Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 763
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Сигурно е така, не може ли да се консултирате с лекаря.

# 616
Сигурно е така, не може ли да се консултирате с лекаря.
Там е въпросът.Тя ми в казвала че ако цикълът започне след 2 часа,този ден не се брои.Но сега с това зацапване,не знам,притеснявам се.И понеже никога не съм имала такива зацапвания се чудех,ако някоя от вас е имала,как брои дните?

# 617
За сутрин или вечер когато тръгва ,не знам дали и как се брои деня .
Но със сигурност не се броят първите капки кръв или зацапвания .Когато ти дойде истински с пълна сила и болки и още с каквито екстри те придружава цикъла ,тогава се брои.
Аз съм от тези със много странни зацапвания ,капки кръв после нищо..после кафяво после пак нищо  и след дни тръгва ,много ми беше объркващо .Но така ми казаха ,когато тръгне истински на другия ден почваме с хапчетата.

# 618
В Надежда са ми казвали, че се брои от следващия ден, ако дойде следобеда. Чака се ясно изразено кървене, зацапването не се брои. На мен ми се е случвало да ми цапа и по два дни.

# 619
Днес си пуснах имунологични изследвания, но забравих да спомена, че преди 5 дни имах пункция след стимулация. Дали има отношение това?

# 620
Момичета, на пънкцията 6 годни яйцеклетки. Днес- нито един оцелял ембрион. Направо не мога да повярвам. Знаете ли за нещо подобно. Докторът каза, че след два месеца мога да почна стимулация наново. Обаче аз съм в шок. Имам ли шанс на следеащия опит? Чували ли сте нещо подобно?

# 621
  • София
Момичета,
Малко съм объркана и имам нужда от съвет.
През последната година и половина като пациентка на д-р Персенска направихме 5 опита на ЕЦ и 1 стимулиран, но стигнах само до един трансфер (неуспешен), тъй като ембрионите спираха развитие между 4 и 6 ден, и нямахме читави бластоцисти.
От самото начало д-р Персенска твърдеше, че яйчниците са ми зле и според нея няма смисъл и по-добре да се откажа (имам едно дете от първи опит при нея през 2017).
Заради нейният негативизъм и претупване решихме да се насочим към друга клиника. Имах първичен преглед при доц. Андреева в Щерев и тя преброи 10 антрални. Назначи доста голям набор от изследвания - всичко е в норма, АМХ се движи около 1 и според нея положението не е много зле. Но настоя да направим спермограма, тъй като през последните 3 години имаме само тези от пункциите в Надежда, на които морфологията беше 6-7%, нормална подвижност.
Днес излезе резултата и... изненада - нормокинетични сперматозоиди 20%, 1% по Крюгер. Чудя се дали да направим нова спермограма и дали има изобщо смисъл да се пробваме отново в България.
Междувременно последните месеци направих консултации с няколко турски клиники и съм се спряла на Мемориал, но положението с коронавируса и високите цени на процедурите още ме възпират (имаме право на още 2 опита по фонда в България).
Какво бихте ме посъветвали - да търсим ли андролог, добавки и т.н. или да поемаме към Турция? Лятото ще стана на 40 г...

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 13:31 от vtri

# 622
Колко от тях се оплодиха, стигнаха ли до ден 3, имате ли повече  информация.

# 623
Момичета, на пънкцията 6 годни яйцеклетки. Днес- нито един оцелял ембрион. Направо не мога да повярвам. Знаете ли за нещо подобно. Докторът каза, че след два месеца мога да почна стимулация наново. Обаче аз съм в шок. Имам ли шанс на следеащия опит? Чували ли сте нещо подобно?
За шок си е. Съжалявам, че те е сполетяло това. На кой ден са спрели развитие ембрионите? Не ти ли предложиха да опитате на спонтанен преди следващата стимулация.

# 624
  • София
vtri , пуснете още една спермограма, ама от най-подробните.
понякога е и моментно състояние подобрението или влошаването.
вижте и уролог, и при мъжете се влошават нещата с времето.
20% подвижни не е никакъв проблем за процедура, по-важно е като ги пообработят колко и какви ще останат.
щом имате спермограми от пункции бих те посъветвала да отидеш при биолозите в надежда. разпитай ги подробно, как са нещата след обработка, какво биха препоръчали. много са отзивчиви и обясняват.
пък тогава решавай за къде сте.

# 625
  • София
бамбарадамбара, благодаря много за съвета!
Знаеш ли как мога да се свържа с биолозите в Надежда? Мога ли да се запиша за консултация през кол центъра или да ги търся на място?
Препоръка за уролог също ще ми е полезна.

# 626
бамбарадамбара, благодаря много за съвета!
Знаеш ли как мога да се свържа с биолозите в Надежда? Мога ли да се запиша за консултация през кол центъра или да ги търся на място?
Препоръка за уролог също ще ми е полезна.
Аз се свързах с тях през контактната форма на сайта. Писах, че искам разговор с тях и горе-долу за какво става дума. Обадиха ми се след няколко дни. Биоложката беше много услужлива. Даде ми информация за процедура от преди 4-5 години.

# 627
  • София
ние сме ходили направо при тях, без час.
но сега с тия забрани не знам как е.
те по принцип след всеки опит пишат препоръки към гинеколозите, ама колко им обръщат внимание не знам.
за уролог бих те посъветвала да не ходите при тия известните, някой нормален по върши работа, според мен.
да видят за някакви нередности, простатата да проверят, те си знаят.

# 628
  • София
Момичета и аз се сдухах нещо, чаках да ми звъннат за преглед при Стаменов да види лигавицата след първия цикъл след операцията, пия втора опаковка трисеквенс както той ми каза и познайте одеве се обадиха за утре за преглед при Чапанова в мола, нямало друг вариант - съгласих се.
Обаче после се сетих, че в понеделник ми се обади акушерката на Стаменов,  била съм предвидена за март за донорската програма, но пък видяла, че съм имала голяма операция и ме пита какво сме се разбрали, аз и казах, че или четвъртък или петък ще съм на преглед и ще попитам, тя ми каза да и се обадя да и кажа - звъннах пак в клиниката обясних случая и казах, че са ме прехвърлили при Чапанова, отсреща сякаш се засегнаха, те не били ме прехвърли, доктора така преценил - питам д-р Чапанова ще ми каже ли кога ще е възможно да продължим, а и сме говорили за лечение на лигавицата докато чакам да ми зарастне матката, тя може ли да ми каже какво ще се прави - и започнаха с ала-бализмите те работели в екип..., пък после доктора щял да реши - ако въобще се добера до него...

# 629
Vtri,Турция е моят съвет.При 10 антрални да ви кажат, че нямате шанс е несериозно. Спермограмата въобще не е лоша, и за добър ембриолог няма да е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт