Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 791
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, като е писано ще стане.
И с лоши ембриони става. Бях чела история на жена с много ПИД ембриони, слагат, слагат, нищо не става, а здрави. Останал един във фризера, нетестван, с СС качество, който мислили първоначално да унищожават,но го замразили. Сложили него, щото всичко здраво свършило, е, с него забременяла.
За себе си се убедих, че всичко е късмет и става, когато трябва да стане. Аз лично съм много уморена от тия безкрайни опити. Не знам колко ще издържа още.

# 571
Ние за първичния в Надежда пуснахме разширена. Ако пуснем обикновена ММ е шампион, но от разширената лъсва проблем с морфологията, макар че в Надежда го водят с Нормозооспермия при морфология 4%. От доста време му самоизписах Мака по 600 мг. на ден. Не знам може ли да помогне за морфология. От няколко дни двамата сме и на Wheatgrass и чакаме да стане някое чудо. Надеждата умира последна. Stuck Out Tongue Winking Eye
Bobby,понеже знаеш ние сме с МФ,повярвай ми изчела съм доста медицинска литература по темата и Мака по 600мг.няма да ви помогне.Но пък морфология 4% не е зле според последните  конгреси на ембриолозите,ако всичко друго като подвижност(най-важно А+В  бързоподвижни спермита),количество,концентрация и !най-важното!ДНК фрагментация е в норма.Защо не проверите фрагментацията,писала си преди,че ембрионите ви забавят на 3ти -4ти ден,което е доста характерно за МФ,,не казвам че е това,но колко му е да се изследва.Ние направихме SDI в Адела(беше към 140лв.,в Щерев 350лв.?!).И добре,че го пуснахме,колко ли още напразни опити и сълзи щеше да ми коства,ако не го бях направила.След 3 месечна антиоксидантна терапия и диета както бях писала от 67%падна на 22%,е пак не е в зоната на отличниците (до 15% е знаете) но пък шансовете за успех вече са по-реални,аз толкова се бях отчаяла,че бях проверила вече и за ТЕСЕ,защото в тестисите все още не са толкова фрагментирани спермитата,както след еякулация.Проблемът според мен е,че всички залитат да обвиняват само яйцеклетките ни,но истината е че материалът и на двамата трябва да е качествен иначе ембрионите са анеуплоидни и нищо не става...

# 572
kremkaramel78, изключително полезно е това, което споделяш!
колкото повече чета, какво пишете за спермограмите си давам сметке, че ние имаме една направена по Крюгер от преди 6 месеца, от която ни казаха, че става за ИКСИ и това е. Все проблемът е в моите Я щото видите ли съм на 43г и нямало как да са читави вече.
Изчетох всичко за витамини и добавки и пия какво ли не вече за подобрявне на качестото им и тотално подценяваме материала на ММ. Та се чудя къде да взема да прочета повече за характеристиките на мъжкия материал и ако трябва да купя и на ММ някакви добавки.

# 573
Здравейте! В крайна сметка днес ще имам трансфер на 4 ден. От 5 хубави Я, останаха 3 ембриона до вчера, а днес вече само един го бива, останалите два са бавни и не се знае колко Е ще трансферираме. Не мога да кажа, че имам големи надежди, но на тази възраст съм доволна и на това, че въобще стигнахме до тук. Мисля си това да е последен опит, защото трябва да сложа някакъв предел. Дано този опит да е нашият! Поздравявам всички и желая много сбъднати мечти!

# 574
kremkaramel78, изключително полезно е това, което споделяш!
колкото повече чета, какво пишете за спермограмите си давам сметке, че ние имаме една направена по Крюгер от преди 6 месеца, от която ни казаха, че става за ИКСИ и това е. Все проблемът е в моите Я щото видите ли съм на 43г и нямало как да са читави вече.
Изчетох всичко за витамини и добавки и пия какво ли не вече за подобрявне на качестото им и тотално подценяваме материала на ММ. Та се чудя къде да взема да прочета повече за характеристиките на мъжкия материал и ако трябва да купя и на ММ някакви добавки.
Loranhall,за витамините и добавките ще ти пиша на лично,да не спамиме темата.Но преди да почне да пие 1 шепа добавки,трябва все пак да проверите има ли проблем при него.6 месеца е достатъчно време,за нова спермограма.Да ви напомня,че ММ стана баща от 1вия месец,който пробвахме за бебе,а 1 година след раждането картинката уви е била коренно различна.
Така,че като начало направете нова спермограма по Kruger и пуснете SDI тест за % фрагментирани сперматозоиди.Ако всичко излезе ОК -супер,но ако има нещо да може да се опитате да го коригирате.На въпроса къде?:мисля,че в Адела,в Щерев (но е много по- скъпо),в Токуда, в Геника са добри за спермограми.За Надежда в темата за МФ,много се оплакваха,че резултатите са изкуствено завишени(не мога да дам мнение),просто момичетата пишат,че на 2-3 други места е излизал проблем в спермограмата и само в Надежда излизала в норма.

