Отговори
# 270
  • София
На 40 не е като на 20. На 20 може и с едно голо разбиране, но тогава всичко е по-различно. На 40 човек е имал 20 години живот на възрастен и само с голо разбиране не става и от двете страни.

# 271
  • Пловдив
На 40 не е като на 20. На 20 може и с едно голо разбиране, но тогава всичко е по-различно. На 40 човек е имал 20 години живот на възрастен и само с голо разбиране не става и от двете страни.
Последният път, когато бях писал нещо подобно, имаше някакви мнения от рода, че мъжът, "понеже е мъж", трябвало на 40 да е постигнал това и това от дългия списък с изисквания към него, докато жената на 40 можело и да не е постигнала нищо, защото в тези 20 години може да е пътувала, да се е "обогатявала", учила и т.н., а и най-вече, защото "някой ден я чакало раждане". Та, затова ѝ било простено, ако между 20-тата и 40-тата си година не е постигнала нищо, но пък "имала право" да изисква мъжът в същото време да се е борил да постига нещата, които тя не е. Явно някои хора имат такива интересни разбирания за живота. Simple Smile Лошо няма - разнообразие да има, пък другото е лесно.

# 272
  • София
Все за 20 години самостоятелно съществуване, особено ако не е раждала деца, тази жена все нещичко ще е постигнала, колкото всеки друг човек, примерно ще ходи на работа и ще се изхранва някак. Зная, че във форума постиженията са с размах и нищо под обикновена работа, поне един собствен апартамент лично заработен, поне една кола лична и тлъста банкова сметка, не се признава, но все пак, да подходим по-скромно, защото повечето хора нито са особено умни, нито особено образовани, нито особено амбициозни, нито особено... абе, обикновени хора.

# 273
Съгласна съм с Тангра. Колкото и да ми е симпатичен, извън неговата таргет група съм Grin

# 274
  • София
Скрит текст:
Придирчивостта не изключва уважението към другия. Даже придирчивост е проява на уважение към себе си.
Виждала съм повече мъже, очакващи жената да им падне за 200 в краката, щото така, отколкото жени. Жените поне изтъкват нещо конкретно от себе си - красота, ценз, поддръжка. Мъжете - не или в краен случай пари.
Като сложа мъжкото аз съм пич, тая що не ми обръща внимание
срещу женското аз съм красива, тоя да се постарае повече, определено женският вариант звучи по-адекватно. Има нещо конкретно насреща. Плоско, повърхностно, но е нещо конкретно.
Пък и всеки е пич в собствените си очи, но за пред другите трябва да гарнира това абстрактно качество с нещо не чак толкова абстрактно. Щото абстракция без поне малко конкретика бие на фантасмагория.
Ами такива ги избирате. Така ви работи механизма на привличане, инстинкта.
Избирате, избирате, и баш на пича без качествата, дето има едно голо "аз съм пич" кацате.
А после се жалвате що така станало, зреете, узрявате, поумнявате, и после пак така.
Не че няма мъже без качества.
Просто не ги виждате, защото виждате симулацията на качества, а не истинските качества.

Ако мъжът изреди "конкретни качества" (използвам реципрочно изразяване), тогава го обявявате за самохвалко, комплексар, сух, скучен, с адженда, отчаян.
Като не изрежда "конкретни качества", тогава става въздухар с едно голо "аз съм ебати пича".

Ми ... угода нямате! Това е! Simple Smile

Офф. Щом си стигнал до това да се жалваш, че никой не ти оценява качествата, трябва да преоцениш дали тия качества наистина са качества. А щом си до това да обясняваш как все се избирали тези без качества, значи си много далеч от разбирането, че имаш нужда от такава преоценка.

Това е все едно аз да започна да обяснявам, как мъжете трябвало да обръщат внимание на много зле изглеждащи жени, защото имали супер качества и били много свестни. Еми, няма как да стане, хубавото винаги ще си ви влече, особено когато има жени, които хем са хубави, хем свестни, та не е или или. Ама и да беше, пак много щяха да приоритизират външния вид. Ако имаш някакви супер качества, които остават неоценени, най-вероятно ти липсва нещо кардинално. Ако ли пък не, вероятно нямаш реалистична представа за собствените си "качества".

