Отговори
# 435
Ами, то това е. След година връзка( кой- каквото влага в този смисъл) почти всяка ще се огледа за перспективата там. Съжителство, напред какво се случва, има ли добра перспектива, няма ли? Не е до колата, а какво се подразбира там- не изглежда сериозно в женските очи. Ееее, айде, има някоя, дет не й пука. Не имането и нямането, а какво показват те.

# 436
  • Пловдив
Скрит текст:
Пансита, може ли да отговориш на въпросите ми от един предишен пост? Кое е това нещо, което може да предложи една жена, че да си струва един мъж да й купи кола по подразбиране още от първите срещи?

Сериозно ли вярваш, че жената гледа в перспектива относно колата, при положение, че дори бъдещото дете още не е блясък в очите им?
Е, това е несериозно сега. Естествено, че няма да й купи кола. Но примерно би било редно да й плати такси. За една жена освен неудобно, е и рисково да се прибира сама по нощите. А ако се е нагласила и сложила токчета например, не върви да се катери по тролеи и да ходи пеша километър.
Понеже имам челен опит точно с жени, плащане за таксита (и даване на лични пари за такива, да си имат) и прибирания с тях, веднага ти отговарям какво е било препъникамъчето тогава. Това, че в половината случаи таксиметровите шофьори са били някакви недотам културни и чистоплътни хора, някои пък и са правели опити да ги свалят или да флитуват с тях, като на самите жени им е било неприятно да са в такси в подобна обстановка. Касае се и за отиване или връщане от работа, например. Друго си е мъжът ти да те заведе с колата си на работа. Още по-друго е жената да отиде на работа със собствената си кола. Сега са доста по-малко мърлячите и нахалниците в такситата спрямо онези години, но пак си ги има тук-там. Simple Smile

# 437
  • France
Плюс това Пансита добре подчерта, че колата ще е на негово име. Намирам това за добра идея. Не си представям семеен живот без кола.

# 438
  • София
Скрит текст:
Пансита, може ли да отговориш на въпросите ми от един предишен пост? Кое е това нещо, което може да предложи една жена, че да си струва един мъж да й купи кола по подразбиране още от първите срещи?

Сериозно ли вярваш, че жената гледа в перспектива относно колата, при положение, че дори бъдещото дете още не е блясък в очите им?
Е, това е несериозно сега. Естествено, че няма да й купи кола. Но примерно би било редно да й плати такси. За една жена освен неудобно, е и рисково да се прибира сама по нощите. А ако се е нагласила и сложила токчета например, не върви да се катери по тролеи и да ходи пеша километър.
Понеже имам челен опит точно с жени, плащане за таксита (и даване на лични пари за такива, да си имат) и прибирания с тях, веднага ти отговарям какво е било препъникамъчето тогава. Това, че в половината случаи таксиметровите шофьори са били някакви недотам културни и чистоплътни хора, някои пък и са правели опити да ги свалят или да флитуват с тях, като на самите жени им е било неприятно да са в такси в подобна обстановка. Касае се и за отиване или връщане от работа, например. Друго си е мъжът ти да те заведе с колата си на работа. Сега са доста по-малко мърлячите и нахалниците в такситата спрямо онези години, но пак си ги има тук-там. Simple Smile
Факт, аз помня как след един студенски купон останах последна в таксито и ми беше супер притеснено докато стигнем. Решението е просто, и ти да се качиш в таксито да я изпратиш.

# 439
И аз не си представям живот без кола, при мен е от жизнена необходимост заради работата ми, но и семейство с деца да се гледа без кола в днешно време си е голямо приключение. Особено за голям град, за по-малък може би не е чак такъв проблем.
Най-обикновен пример- семейна почивка с деца на море. Жена ми не е от онези с многото багаж, аз още по-малко, но като помъкнем за децата играчки, най-необходимите неща за плаж като кърпи, бански, няколко ката дрехи за нас, за децата и така нататък.... Ми едвам събирам багажа в колата. Тва ако трябва да го мъкна по влакове и автобуси, не си го представям.
В случая с Жребчето, ясно че по медицински причини не може да има книжка. Просто му трябва жена с кола и книжка, или пък ако няма на някакъв етап от връзката си купуват кола (на кой ще се води според кой я е платил), жената изкарва книжа ако няма, и щастлив живот като двойка, евентуално и семеен такъв по-нататък.
Проблема явно е, че той отрича нуждата от кола като първа необходимост за нормален живот, и от тук идват другите проблеми.