# 575
Здравейте момичета. Първи опит ин витро. Мина пункцията. От 6 годни яйцеклетки, днес ми се обадиха,че са се оплодили 2. В понеделник ще разбера ще има ли ембриончета. Като ми се обадиха, бях в шок. От 6 само 2, а до покеделник... не ми с мисли. Толкова плаках. Иначе ще ми правят хистеро, в понеделник ще разбера кога. Надявам се  следващия месец да има трансфер. Моля се да има какво да се трансферира. Лошата новина от пункцията, че има полип, после днес тази лоша новина за останали само две бонбончета. Дай Боже да ми оцелеят. Желая успех на всички! От сърце! Толкова сълзи изплаках днес, просто само вие можете да ме разберете.

# 576
На подготовката за биопсия с 2*3 утрогестан прогестерона беше 13,60. Явно не ми е достатъчен.

Манди в Неджда са други мерни единици, моя за биопсията е подобен (с циклогест 2х1) и като гледам референтните е добре:

Също ми е с отклонение имунологичната, ще слагаме PBMC.
Трансфера ми го отложиха, ще се видя другата седмица с док и ще разбера защо и за кога.

# 577
Да, знам референтните, просто си представях, че е хубаво да е около 17-18 Simple Smile но все пак това е на 5 дни от О. Вероятно по-висок е 7 дни от О.

# 578
melinda11 След всичко, което изчетох последните години за тестването, аз съжалявам, че тествах моите. Отначало бях много убедена. Днес ми беше 10-та пункция и сериозно вече се отчаях. Докато правя нещата, тичам по прегледи, лаборатори и т.н. все имам надежда, но при неуспех след неуспех започвам да се чудя дали не е налудничаво всичко това.
За тестването мисля, че е хуабво, ако човек има повече ембриони, но на този етап съжалявам, че не дадох шанс на всички, предвид че PGS в крайна сметка не е диагностичен тест.
Ето една история свързана с тестване, ако на някой му се чете. Има и доста други подобни. Станфорд правят клинично проучване в момента с анеуплоидни ембриони, би трябвало тази година да има ранни данни от изследването.
https://www.reddit.com/r/InfertilityBabies/comments/l8rq0v/nearl … n_confirmed_as_a/

# 579
  • София
Mir, благодаря ти. Да, и аз съм чела такива неща за пид. И док така мисли. Не е сигурно и може да даде както лъжлив увреден резултат, така и лъжлив добър резултат. Но не разбирам защо не стигам дори до бг. Никаква имплантация. Дори опит няма.

Много е тежко. И аз съм с толкова пункции. Не знам вече какво наистина.

Чета и говоря с момичета, които имат и по няколко трансфера с донорски я, уж с добро качество. И пак без имплантация. Възможно ли е ендуметриума просто да е сбъркан. Не зная.

# 580
И при мен също никога няма имплантация. Какво ли не сме пробвали, PBMC , надрасквания, вливки, кортекостероиди и т.н. Аз го отдавам на лошо качеството на Е. Много е трудно да продължиш след поредния неуспех.

# 581
Mir, страхотна е историята на тази дама. Кара ме още повече да съжалявам за изгубените ми ембриони в чакане на 5ти ден за ПИД. Но времето не може да се върне назад, за съжаление. Но историята е и доказателство, че всяка от нас вероятно я чака нейния успех в правилния момент и по правилния начин.

# 582
Daisy81, така е за качеството на яйцеклетките, но защо толкова много хора забременяват и после не успяват да продължат бременноста, често заради хромозомни аномалии, все пак и такива ембриони се имплантират.

Bobby, Просто не е сто процента верен резултатът, ако имаш достатъчно ембриони може да си спестиш разочарования, но като нямаш е по-различно.
Ето още един случай. Аз същo имам ембриони с триплоидия и полилоидия.

# 583
  • София
Много е тежко след неуспех.

Мир, такива списъци и аз съм си правила много вече. И не действа. Всички биопсии и вливки също. Нямам имунологични отклонения. Няма хидросалпинг, ендометриоза излекувана с операция и 6 месеца золадекс преди 20 години.

Hydrosalpinx - няма
Endometriosis / Laparoscopy/ Depot lupron - направено
Endometritis - излекувана
Polyps/ Fibroids - премахнат
Scar tissue/ Adhesions/ Asherman - няма
Anatomical няма изменения
ERA/Receptiva DX - направен
PIO shots използвани прогестан
Imunology - няма отклонения, вливах въпреки ивиг и соев протеин
Steroids - ползвах от 1ви ден на ц заедно със клексан
Antihistamines - ползвах на предния трансфер
Prolactin - съвсем нисък винаги
Endometrial Scratch - направено месеца преди трансфер
Assisted hatching направен и е излюпен
Embryo Glue - направено и то и рвмс
HCG luteal phase support - бих си нелегално на предния трансфер прегнил 100 всеки ден, сега имах зарзио, предния път мграст м, хормон на растежа.
Аdenomyosis - няма
Също - пих за всеки случай азитромицин преди трансфер, свалял имунитет уж и помагал за имплантация
И какво ли още не....

# 584
Съжалявам Sad
Тридневни ембриони пробвахте ли.

Общи условия

Активация на акаунт