Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 825
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Още един глас за Деа. Миналата година поради нисък АМХ и Инхибин Б по препоръка на доц. Русев, съгласувано с репродуктивния ми АГ приемах 7 кето дхеа 2 по 50 мг и коензим Q 10 в продължение на 6 месеца. Резервът ми по АМХ намаля, Инхибин Б се покачи след първите 2 месеца, после намаля отново. Ефект нямаше никакъв при мен. Не са панацея, макар да са модерни Simple Smile))

# 241
Здравейте момичета, включвам се набързо и аз след като изчетох послените новини Simple Smile
с моите 43г и намален ЯР направих 2 поредни стимулации - първата с кломифед цитрад за 12д и менопур за 3 дни и извадих една хубава Я, която успешно стана на ембрион, 1 месец след това 2-ра стимулация само с мериоферт 15д  по 225мг и оргалутран 0,25 за 6д- извадих 2Я, от които само едната стана на ембрион. Направихме трансфер на 1 размразен ембрион отгледам до 5д бластоцид и на един свеж 5д, резултат - 0.
Според моята лекарка (Шефкетова в Токуда) бластоцидите са били с добро качество под микроскоп (според ембиологията са били много добри) уви няма обяснение защо не са успели да се закрепят. Месец преди това бях правила хистероскопия, така че реалн имах и "надраскване". Още от ден 1, което беше през юни, Шефкетова ми изписа ДХЕА 2*1 и ресвератрол 2*1 и ги пих до преди трансфера. Според нея не е ясно какво е генеточнито състояние на ембрионите, заради самото качество на Я на моите години, тъй като само след ПИД може да се каже с по-голяма сигурност. И така днес започнах 3-та стимулация, отново само с Кломифед за 1 седмица и после ще видим какво ще добави.
Аз си мислех, че трябва да почивам м/у стимулациите, а тя ми каза, че не е нужно, че когато е направена според моите нужди няма риск и е по-добре да продължим. Аз реално пропуснах 2 месеца, един все пак почивах (емоционално) и един бях със задържан фоликул.
Исках да попитам докато сте в стимулация продължавате ли да пиете добавките за качеството на Я? И не разбрах съвсем за Q10, какво точно трябва да взема като мг и вид и да ги започвам ли сега или не е добре по среме на стимулация?
Благодаря, че ви има, за всички насоки и подрепа!
И както винаги много вяра, търпени и успех!

# 242
Крем карамел, обсъди с лекарката си стимулациите. Попитай я защо с 8 фоликула вадите толкова малко яйцеклетки.
А също, с резерв амх 3,3 на 39 г. и по 12-13 антрални ми вадеха по 4-5 яйцеклетки. По горе го писах - стимулацията е много важна.
Като ми нацелиха пропорциите и лекарствата и стана 10 от 13, не че забременях, но поне нещо свършено като хората, за утешение.

# 243
Здравей, loranhall,
Надявам се с тази схема да мога да ти отговоря на въпроса кога трябва да започнеш да взимаш добавките за подобряване на качеството на яйцеклетките.
За да стигне 1я до фаза да е готова за оплождане,тя минава през дълъг процес на съзряване,(ако погледнеш схемата ще видиш,че от примордиалните ти фоликули в яйчниците се образуват първични,после вторични фоликули и накрая антрални фоликули което отнема около 3 месеца),затова и добавките би трябвало да се започнат поне 3 месеца преди стимулация.По време на стимулация не се спират,но ако не си ги пила до сега ,няма смисъл да ги почваш в този момент.
На др. въпрос за дозите на CoQ10- според, това което аз съм чела,дозата е 1000mg.  на ден(най-добре разделено на 2 или 3 приема за деня,зависи и от това какви капсули си купиш,от колко мг.има от 100,200,400мг.). Успех.

Бих искала да добавя нещо във връзка, с предишни коментари,понеже тук явно има някакво огромно объркване.Мили дами,НИКОЙ нито в CHR,  нито аз сме говорили за увеличаване на яйчников резерв,покачване на АМХ или подобряване на нивата на ИнхибинБ с конкретно тези две добавки:CoQ10 и  DHEA .
През цялото време говорим за подобряване на КАЧЕСТВОТО на ЯЙЦЕКЛЕТКИТЕ,,нещо което може да оцени само ембриолог в добра клиника и за евентуално по-голям брой извадени качествени яйцеклетки при пункция. Надявам се,че съм изяснила темата.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 20:32 от kremkaramel78

# 244
Kremkaramel, ние сме със СДИ 83, 3 %. Успяхме два пъти - единият в Мемориал, а другият Аджъбадем Маслак. Родих момиченцето на 42, но мъжа ми приемаше конски дози витамини, предписани от Денис. На 41 и 10 месеца имах 4 бластоциста за 1 път в живота ми. ИМа ги в темата за мъжки фактор. Ембриолозите за първи път казаха, че не са имали проблем. След тримесечен прием беше всичко. Морфологията му е 0%, бързоподвижни също.

