Отговори
# 120
  • Пловдив
Аз нищо няма да кажа. Аз съм кротка, бяла и добра!

# 121
По принцип е така, но ако тя си е наумила, че иска точно определен тип мъж, може и да не забележи, че има и други, които също заслужават внимание. Или поне да не ги забележи в точния момент и да се разминат.
Ще го забележи, тя природата си знае работата Simple Smile
Умирам си от смях с един познат. Наляво и надясно обяснява, че харесва само брюнетки, над 170, а единствената жена, която го омагьоса и му разби сърцето беше 150 сантметрова блондинка.

# 122
По принцип е така, но ако тя си е наумила, че иска точно определен тип мъж, може и да не забележи, че има и други, които също заслужават внимание. Или поне да не ги забележи в точния момент и да се разминат.
Ще го забележи, тя природата си знае работата Simple Smile
Съгласна съм, но имам предвид и собствения си опит. Известно време търсех определен тип мъж, за да прилича на един, с когото не можех да бъда. Търсех заместител. Беше грешен подход, но тогава не го осъзнавах. 

# 123
Какво ди да кажем за "принцесите". Всички сме правилни и добрички. Нежни 
 беззащитни. Камък да обърнеш и там принцеса.  Приемаме се с недостатъците ни.

# 124
Когато хлътнат тя им става точно център на вселената и единственото, което искат е да са с нея. И личният ми опит показва точно това.

Но не изоставят ученето, спорта и всичко, което са правили до този миг, само за да бъдат с нея. А често, даже винаги, девойките ревнуват момчетата от страничните им занимания, от приятелите и се почва "Пак ли отиваш да тренираш, защо се записа на състезание в друг град, искам да дойда с теб" и подобни сръдливи истории. Не че не е възможно някое момче да няма никакви други интереси, освен новото си гадже, но обикновено точно тия момчета готините мацки не ги харесват - все си падат по интересните типове, както и авторката на темата отбеляза в първия си пост. Но интересните момчета си вървят с техните особености, имат изяви и публика, а покрай тях винаги има рояк от обожателки.
Отделно, дори в Космоса има и друг вид взаимодействие между небесните тела, извън това едното да влезе в орбита на другото и да обикаля около него цял живот, например две звезди, гравитиращи около общ център и точно такова отношение е по-здравословно, когато говорим за хора, стига тоя общ център да не е свекървата, че чета едни други теми и там така се гравитира.

# 125
  • София
Това, че "природата си знае работата" е крайно и дори наивно изказване. Конкретно женската природа е ужасно противоречива и има огромно разминаване между емоции и разум. Разумът говори едно, емоциите друго. Сляпото следване на емоциите не е коректно да се обозначава като единствено правилно. Историята познава безброй случаи, в които жените следват емоциите си, и страдат жестоко от това. Защото в повечето случаи емоциите преследват невъзможните мъже, егоисти, използвачи, безцеремонни, токсични и тн.

Дори самото отваряне на темата е плод на това противоречие между емоции и списък/разум.

