Образователен Говорилник - тема 10 в чест на работливите ученици и студенти

• 19 934
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • в страната на чудесата
Ааааа не. Ще имам догодина. Но ако не стане чудо едва ли ситуацията ще е кой знае колко различна...

# 451
  • София
Абе вярно, че възможността за явяване на 2 дати за НВО ще излезе по-скъпо, но ако само това е причината, то както казвахме едно време "Икономията е майка на мизерията" Joy

# 452
Ааааа не. Ще имам догодина. Но ако не стане чудо едва ли ситуацията ще е кой знае колко различна...

Лекар циник си е класика, ама лекар песимист не бива да бъдеш.
Много ще е по-различна ситуацията.

# 453
  • в страната на чудесата
Дано си прав, Нот Simple Smile

# 454
  • София
Нот, кой е университета в Лондон, от предния ти пост? Ако не е тайна, разбира се Simple Smile
Иначе на мен лично ми разказва една девойка за чалгаджийските купони всяка седмица също в един реномиран университет. Мен това не ме учудва кой знае колко, всеки ще си занесе ценностите и разбиранията си, където и да отиде... уви. Но вече образованието в Англия ще струва колкото хубав 3-4 стаен апартамент в софийски квартал и ще бъде интересно това как ще промени тамошната общност на студентите.

Иначе най вероятно гимназията на ПЧМГ ще бъде желанието и на моето дребно след време, не вярвам нещо по-сполучливо за нашите интереси да се появи на хоризонта, по-скоро се моля да не съсипят съществуващото.

# 455
Говоря за хора, не за конкретно уни. Тайфата е една и съща още от ученическите им години, сега са в различни университети в Лондон и са на квартири повечето. По квартирите главно са купоните, не че нашите навремето са били другаде.

# 456
  • София
Ясно. А на другото място няма ли пак чалга партита? Или просто участниците са нови лица ? Simple Smile
А струва ли си да откажеш Импириъл и да отидеш в Уоруик , примерно, заради тайфата? Иначе купоните в Ст град в момента може би са ненадминати откъм предлагане на ... да го кажем, изкушения под всякаква форма на ниска цена.

# 457
  • в страната на чудесата
Зависи защо си в импириъл. Ако е заради импириъл, абсолютно си заслужава да отидеш някъде заради тайфата. Ако преследваш конкретна специалност, лаборатория, екип, тогава не. Но ми се струва, че това касае повече следващите етапи като phd, post-doc позициите.
Животът не е избор на университет Simple Smile

# 458
  • София

Животът не е избор на университет Simple Smile

Къде отиде ти? Simple Smile
Говорим си за конкретната ситуация и как Нот каза, че за да се избегне компанията е избран друг град и университет.

пп. Иначе изборът на университет е важна част от живота на всеки млад човек на 18-20 години. Това определя до някъде бъдещия му житейски път. Може да е малка брънка от живота, но е доста значима по ред причини - може да те постави в конкурентна среда и да прогресираш, може да те постави в позицията на неудовлетвореност, може да успееш да се пребориш за мечтаната специалност или място, а може да не успееш, създаваш професионални контакти, може да срещнеш своята половинка и т.н. Всичко това е много важно за младия човек, който още няма философски поглед върху живота.

# 459
  • в страната на чудесата
Еми аз не знаех, че Нот е избирал между импириъл и Уоруик.
Та отидох там, където ме запрати ти Simple Smile
На 19 не бих учила в Кембридж, но виж пост-док да. Така и направих де. Такъв акъл бих дала на момчетата, ако ми поискат (което е все по-съмнително)...

# 460
  • София
Те 'щото в Кеймбридж са опънали червен килим за всички желаещи 19 годишни....

# 461
  • в страната на чудесата
Искаш ли малко да спреш? Нарича се добро възпитание Simple Smile
Прати в Масачузетс твоите ако искаш, на килим. разговорът не е за това и слава Богу.

# 462
  • София
.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 00:12 от EliG

# 463
  • в страната на чудесата
Имам. Личен.
Не с Кембридж, но напълно сравним. Затова си позволявам.
А баш в тази тема си говорим всички за всичко. Ако си искала да питаш нотарис лично, има начин да избегнеш намеса Simple Smile

# 464
  • София
.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 00:12 от EliG

Общи условия

Активация на акаунт