# 245
провери вит Д3  желязо и феритин  трябва да вземаш mitochondrial basic  with pqq  розвиратрол л-аргенин  инозитрол  има още много например ликопен мета Б комплекс омега 3 но специално  и още още
Да се включа и аз относно ДХЕА от 25 мг. Приемам я от май месец, когато станах пациент на док. Цветков от Надежда и по негова препоръка. Изпих доста опаковки и продължавам 3х 25 мг на ден, но до момента не мога да кажа, че е имало някакъв ефект. Много скоро ще стана на 40 г., след точно 12 дни, а ЯР е в трагично състояние със или без ДХЕА - 0.1. Приемам и Q 10 също.
Така че...
За много години момичета! Пожелавам Ви здраве, спокойствие и успех по трудния път!

# 246
Biser, това са част от добавките, които Денис препоръчва, за подобряване на фертилитета като цяло. Krem karamel78, доц. Русев изписа терапията за повишаване на АМХ и Инхибин Б и има случаи, в които помага, факт. Те не могат да увеличат бройката на яйцеклетките при пункция.

# 247
От Денис добавките АМХ за 8месеца от0,9 стигна 1,2 увеличиха се и бройките  при пункция но нещо бавно растяха при нас но аз мисля че е от ФТ4 на щитовидната жлеза  нещо не можем да го нагласи да доиде в горната четвърт а и феритина ни се отлепил от дъното чак сега и се чудим да идем на консултация при хематолог
Biser, това са част от добавките, които Денис препоръчва, за подобряване на фертилитета като цяло. Krem karamel78, доц. Русев изписа терапията за повишаване на АМХ и Инхибин Б и има случаи, в които помага, факт. Те не могат да увеличат бройката на яйцеклетките при пункция.

# 248
От Денис добавките АМХ за 8месеца от0,9 стигна 1,2 увеличиха се и бройките  при пункция но нещо бавно растяха при нас но аз мисля че е от ФТ4 на щитовидната жлеза  нещо не можем да го нагласи да доиде в горната четвърт а и феритина ни се отлепил от дъното чак сега и се чудим да идем на консултация при хематолог
Добри са добавките, няма съмнение. Много са, но аз нямам празни пункции, откакто ги пия, около 6 месеца. Но последните две пункции ембрионите от идеални в началото или забавят развитие, или получават фрагментации и ги губим. Та ще мислим смяна на поведението. Направете консултация със специалист, не се знае от кой храст ще излезе решението. Успех!

# 249
за сега доцент Русев ни посъветва да намалим драстично достинекса  и фолиевата
Били токсични ако са в повече ще се посъветва е и с други 
Добри са добавките, няма съмнение. Много са, но аз нямам празни пункции, откакто ги пия, около 6 месеца. Но последните две пункции ембрионите от идеални в началото или забавят развитие, или получават фрагментации и ги губим. Та ще мислим смяна на поведението. Направете консултация със специалист, не се знае от кой храст ще излезе решението. Успех!

# 250
Kremkaramel, ние сме със СДИ 83, 3 %. Успяхме два пъти - единият в Мемориал, а другият Аджъбадем Маслак. Родих момиченцето на 42, но мъжа ми приемаше конски дози витамини, предписани от Денис. На 41 и 10 месеца имах 4 бластоциста за 1 път в живота ми. ИМа ги в темата за мъжки фактор. Ембриолозите за първи път казаха, че не са имали проблем. След тримесечен прием беше всичко. Морфологията му е 0%, бързоподвижни също.
shanti,много благодаря за споделения опит.Истината е,че ако и предстоящата ми стимулация през февруари се окаже провал,вече съм решила да опитам последно в Момарт.Следя темата от няколко месеца,има отлични отзиви за д-р Емре Тургут,разбрах,че се е разделил с клиника  Бахчеджи и за сега клоня да се обърна за мнение за нашия случай към него.ММ взима наистина огромно количество добавки(за разлика от мен).Свали фрагментацията на 22%,а от 3 седмици новият андролог,към който се обърнахме (в началото бяхме при Кацаров,мил човек,но изпусна варикоцелето при ММ,макар че не е за операция за сега)му предписа Хориомон 5000 веднъж седмично,целта е да повиши бройката на спрем.,за да компенсираме все още леко занижения брой бързо подвижни.Андрологът смята,че имаме шанс за естествено забременяване след 1-2месеца,което разбира се би било страхотно,но понеже времето ни притиска няма да отложа инвитрото си,което е запланувано вече.В сърцето ми се таи една слаба надежда,че може пък да не стигна до стимулация и да видя 2те чертички преди това,но след като 36 последователни пъти си видял все 0,не мога да оставя нещата на едната си надежда.Благодаря за информацията отново,а може ли да те попитам ти на кой лекар се спря в Истанбул?

