Образователен Говорилник - тема 10 в чест на работливите ученици и студенти

• 19 951
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
  • София
готово, гугъл е обратно в строя Simple Smile

И тестове има. Моята каза никой да не мърда, за да не я безпокоим Simple Smile

# 436
  • София
НВО 7-ми клас онлайн ще е състезание между родители. НВО е основният критерий за прием, формира почти изключително приемния бал, като е важна всяка точка, САТ - не е. Няма смисъл да сравняваме несравнимото. Изпитът за АК що не го правят онлайн и всеки месец?

# 437
готово, гугъл е обратно в строя Simple Smile
И при нас всичко е наред.
Кратка беше радостта на ученика. Sweat Smile

# 438
Кратка, кратка - 2 учебни часа

# 439
  • в страната на чудесата
Въобще не разбрах, какво се е случило?

# 440
  • софия
НВО 7-ми клас онлайн ще е състезание между родители. НВО е основният критерий за прием, формира почти изключително приемния бал, като е важна всяка точка, САТ - не е. Няма смисъл да сравняваме несравнимото. Изпитът за АК що не го правят онлайн и всеки месец?
Вярно е, няма смисъл да се сравняват, както и още по-малко пък, изпита на едно училище да се сравнява с изпит за цялата национална училищна мрежа.
Всъщност като се замисля САТ и НВО повече си приличат отколкото НВО и АК.

Лейка, имаше глобален срив на гугъл за някакви минути и това спря училищната работа на тези които използват гугъл продукти. А някои от нашите ученици имаха тестове по това време, които съответно бяха отменени.

# 441
  • София
ПЧМГ също е добър пример - дават две дати за изпит по математика - явяваш се ако искаш и на двете и кандидатстваш с по-високата оценка от двете. Но ако пропуснеш едната дата и си добре подготвен, нито губиш шанс, нито ощетяваш някого.
Но за НВО у нас няма да се измисли нищо такова, защото винаги ще има недоволни, а и пари трябва да се намерят.

# 442
  • София
Това и на мен ми се вижда справедлив вариант. В контекста на рисковете обаче трябва да има поне 15 дни между датите, което пък ще забави класиранията и пак ще създаде сътресения в една много крехка система.

# 443
ПЧМГ също е добър пример - дават две дати за изпит по математика - явяваш се ако искаш и на двете и кандидатстваш с по-високата оценка от двете. Но ако пропуснеш едната дата и си добре подготвен, нито губиш шанс, нито ощетяваш някого.
А за кандидатстване след 4-ти клас има цели три дати. Моят син се представи най-добре на втората дата. Ако не беше тя, нямаше да му се получи да учи там.

На НВО, което ще се проведе следващата година, на "нас" ни трябват 75т по МАТ и 60 по БЕЛ.
Е, надявам се да се справи значително по-добре, за да защити честта на училището си. Heart
Така, че дишам една идея малко по-спокойно. Абе направо ми е спокойно.

# 444
  • София
Вярно е, няма смисъл да се сравняват, както и още по-малко пък, изпита на едно училище да се сравнява с изпит за цялата национална училищна мрежа.
Всъщност като се замисля САТ и НВО повече си приличат отколкото НВО и АК.
Амели, не съм съгласна. НВО и изпитът в АК са изключителен /почти/ критерий за прием в гимназия. Въз основа на тях се извършва класиране по бал. По цел и тежест изцяло си приличат, само форматът е различен. САТ съвсем не е - един от многото критерии за прием в университет в САЩ, с неясна тежест за всеки университет /и дали изобщо има такава/ и класиране по бал въз основа на него не се извършва. Нищо общо няма нито с НВО, нито с изпита в АК. АК може да се сравни най-близко с ПЧМГ, където дават две дати. Изпитът се плаща, така че няма проблем да направят две дати. А и АК не си показват изпита, поради което няма как да станат обект на критика дали тежестта на двете дати е била еднаква. НВО няма как да стане платено, а проверката на такъв обем работи е скъпа.

# 445
  • в страната на чудесата
Фран, аз повече се тормозя от изпита по мат, отколкото Нво... за Пчмг говоря.

# 446
  • София
Приликата между НВО и САТ е в мащабите. Е, донякъде Simple Smile
Но и двете се органзират в масови за страните си размери.
Не знам дали в САЩ роптаят против евентуална неравнопоставеност заради различната сложност на отделните теми, но именно тук е мястото да излезе някой управник, да се позове на  "науката за тестовете" и да поеме отговорността за органзиране на втора резервна дата  за децата, които ще пропуснат първата с подобна декларация:

Although the College Board works hard to develop tests with the same level of difficulty, some versions of the SAT are a little harder than others.
To make sure a section score from any SAT is equivalent to that same section score from any other SAT, regardless of its level of difficulty, we use a method called “equating.” Equating is a universally accepted statistical process used for all standardized tests. It ensures that scores are fair and valid for all test takers.

Some people confuse “equating” with “grading on a curve,” but it’s not the same thing. When a test is scored on a curve, your score may change depending on how everyone else performed on the test. Your SAT score is based only on how you perform. It’s never affected by other students’ performance.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 16:34 от Prizma

# 447
  • софия
Приликата между НВО и САТ е в мащабите. Е, донякъде Simple Smile
Благодаря! тази прилика визирах аз.
(не ми се влиза в центрофугата на този разговор)

# 448
Фран, аз повече се тормозя от изпита по мат, отколкото Нво... за Пчмг говоря.
И аз.
Исках да кажа, че няма да треперя за нво, понеже то е вход към държавните гимназии, които не ни интересуват.

# 449
  • София
Лейка, и ти ли имаш седмокласник тази година?

Общи условия

Активация на акаунт