amazon,в БГ не съм го виждала.Миналия месец имах биохимична,но уви не успя да се развие след имплантацията или не успя докрай да се имплантира,както и да е.Борбата продължава,ще ви дам инфо как се развиват нещата,CHR NY са убедени,че ще имам повече и по-качествени яйцеклетки от дихидроепиандростерона(DHEA-който организмът превръща в тестостерон и естрадиол) и подобрени митохондрии от CoQ10 .
Инфото е много,влезте в страницата им има много публикации по темите,който ни вълнуват.
Стана дълго,извинявам се,дано да съм ви била от полза с поста си.УСПЕХ!

# 223
Вместо Кю тен, приемайте Убиквинол. Това е активен CoQ10, далеч по ефективен и предпочитан от Кю Тен, биоразгражда се доста по лесно.400 единици дневно. Аз го пих три месеца преди ин витро, не знам дали ми помогна, изкарах 10 яйцеклетки на 40, но бебе няма.
Също така, убиквинола се приема с алфа липоева киселина, за да е действието му ефективно и пълноценно. Може да добавите астаксантин - също така невероятен антиоксидант и ресверастрол, плюс PQQ, комбинацията на тези четири най мощни антиоксиданта би следвало да има действие.
Лигавица над 8 е ок. Не го мислете, въобще.
Пробвайте трансфер на ЕЦ, ако можете. Стискам палци.☘️☘️☘️

# 224
Здравей haidi,благодаря много за съветите,както писах вече, отдавна следя темата,знам историята ти и съжалявам за неуспеха в Истанбул,не си и помисляй за неща като "Господ не дава".Има нещо,което спец. изпускат при вас.Желая ти от сърце успех следващия път.
За CoQ10 -да уточним,коензимът има 2 форми:1та е Убиквинол,която организмът директно усвоява,а другата е Убиквинон и тя трябва да бъде преобразувана в Убиквинол,за да може орг. да усвои аз взимам Убиквинол.Както вече уточних CHR настояват,че при жени над 40г. дозата е 1000мг.на ден минимум 8 седмици преди IVF  + DHEA 3×1 =75мг.на ден за същия срок.Целта на последното е да вдигне нивата на андрогените в кръвта на жената(според тях точно ниските нива на тестостерона в напреднала репро възраст води до по-малко и по-некачествени я). Те са против вземането на шепа добавки(както и аз).Тези 2те които те предписват са с клинично доказани резултати, от там са и успехите им при техните пациентки,които са все жени над 40г.Те се водят Center of last resort,,т.е. след като си опитала всичко в други клиники в US отиваш при тях.За това си позволих да ви препоръчам да се запознаете с техните изследвания и препоръки.Много "чудодейни" хран.добавки има,но аз исках научно доказани неща.Съжалявам,но не мога да напиша в един пост цялата информация,аз ги чета от седмици и още не съм изчела всичките им публикации.

Общи условия

Активация на акаунт