Отговори
# 255
Използването на думата “подаяния”, казва повече, отколкото целия текст.

# 256
  • София
Смени града, обстановката, пък що не и държавата? И аз като теб съм от малък град и хората и порядките там ме побъркваха. Много мои приятелки и познати се омъжиха за първия мунчо, за да не ги  приказват хората - родиха деца и се натресоха при свекървите си. Мен можеше също да ме споходи подобна съдба докато не си казах, че няма да съм снаха под чехъл и не си събрах багажа и не се махнах от България и селския манталитет там. И преди да са ме нападнали всички тука - само да кажа, че България не е само София, Варна или Бургас.
Някак не мога да съобразя логиката, че щом България не е София, то непременно Хамбург е градът.
Ми то и Германия не е Света. Защо пък не се сравни алтернатива София срещу Хамбург. Може пък София да спечели с много.
И айде, селски манталитет в България. Германският да не е много по-стока? Не мисля така.

Избор Европа, Сев Америка или София, твърдо заставам зад София. Проверено.
Разбира се, не е за това темата.

# 257
  • Пловдив
Използването на думата “подаяния”, казва повече, отколкото целия текст.
Да, защото обсъждахме това, че има малък дял мъже, които разчитат на това, че са единствените работещи в двойката/семейството и се опитват по този начин да окажат пряк натиск над неработещата жена. Няма какво да се лъжем - има и такива двойки, в които любовта е изместена на заден план и на преден такъв е "сляпата любов" и безкрайното търпене на единия към другия. Подобни връзки понякога продължават с години, просто защото жената в такова незавидно положение си е втълпила, че не може или не заслужава нещо по-добро от сегашното си положение.

# 258
За разлика от западните мъже, българските такива не очакват жената непременно да гради кариера и да вкарва поравно пари в семейството/връзката и са наясно, че на тях ще се разчита за цялата или по-голямата част от разходите. За почти всички от мъжете в България са от съществено значение други качества у жената, а не нейният доход. Simple Smile
Да, и аз чух по радиото, съобщиха че на западната ни граница имало тълпи чакащи французойки, италианки, испанки, напират да емигрират тук с надеждата да се омъжат за някой богат българин, че белким и те горките да видят хубав и спокоен живот. Те техните мухльовци ги карали да плащат всичко на половина, да работят наравно с тях, издръжката за дете при евентуален развод била €50.

Весела Коледа

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 17:49 от buttercake

# 259
  • София
За България не знам, но в Канада от французойки съм получавал доста повече внимание и уважение, отколкото от българките.
А италианките, още повече.
Виж испанките са били по-придирчиви и резервирани. Но и те са се ослушвали. Може и моят опит да е бил такъв.
Тъй че ... лесно е да се нарежда. Но е хубаво и да имаш едно наум.

# 260
Кой е казал, че ме интересува дали жената работи или не?
Нали винаги се притесняваш да не е материалистка. Ако няма собствени доходи, а очаква да я издържаш ти, ще я бъде ли любовта м/у вас? Изключват ми се взаимно двете неща.

# 261
  • София
Той като се влюби и тутакси всичко останало ще мине на заден план.

# 262
  • Пловдив
Кой е казал, че ме интересува дали жената работи или не?
Нали винаги се притесняваш да не е материалистка. Ако няма собствени доходи, а очаква да я издържаш ти, ще я бъде ли любовта м/у вас? Изключват ми се взаимно двете неща.
Няма такова нещо за материалистките. Сигурно бъркаш форумния потребител. Simple Smile Даже съм писал в други теми преди година, че никога не съм имал връзка, в която да плащаме заедно квартирата и сметките. В последните 20-ина години винаги аз съм поемал всички харчове и го намирам за нещо нормално.
 Какво лошо има в това жената да не работи? Просто ще върши нещо друго в домакинството, с което да се чувства полезна и допринасяща за връзката, ако предпочита да не ходи на работа. Сякаш няма такива двойки и семейства с жени-домакини. В България не са никаква рядкост. Simple Smile

# 263
  • София
о, чакай малко, една жена ще си остане вкъщи само заради децата, а не да се чувства полезна в домакинството! Една млада или на средна възраст жена, която има все пак образование, няма да се затвори вкъщи да домакинства, защото не й се работи. По-скоро ще работи до раждането на дете и тогава чак може да реши да си остане вкъщи. Понякога обстоятелствата се намесват, примерно няма кой да помага, детето много боледува или нещо друго. За повечето такива случаи това е по-скоро компромис от нейна страна, а не от любов към домакинстването. Детето е основната причина.

# 264
  • Пловдив
Какво лошо има в това жената да не работи? Просто ще върши нещо друго в домакинството, с което да се чувства полезна и допринасяща за връзката, ако предпочита да не ходи на работа. Сякаш няма такива двойки и семейства с жени-домакини. В България не са никаква рядкост. Simple Smile
Уверявам те ГОЛЯМА рядкост са в България жените домакини.

# 265
За България не знам, но в Канада от французойки съм получавал доста повече внимание и уважение, отколкото от българките.
Виж испанките са били по-придирчиви и резервирани. Но и те са се ослушвали. Може и моят опит да е бил такъв.
Тъй че ... лесно е да се нарежда. Но е хубаво и да имаш е но наум.
Придирчивостта не изключва уважението към другия. Даже придирчивост е проява на уважение към себе си.
Виждала съм повече мъже, очакващи жената да им падне за 200 в краката, щото така, отколкото жени. Жените поне изтъкват нещо конкретно от себе си - красота, ценз, поддръжка. Мъжете - не или в краен случай пари.
Като сложа мъжкото аз съм пич, тая що не ми обръща внимание срещу женското аз съм красива, тоя да се постарае повече, определено женският вариант звучи по-адекватно. Има нещо конкретно насреща. Плоско, повърхностно, но е нещо конкретно.
Пък и всеки е пич в собствените си очи, но за пред другите трябва да гарнира това абстрактно качество с нещо не чак толкова абстрактно. Щото абстракция без поне малко конкретика бие на фантасмагория.

# 266
  • София
Придирчивостта не изключва уважението към другия. Даже придирчивост е проява на уважение към себе си.
Виждала съм повече мъже, очакващи жената да им падне за 200 в краката, щото така, отколкото жени. Жените поне изтъкват нещо конкретно от себе си - красота, ценз, поддръжка. Мъжете - не или в краен случай пари.
Като сложа мъжкото аз съм пич, тая що не ми обръща внимание
срещу женското аз съм красива, тоя да се постарае повече, определено женският вариант звучи по-адекватно. Има нещо конкретно насреща. Плоско, повърхностно, но е нещо конкретно.
Пък и всеки е пич в собствените си очи, но за пред другите трябва да гарнира това абстрактно качество с нещо не чак толкова абстрактно. Щото абстракция без поне малко конкретика бие на фантасмагория.
Ами такива ги избирате. Така ви работи механизма на привличане, инстинкта.
Избирате, избирате, и баш на пича без качествата, дето има едно голо "аз съм пич" кацате.
А после се жалвате що така станало, зреете, узрявате, поумнявате, и после пак така.
Не че няма мъже без качества.
Просто не ги виждате, защото виждате симулацията на качества, а не истинските качества.

Ако мъжът изреди "конкретни качества" (използвам реципрочно изразяване), тогава го обявявате за самохвалко, комплексар, сух, скучен, с адженда, отчаян.
Като не изрежда "конкретни качества", тогава става въздухар с едно голо "аз съм ебати пича".

Ми ... угода нямате! Това е! Simple Smile

# 267
Тъй че ... лесно е да се нарежда. Но е хубаво и да имаш е но наум.
Като сложа мъжкото аз съм пич, тая що не ми обръща внимание срещу женското аз съм красива, тоя да се постарае повече, определено женският вариант звучи по-адекватно. Има нещо конкретно насреща. Плоско, повърхностно, но е нещо конкретно.

Много ми хареса мнението ти. Българина си мисли, че само с пари става. Като не стане понеже жената отсреща иска и разговори и разбиране се кряска до небесата. Ако пък няма пари се обяснява как трябва да си делят доходите, ако може веднага след раждането да почне работа и най-вече да не сключват брак щото вече никой не го правел. И после четем теми във форума за изумени свекърви, които висят пред вратата на снаха си, за да си вземат внучето понеже им било скучно... куку... куку.

# 268
Ами такива ги избирате.
Аз ти говоря за отпадане дори още преди началото, а ти ми изтърсяш, че ние такъв сме го били избирали. Дисквалифицираните атлети стават медалисти на олимпиадите.
Хайде вкарай малко мисъл.

А качествата се доказват. Не се рецитират като стихче, рецитали и тука четем, а ла самотните недоредили се до жени, ама иначе всяка втора вечер по срещи със златотърсачки или неуважителни.

# 269
  • Пловдив
Много ми хареса мнението ти. Българина си мисли, че само с пари става. Като не стане понеже жената отсреща иска и разговори и разбиране се кряска до небесата. Ако пък няма пари се обяснява как трябва да си делят доходите, ако може веднага след раждането да почне работа и най-вече да не сключват брак щото вече никой не го правел. И после четем теми във форума за изумени свекърви, които висят пред вратата на снаха си, за да си вземат внучето понеже им било скучно... куку... куку.
Повечето мъже с удоволствие се отзовават с разговори и разбиране. Simple Smile Ако не си си съгласна, вероятно си движила в други мъжки среди, според собствените ти предпочитания на типове мъже. Но посочи ми колко жени ги устройва мъжът да проявява разбиране и да разговаря с тях, ако няма замесени парички и други материални нещица в цялата картинка? На голо разбиране и разговори никоя жена не отвръща. Може би има значение вие откъде сте, но от скромния ми опит с пловдивски жени моят поглед е малко по-различен по отношение на разбирането и разговорите. Те, заедно със способността за любов, са в девета глуха при търсените качества у мъжете от страна на жените. Онези детски приказки, в които жената търсела любов с романтици на бели коне и т.н., отдавна са отживелица. В наши дни се търсят доста "по-практични" качества и придобивки у мъжа, които да са в пряка услуга на жената. Също и много мъже търсят не жена с качества, а така, която е "удобна" да им играе по гайдата. Но за целта самата жена трябва да си е харесала и избрала въпросния "гайдар", така че после няма как да хленчи, че друг е виновен за нейния съзнателен избор с кого да се обвърже.
 А свекървите не зная защо ги намеси в цялата картинка, след като темата е за любовта и отношенията между мъжа и жената.

Общи условия

Активация на акаунт