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 00:50 от kremkaramel78

# 251
kremkaramel78, Благодаря ти за споделената статия, сега я изчетох цялата, както и за твoето обяснение!
Аз взимам Деа реално от юни, като прекъсвам през седмиците, след овулация до следващ цикъл, тъй като ако има случайно бременност не е добре да се пият. Това, което сега мисля да включа e и Q10, тъй като не се надявам да се размина само с една стимулация, така че да подобрявам нещата за след 3 месеца Simple Smile.
М/у другото Шефкетова от Токуда ползва практики и ходи на обмен на опит в Аджъбадем в Турция. Ние много се чудехме дали след първата неуспешна процедура да не тръгнам за Турция, но си дадохме сметка, че на тези години шансът е много малък да стане успешно инвитро от 1-вия път. Решихме да не се отказваме прибързано и да извървим пътя още веднуж с нея като се надявам след ПИД да знаем повече за нашите ембриони. За сега единствения проблем, който имаме е моя ЯР, както казах вече след 2 стимулации вадим 3Я, но пък стават на хубави бластоциди. Според нея обаче след 40г пада много рязко самото качество на Я и само на микроскоп не може да се определи дали са генетично здрави ембрионите. Това всикото ми е ясно, но продължавам да се чудя как сме сигурни, че ако се ганетично здрави ще се захванат и ще стигнем до успешна бременност. Според нея докато не съберем повече ДНК за ембрионите няма смисъл да правим само трансфери. Та сега започва събирането на поне 2-3 хубави Я и да видим това какво ще ни донесе като информация.

# 252
Здравейте и ЧНГ, с пожелания за успешни процедури и здрави бебета на финал.
Бих искала да се извиня, но ще върна малко темата на разговора отпреди 2 страници, защото се ядосах и реших, че съм длъжна да споделя това.
На 41 години години отидох при Владимиров, за да се боря за дете. Бяха ми казали, че успява да се справи с пациентки на моята възраст. Нищо подобно, да, справя се с вземането на парите на хората. Абсолютно безскрупулен търгаш, без да го е грижа за здравето на жената.
Максимум стимулация, заради инжекции те, които се вземат от неговата клиника, скъпи прегледи и какво ли още не.
1 опит ми струваше 8000 лева-извадени 2 я, 1 ембрион, 0 резултат. Предложи ми да продължим на естествен цикъл, пак с инжекции. Отказах, той щеше да струва 4000, да не говорим, че не е естествен цикъл.
Преместих се в Надежда, след като една жена ме убеди, за което ще съм и винаги благодарна. При др Цветков-нито една лоша дума от него не съм чула. Бори се за мен и въпреки, че още не съм успяла на ЕЦ, с фемара, вадим по 3,4 Я.
За сравнение при Владимиров от максимум стимулация-2 я, едната презряла.
Пиша го, за да го прочетат повече хора, преди да решат да се доверят на Владимиров.
Не се доверявайте на този безскрупулен човек!
Съжалявам, че аз не четох повече мнения и попаднах на него и че спестяванията отидоха на вятъра.
Успех желая на всички през новата 2021 г.

Съжалявам, че си преживяла това. Аз съм на 40 и в Надежда един доктор ми каза, че има собствено мнение за бременност на тия години, от "морална и етична гледна точка", но щял да си го запази за себе си и нямало да ми го казва.... Очаквах там по-добро отношение, особено за рутинен преглед с УЗ за 70 лв.

Честита нова година и дано донесе на всички, каквото желаят!

# 253
  • София
някой от репродуктивните ли ти го каза?

# 254
Аз съм на 40 и половина. Три инсеминации неуспешни в Стара Загора. Стимулация с фемара 5 дни по 2 на ден правех по 8 фолкула. След последната реших че не мога повече да стрелям напразно и сега съм в Надежда. След два дни имам час за консултация за Ин Витро. Нямам представа какво ще стане. Преди година АМХ беше 3.40, сега е 1.83. Неизяснен стерилитет съм.  Големият ми страх е една миома 2.6 см , но двама различни репродуктивни специалисти от Стара Загора и Пловдив казаха, че не расте и не е приблем. Но... тревогите ми какво ще каже докторът в Надежда са огромни. Ще ви споделя като се информирам. Решила съм изцяло да се доверя за начина на стимулиране. Просто се моля да започнем по- скоро. Моля се за всички да имаме бебенца здрави и прекрасни! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт