Отговори
# 405
  • Пловдив
Колата в големия град е необходимост,а не капризи. Особено ако си в извънградската част,така че и на мен ми е чудно,как може мъж в 21 век да няма кола.
Той е далтонист.
Тогава вместо да ми развива глупави теории да си сложи изискване номер 1 - жената да има книжка.

# 406
А ако имаш следния казус. 1-2 години отлагаш всичко, и печелиш 1 млн + изграден пасивен бизнес, носейки ти 10к допълнително на месец, или никога повече няма да имаш този шанс, кое би избрала?

Т.е. изборът е между ерген на 45 години с пет ипотеки и същият на 47 години, вече с 6-7 ипотеки и по-голяма задлъжнялост и хипотетичен бизнес, надяваме се печеливш.
Ти наистина ли търсиш връзка? Вече се съмнявам.
Не мисля, че искаш връзка.

Какъв милион? Ти нямаше ли друг акаунт, с който пишеше в темите за работа и пускаше теми какколегите ти харчели много п заведенив и за да не се делиш, и на теб ти се налагало да харчиш, което ти пречело на спестовните планове?

# 407
  • София
А защо трягнахте да обяснявате как е необходимост и т.н.? Необходимост за кого? Имаше един виц как детето на психолога му обяснява как непременно трябва да му купят играчката, ако не искат да му нанесат травма.

# 408
  • Пловдив
От известно време си философствам самичка, как може да нямаш време за връзка. В седмицата има 7 дни по 24 часа. Каква ще е тази работа и този бизнес, който да не ти дава физическото време да си намериш партньор. И то в днешно време, когато интернет ти улеснява неимоверно контактите. Thinking За мен въпросът е най-вече защо липсва такова желание. Да се влюбиш означава да се отдадеш. Да загубиш контрол, да се довериш. Както когато в секса се оставяш на усещането и при оргазма няма мисъл, няма его, няма театралност. Може би страхът от загубата на контрол пречи на желанието за връзка и затова тя се отлага за по-късно - в неопределеното бъдеще.
Ти май си във Франция, но ще ти кажа как е във Финландия положението със свободното време за търсене на любов. Simple Smile Значи, едно към 80% от хората са пръснати из нещо като вилни области, където къщите са на къра или в гората на десетки или стотици метри една от друга. Другите към 20% от хората са в Хелзинки, Еспо, Ванта и още някои по-големи градове. Но масата народ са силно усамотени в отделни къщи без много живот около тях. То и без това там 10 месеца в годината има снегове и студове, така че обществен живот липсва извън търговските центрове, заведенията в тях, заведенията за бързо хранене по бензиностанциите и хранителните магазини. Много хора там, за да не полудеят от скука и самота, ходят да пазаруват храна или дори някаква дреболийка, колкото да си намерят причина да излязат от вкъщи насред малко народ. Та, въпросните работещи хора там пътуват всеки ден десетки или стотици километри и без кола са заникъде. Голяма част от деня им отива само за пътуване от-до работа. И понеже много от тях са в къщи, пръснати на къра, пазаруването им също е свързано с бая време, отделяно за пътуване до хранителните магазини (не са като нас в България да имат малки магазинчета на всеки ъгъл в града).
 Та, там двойките се събират не толкова по любов, колкото поради нуждата да са с някого и да си поделят разходите (най-нормалното нещо за тях е жената да осигурява половината пари за сметките, да има своя кола и т.н., имат майчинство 3 месеца и после пак обратно на бачкане) и когато са вече двойка, много рядко се стига до раздяла, защото знаят колко трудно е за сам човек да оцелява - и парично, и заради самотата. А и запознанствата не са така лесни, когато ги има ограниченията на климата и големите разстояния, зависещи от кола.
 В последните 5 години много използват Tinder и някои други приложения, но особено Tinder им е религия. Има много повече запознанства покрай него. Аз също съм излизал с жени там след запознанства в Tinder, но както и да съм го премислял, е абсурд да се забутам да живея в подобна държава занапред (направо се спасих миналата година, като се върнах в топлия и приятен за живеене Пловдив) и да пускам корени в среда, която е силно неприветлива и с почти пълна липса на обществен живот. Чужденките пък въобще не са се затичали да се местят в България и адски много държат на високите си заплати и кариери, така че е съвсем естествено да не се получи нищо.

# 409

Дайте да си го кажем, на никого не му пука за това как щял да води детето на градина, защото я се стигне до дете, я не. Въпросът е в личното удобство.

В този подраздел масово започват да правят деца и да говорят за семейство още със запознаването Heart
-------------
Дори и за лично удобство да е - в този проливен дъжд предпочитам да отида до денонощната аптека с кола.

# 410
Колата в големия град е необходимост,а не капризи. Особено ако си в извънградската част,така че и на мен ми е чудно,как може мъж в 21 век да няма кола.
Той е далтонист.
Тогава вместо да ми развива глупави теории да си сложи изискване номер 1 - жената да има книжка.

А защо той да не изкара книжка?

# 411
Има нещо лошо в личното удобство ли? Разбира се, че търсим по- добро от досегашното статукво.

Защото не е зле да обвинява жените в меркантилност.

# 412
  • Пловдив
А защо трягнахте да обяснявате как е необходимост и т.н.? Необходимост за кого? Имаше един виц как детето на психолога му обяснява как непременно трябва да му купят играчката, ако не искат да му нанесат травма.
Аз ти казах - за мен. За мен е необходимост, говоря от свое име.

Той е далтонист.

На далтонистите не дават.

# 413
Той е далтонист.

Той не може да изкара книжка, защото е цветно сляп. Не вижда правилно цветовете на светофара.

# 414
  • София
Някак е нечистоплътно това как трябвало това, трябвало онова мъжът непременно веднага да изнесе на сергията. То е същото като един мъж да разправя на една жена как тя непременно трябва да му пусне, защото е жена.

# 415
Борете се с природата колкото искате. Мисля си, че така не променяте нищо. Всичко вече е измислено. Много преди нас.

# 416
  • Пловдив
Някак е нечистоплътно това как трябвало това, трябвало онова мъжът непременно веднага да изнесе на сергията. То е същото като един мъж да разправя на една жена как тя непременно трябва да му пусне, защото е жена.
Ами ей го, за един почти 50 годишен е нормално да каже как жена на 35 се отхвърля, поради възраст. Това е същата логика.

# 417
  • София

Абе ако се съберат и жената не пуска, едва ли ще стоят заедно дълго Joy Или ще е поредният пуснал тема тук...

Иначе и за мен колата е удобство, а шофьорските умения незаменимо качество. Не ми се е налагало да преценявам мъж по тоя критерий, но аз самата съм активен шофьор и знам колко много се променя животът, когато имаш кола. Няма киснене и студуване по спирки зимата, няма припадане в жегата в тролея лятото, няма да ти кашлят в лицето на път за работа (особено актуално сега), ще си съкратиш многократно времето и усилията за отиване до работа, пазаруване. Можеш бързо и лесно да отидеш на излет, на ексурзия, у приятели. Най-малкото, веднага ще се запитам каква е причината за такъв избор...

Ами ей го, за един почти 50 годишен е нормално да каже как жена на 35 се отхвърля, поради възраст. Това е същата логика.

Тея близо 50 години доста променят перспективата върху цялата ситуция... Мислех си, че е към 40.

# 418
Съгласна съм,че щом има медицински проблем, това го оправдава, но не да  развива теория,как колата е женски каприз .Не е....задължителна е.
И аз като се ожених, заявих на мъжа ми,че без кола няма как да живея на село, и той веднага се съгласи, като трябваше да стане в 05 да ме закара на работа и вечерта да ме прибере.Изкара точно 3 месеца така

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 19:21 от happy doc

# 419
Аз познавам далтонист с книжка.

Общи условия

Активация на акаунт