# 440
  • Пловдив
Факт, аз помня как след един студенски купон останах последна в таксито и ми беше супер притеснено докато стигнем. Решението е просто, и ти да се качиш в таксито да я изпратиш.
Това не е било приложимо винаги. Пример. Отива на работа с такси, а моята месторабота е била в коренно различна посока, обикновено и в друго време. Или се връща от работа, когато аз все още съм на моята работа и няма как да пътуваме заедно. За изпращането вечер - бил съм в такситата повечето пъти и после (понеже на младини нямах пукната пара и всичко отиваше по заведенията, ресторантите и таксито за изпращане на дамата до мен) съм цепил късно вечерта по няколко километра пеша, за да се прибера вкъщи. След 25-тата ми година вече съм бил по квартири и тогава сме живеели заедно там, така че връщането с таксита почти винаги е било заедно. Но това не отменя факта, че действително е имало немалко на брой нечистоплътни или оплакващи се от какво ли не нервни и бъбриви таксиметрови шофьори, в чиято компания не е било много приятно да се пътува.

Скрит текст:
И аз не си представям живот без кола, при мен е от жизнена необходимост заради работата ми, но и семейство с деца да се гледа без кола в днешно време си е голямо приключение. Особено за голям град, за по-малък може би не е чак такъв проблем.
Най-обикновен пример- семейна почивка с деца на море. Жена ми не е от онези с многото багаж, аз още по-малко, но като помъкнем за децата играчки, най-необходимите неща за плаж като кърпи, бански, няколко ката дрехи за нас, за децата и така нататък.... Ми едвам събирам багажа в колата. Тва ако трябва да го мъкна по влакове и автобуси, не си го представям.
В случая с Жребчето, ясно че по медицински причини не може да има книжка. Просто му трябва жена с кола и книжка, или пък ако няма на някакъв етап от връзката си купуват кола (на кой ще се води според кой я е платил), жената изкарва книжа ако няма, и щастлив живот като двойка, евентуално и семеен такъв по-нататък.
Проблема явно е, че той отрича нуждата от кола като първа необходимост за нормален живот, и от тук идват другите проблеми.
Никога не съм отричал удобството от колата. Simple Smile В друга посока е мисълта ми - намирам за смешно и глупаво да се търсят някакви измислени причини за изискването мъжът да има кола, вместо да се каже в прав текст, че се касае за личното удобство на жената сега. А не, че колата трябвала, защото след 15 години щяло да се наложи все още несъществуващото дете да бъде водено на частни уроци...

# 441
  • София
Еми Жреб, в такъв случай просто наистина търси жена с минимум книжка Joy В днешно време едва ли е трудно да намериш, всички мои приятелки имат и карат.

# 442
По скоро намери жена, която ще харесва самият теб,с всичките ти недостатъци, а ти дай всичко от себе си да я спечелиш.
Да те успокоя малко, и моят шеф няма книжка,но е купил на жена си кола и тя обслужва цялото семейство.

# 443
  • София
Мен започнаха тръпки да ме побиват като чета тук какви варианти се разиграват. А ако до година-две не стане въпрос за брак и деца в една връзка, значи няма да стане. Още преди да са започнали хубавата част, те вече си намират какво да искат и какво да не им достига. Представям си какво ще стане, ако нещо се закучат нещата. Май ще се окаже, че има доза мъдрост в приказните истории, в които принцът/принцесата се преструват на бедни, за да видят кандидатите как ще реагират.

# 444
Мен започнаха тръпки да ме побиват като чета тук какви варианти се разиграват. А ако до година-две не стане въпрос за брак и деца в една връзка, значи няма да стане. Още преди да са започнали хубавата част, те вече си намират какво да искат и какво да не им достига. Представям си какво ще стане, ако нещо се закучат нещата. Май ще се окаже, че има доза мъдрост в приказните истории, в които принцът/принцесата се преструват на бедни, за да видят кандидатите как ще реагират.

Възрастта на участниците е понапреднала, не е като да са на 20+. Година-две с този, година две с онзи и накрая децата стават мираж.

# 445
Тук изобщо не става дума за богатство, не се заблуждавайте Simple Smile
Обикновената история - мъж в напреднала възраст подценява недостатъците си. И се мъчи да увери човечеството, че то е в грешка.

# 446
Стига със съжалението, какво помага? Ние с кредит си купихме жилище, мъжа ми работи от тъмно до тъмно. На квартира бяхме, не сме богати. Аз зад гърба си нищо нямах. Книжка ми плати той, кола ми подари. Обичах го и преди години, и сега го обичам.

# 447
  • София
Ако са от една и съща среда, дори няма да има какво да обсъждат и да очакват материално.
Именно, година с този, година с онзи, и все не идва ред до децата, защото е важно да осигурим колата, къщата и колежа на Нероден Петко.

# 448
Иначе жените ще ходят до инвитро клиники.

# 449
  • Пловдив
 Създаването на деца е на късмет. И няма писани правила на каква възраст да се случи това. При някои двойки става на младини, при други в по-напреднала възраст, така че всичко е божа работа. Невинаги това е свързано с качествата или липсата на такива у двамата. Е, някои доста подбират и затова са сами, но това вече си е до техния начин на възприятия и щом си държат на изискванията, няма лошо. Всеки си решава какво го устройва най-много и кое обезателно не. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт