Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 804
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
На нас май само обикновена са ни искали. Сега сме в Надежда, ходили сме и при Станулов, когато беше във Виена ин витро.
Май повечето репродуктивни неглижират мъжете, ако няма отклонение в обикновената спермограма. Питала съм за допълнителни изследвания на мъжа ми и са ми казвали, че не се налага, но може, ако искаме. Питала съм дали с допълнителни изследвания може да се отхвърли категорично наличието на скрит МФ, не можело. Смятат, че проблемът е в яйцеклетката, когато не се получава.

# 556
  • София
не питайте гинеколозите за мъжките работи.
в Надежда са много адекватни биолозите, там където правят спермограмите. колкото пъти се е налагало са били доста отзивчиви.

# 557
  • София
Да така е в Надежда правят стандартно обикновенни спермограми.
Както каза бамбарадамбара в 9-ти кабинет при андролозите може да се пита всичко относно мъжа, много са отзивчиви и обясняват подробно.

# 558
Ние за първичния в Надежда пуснахме разширена. Ако пуснем обикновена ММ е шампион, но от разширената лъсва проблем с морфологията, макар че в Надежда го водят с Нормозооспермия при морфология 4%. От доста време му самоизписах Мака по 600 мг. на ден. Не знам може ли да помогне за морфология. От няколко дни двамата сме и на Wheatgrass и чакаме да стане някое чудо. Надеждата умира последна. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 19:50 от *Bobby*

# 559
И ние сме с Нормозооспермия, при 4-5%  нормална морфология по Крюгер. На нормалната спермограма е отличник, но според лекарите проблемът е в некачествената яйцеклетка, а колко е качествен сперматозоидът, никой не знае.

# 560
А някой знае ли дали %-та морфологично здрави сперматозоиди, който изписват в документа, който ни дават в Надежда след пункция и оплождане на ембрион, е нормалния за материала или е след някаква обработка и селекция? Защото там към виждала и 6-7% да пишат, че е морфологията на ММ. Та се чудя дали е възможно в някои месеци да му е била по-добра.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 21:28 от *Bobby*

# 561
  • София
Боби, това е % след обработката, той се променя във всяка спермограма.
На мен ми обясниха, че този % не е основния критерии, те гледат много други неща концентрация, подвижност, количество и т.н. Може с по нисък % да настъпи бременност ако другите параметри са високи и обратното с висок % може нищо да не стане ако другите показатели са лоши.
Аз разбрах едно, че най- добрите показатели са между 48 и 72 час на въздържане т.е. 2,5 дни, но след 3'тия ден започват леко да падат и се влошават.

# 562
На мен в манипулационната ми казаха, че ембриолозите предпочитали кратко въздържание преди пункция. Нещо от сорта, вечерта на тригера последно да се смени материала преди пункция, което се явява около 1 ден и половина.

# 563
  • София
Остави какво са ти казали, аз вече я събрах тази попара. На нас също така ни казаха най-новото било от няколко часа до 1 ден така се възобновявал м-ла. Ние така и направихме послушахме ги и ММ даде м-ла, но още бяхме там и излезна андролога, който го обработваше и каза съжалявам нищо не става, попитахме защо, а отговорът беше имаше тук таме някой жив и докато ги сложих под микроскопа измряха до един. Тогава ни се скара, че въздържането ги прави по силни и издръжливи. Най-добри излизали между 48 и 72 час.

# 564
  • София
Според мен това е индивидуално, при моя мъж след 3 дни въздържание подвижността е много зле.
При последния опит ми се обадиха предния ден преди пункцията, че имаме донорка, естествено така се случи, че имахме по-голямо въздържание от 3 дни, попитах какво да правим и казаха мъжът ми да действа, та така се получи въздържание по-малко от 24 часа, но пък резултата се оказа най-добър от всички предходни.

# 565
Мели, новини от теб?

# 566
  • София
Манди, благодаря че попита. Напълно отрицателни. От четвъртък спрях лекарствата. И се чудя какво да правя. Вече не ми се и реве.

Говорих с ембриолозите - толкова съвършен люпещ се бластоцист отдавна не били виждали. Хахаха. Замразените не са с такова качество и не знам изобщо да им се надявам ли.

И така.

Успех на всички от 💓.

За циклогест - не изписват допълнителни инжекции обикновено защото го дават 2х1 и много вдига прогестерона. Освен ако нямаш проблем с вдигането му. На едно момиче с което бяхме на трансфер - тя с донорска имаше към циклогест прогестан през ден, но тя беше с донорска я и не вдига прогестерон. При мен с циклогест на биопсия на 5ти ден беше над 60.  Има го в Надежда. Не се сменя ако започнеш с утрогестан си карай на него. Успех от 💓!

# 567
Мелинда, не ги отписвай замразените ембриончета. Много пъти съм чела, а и доктори са ми казвали, че бебе се получава и от не толкова качествен ембрион. Моят първи като бешен страхотен според доктора, та се оказа с тризомия. Така че вече всеки ембрион ми е ценен и си го искам. Това са си още шансове и нищо не се знае. Flowers Four Leaf Clover

# 568
Съжалявам за хубавия ембрион. Ами то и аз съм с донорски, имам само още 2 опита и ще трябва да се кандидатства и чака наново. Този път и лепило ще слагаме след резултата от биопсията, не разбрах дали е PBMC - три дни преди трансфер. На подготовката за биопсия с 2*3 утрогестан прогестерона беше 13,60. Явно не ми е достатъчен.

# 569
  • София
Рвмс се слага три дни преди трансфер. Вземи си циклогест и зарежи този утрогестан. Стискам палци от все сърце!

Аз този път бях само с прогестан, защото и прекалено вдигнат прогестерон не било ок, в деня на трансфера беше 35. И пак нищо.

Боби, ценни емброни - колко вече да са ни ценни. Едвам за близо 4 години адски мъки, пари и какви ли не процедури, инжекции и хапчета стигнах втори трансфер. И нищо. И двата уж с перфектни е. Ужасно съжалявам, че не се съгласиха да ми направят пид, поне да не им се надявам.

Общи условия

Активация на акаунт