Аз не мога да си обясня какво е това осмиване и подиграване във форума. Вече няколко поредни теми влиза някой, пише "аз съм интелгентен(на), добре изглеждащ(а), добър(а) и тн".
И се 'почва едно "Не, не може да си красива, интелигентна, добра, сигурно си внушаваш." И се усеща подтекста между редовете "Сигурно и ти като нас не си нищо особено".
Кофти е това, и не е приятно. Ами напълно е възможно наистина да е интелигентна и амбициозна, да е нещо повече и да търси нещо повече. Защо се подлага на съмнение и подигравки още от началото? Тегав и неприятен става разговора. Тролски.
Ми не може всички да са грозни, глупави и неуспели. Приемете го!
Ами, аз като прочета, че някой се определя като красив, умен и интелигентен ми е малко тъпо и чалгарско изказване, щото тук е анонимен форум. Т.е той/тя може да си мисли, че е Мис/ Мистър Свят, пък то само маминка тъй да му/и е казвала.
Нали разбирате, несериозно е, субективно е. Някой може да си мисли, че е интелигентен и кадърен щото е чел Винету, нали така (имаме такъв нагледен пример)
Затова е тъпо.
Прати снимка, диплома, нещо доказателство, пък ний ще преценим. Колко мис Българии имаха самочувствието да се явят на конкурса, пък после реваха, че обществото ги подиграва и им викат Мис Крокидил и клюнест лешояд. Че операции, чудесии. Не навсякъде става с връзки и пари. Омръзнало ни е на българите от такива измами и подмяни, затова сме недоверчиви.
Ами като ти е тъпо, поплачи си!
Не е ок, щом ти е тъпо, да скачаш с обиди, нападки, подигравки, клевети и съмнения. И не, не са всички български форуми така. Нито е нормално.
Тези описания са пряко свързани с въпросите и питането и няма как да бъдат пренебрегнати.
Съответно, не виждам как по друг начин, освен с описването им може да се изгради точна картина.
И не, не е задължително "само маминка" да те намира за привлекателен. Може да има непрекъснати индикации от противоположния пол. Все пак, не сме малоумни. Малко от малко можем да преценяме елементарни неща. Ако някой се е объркал, това си остава за негова сметка. Не е твоя работа да ровиш под всяко мнение, да търсиш несъществуващи неща, и да ги "разобличаваш".
Снимка ще ви пратят хората! Simple Smile Сериозно!? И ще следват нови обиди от комплексирани, подтиснати и посредствени индивиди. И с какво вашето мнение ще е по-меродавно?
Нещо жури ли сте, съдии ли сте, някаква последна инстанция, светата католическа инквизиция?
Много насериозно сте се взели.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 16:23 от Танграта

# 126
Това, че "природата си знае работата" е крайно и дори наивно изказване. Конкретно женската природа е ужасно противоречива и има огромно разминаване между емоции и разум. Разумът говори едно, емоциите друго...
Не мога да коментирам клишета, вероятно защото никога не съм имала разминаване м/у разум и емоции.

Но не изоставят ученето, спорта и всичко, което са правили до този миг, само за да бъдат с нея. А често, даже винаги, девойките ревнуват момчетата от страничните им занимания, от приятелите и се почва "Пак ли отиваш да тренираш, защо се записа на състезание в друг град, искам да дойда с теб" и подобни сръдливи истории...
О, зарязват като стой, та гледай. Дори без никой да ги кара. Просто трябва да са влюбени.

Какво ди да кажем за "принцесите". Всички сме правилни и добрички. Нежни 
 беззащитни. Камък да обърнеш и там принцеса.  Приемаме се с недостатъците ни.
Точно това казвам, хич не съм добричка и нормална. Въпросът е, че когато попаднеш на човек със същата ненормалност сте си принц и принцеса един за друг.
Авторката със сигурност не е идеална, но това не значи, че ако срещне човек с нейните изкривености, няма да си паснат като парчета на пъзел.

# 127
Специално се върнах да прочета какво е писала авторката и нещо не схващам откъде дойдоха приказките за фантазния принц. Момичето иска стойностни хора, не лустросани празноглави фръцльовци. Кое му е принцовото и изключителното на това да имаш малко акъл и възпитание? Не може пък да се приема и даде по-голям шанс на всеки мушмул. А малки шансове тя дава - комуникира с всякакви хора, не се е обградила само с руси, синеоки и с баварец (примерно).

# 128
О, зарязват като стой, та гледай. Дори без никой да ги кара. Просто трябва да са влюбени.
Всичко е възможно на този свят, права си. Но тогава тези момчета на свой ред биват зарязани от своята любима, защото вече не са това, в което тя се е влюбила. Жените харесват мъжественост, сила и устрем, а мъж или момък, защото тук говорим за 19-годишни, който изоставя стремленията си, не е нищо от това и губи своето очарование. Ккато се казваше в един стар български филм "Маж ми треба мене, не плюнка!"
Но това са уроците на живота, всеки попада точно на това, от което има нужда. И в крайна сметка нещата се наместват и хората си намират половинка, за всеки има нещо подходящо.

# 129
Танграта, ако природата си знаеше работата и жените са толкова лоши, всички мъже щяха да са педерасти.

# 130
  • Далече, далече
Танграта, ако природата си знаеше работата и жените са толкова лоши, всички мъже щяха да са педерасти.

Натам вървят нещата в днешно време.

# 131
  • София
Това последното не го разбрах, но да не разводняваме Simple Smile
Нещата не са черни и бели, това ми беше тезата от началото, а и сега го подчертавам. Има 1000 отенъка.
С това отговарям и на Не Се Сърди Човече. Ако при нея се е получило, е щастие и късмет, но хората са различни, и има различни статистики.
Определено някои жени (и мъже) са по-инстинктивни и с по-силни емоции, не ги слуша "главата". Понякога е добре, понякога зле. Това не ги прави непременно добри или лоши, просто е един от параметрите. Отделно има разум, отделно характер, отделно емпатия и топлота, лоялност.
И всички тези неща се засичат във всякакви комбинации.

# 132
Ами ако няма на какво дати се спре окото, все бръснати глави в анцузи

Добавям - и татуирани, като рецидивисти с дъгъл стаж в панделата. Некъв ужас, нeкъв hell. И не само 20 годишните младежи, има по-големки и те така.

На авторката ще кажа да си гледа образованието, да си следва целите, да не се фиксира в търсенето на любовта и сериозните отношения и тогава ще срещне своя човек. Когато най-малко очакваш, тогава се получават нещата.

# 133
Кое не разбра, Тангра?
Написаха ти, че ако жените бяха такива разумни роботи каквито казваш, нямаше никога да харесаш жена, а мъж – прагматичен, обран в емоциите, логичен. Затова се привличат мъжете и жените – емоция и разум. Не че няма и свръхемоционални мъже, но те са обект на други мъже.
Мъжката и женската енергии се допълват и съответно привличат.

# 134
  • София
Не мисля, че е точно така. Може и да има истина, но в сравнително малка степен.

Това, което привлича мъжете е основно външността, хубаво красиво тяло, лице, очи.
За сериозна връзка, която включва и не-сексуален елемент, нормално мъжете да гледат разум, лоялност, доброта, но то не е пряко свързано със сексуалното привличане.

Аз лично винаги съм искал брат, а не сестра, за да мога да се разбирам нормално.
Повечето ми приятели са мъже. Т.е., ако не е намесен сексуален елемент, привличането ми към човешко общуване е повече към мъжкия пол.

Жените много обичат да си рационализират някакви "истини" и "клишета" и да докарват вода от 10 кладенеца.
Мисля, точно това е случая, че видиш ли мъжете били влюбени точно в не-рационалността и противоречивостта.

Лично мнение, мисля, че с по-малко противоречивост бихме се обичали доста по-пълноценно, а и бихме се намирали доста по-лесно. И не мисля, че ще си омръзнем, щото няма драма и неясноти. Въпреки, че и аз съм падал в такива капани, и съм изпитвал измъчена и токсична любов към неяснотата и несигурността. Към кофти хора. Така че има го това, но е малка част.
Повтарям се, далеч съм от мисълта, че всичко е 100% добро или лошо. Нещата са сложни и смесени.
В човешкия мозък има заложени стотици инстинкти, едно върху друго, налагани в продължение на стотици хиляди години. Те са доста противоречиви, водят произхода си от най-различни видове. Има стадни, има на бозайници, има всякакви, дори и на влечуги.
Романтично и красиво е всичко да се описва с Ин и Ян, мъжката и женската енергия, но истината не е чак толкова идеалистична. Иначе и аз съм залитал цели години подир тия философии.

Общи условия

Активация на акаунт