ПС: Мъжете също нямате угодия. Това е присъщо на всички хора. Просто някои хора явно успяват да намерят някакъв баланс и в себе си и в другите, и да създадат връзки. Другите стоят и нищят естествения подбор.

# 275
  • София
Не съм казал, че никой не ми оценя качествата Simple Smile
Оценят около 1/100 от тях. И пак не е малко. Но ако беше 1/10, нещата щяха да са направо супер. Simple Smile

А защо преминахме на лично ниво? Мислех, че пишем по принцип.

# 276
  • София
Е не знам защо лично го прие... второ лице, единствено число се използва и като говориш попринцип Joy

# 277
Последният път, когато бях писал нещо подобно, имаше някакви мнения от рода, че мъжът, "понеже е мъж", трябвало на 40 да е постигнал това и това от дългия списък с изисквания към него, докато жената на 40 можело и да не е постигнала нищо, защото в тези 20 години може да е пътувала, да се е "обогатявала", учила и т.н., а и най-вече, защото "някой ден я чакало раждане". Та, затова ѝ било простено, ако между 20-тата и 40-тата си година не е постигнала нищо, но пък "имала право" да изисква мъжът в същото време да се е борил да постига нещата, които тя не е.
Странно е да се очаква от някого да е постигнал определени неща само защото е на определена възраст. Всеки човек се развива със свой темп. А и зависи кой какво разбира под постижение, всеки има различни възгледи и приоритети.

# 278
  • София
Има житейски задачи, които най-общо казано повечето хора изпълняват в контекста на биологията и културата, в която живеят. Много прилича на нещата, които едно бебе и дете трябва да научи, за да порасне.

# 279
Не съм казал, че никой не ми оценя качествата Simple Smile
Оценят около 1/100 от тях. И пак не е малко. Но ако беше 1/10, нещата щяха да са направо супер. Simple Smile

А защо преминахме на лично ниво? Мислех, че пишем по принцип.

Щяха, ама не са. Виж сега, то не става така. Изброй поне 5 от 100, и  ще помислим как да те пуснем на някоя промоцийка.

# 280
Има житейски задачи, които най-общо казано повечето хора изпълняват в контекста на биологията и културата, в която живеят. Много прилича на нещата, които едно бебе и дете трябва да научи, за да порасне.
Ако приемем, че е задължително за детето да се научи само да се храни и облича, то за възрастния не е задължително да е женен и с дете. А и в случая сякаш по-скоро ставаше дума за материални/финансови очаквания към човек на определена възраст.

# 281
  • София
Не е задължително, но създаването на връзки и семейство и деца са по-скоро естествен етап и житейска задача, отколкото изключение. Изключенията са човек на 40+ да не е направил нито едното от тези неща. Дори да приемем, че до 20-годишна възраст хората едва са излезли от пубертета, то 20 години възрастен живот е доста време и човек прави някакви неща като възрастен индивид.

# 282
  • Sofia
Мутирала ли е днешната любов в нещо лъжливо и коварно в днешно време?Достига ли любовта до всеки?
Според мен нищо не се променило от времето на "Опасни връзки" до днес. Винаги е имало коварство и лъжи, както и любов...има и сега. И според мен участници са и двата пола по равно.

# 283
Simple Smile Всъщност ставаше въпрос, че когато Х има финансови и имотни забележки към жените, то е съвсем логично да бъде обърнато внимание какво той предлага насреща. Освен напредналата си възраст.

# 284
Не е задължително, но създаването на връзки и семейство и деца са по-скоро естествен етап и житейска задача, отколкото изключение. Изключенията са човек на 40+ да не е направил нито едното от тези неща.
Изключенията в днешно време не са толкова малко и според мен са знак, че все повече хора се осмеляват да не отговарят на очакванията на обществото.

Общи условия

Активация на акаунт