Образователен Говорилник - тема 10 в чест на работливите ученици и студенти

• 19 899
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Aш, МОН е реагирало по коментари от темата ли? Аз малко шеговито го написах...

# 496
Не бях влизала много отдавна в темата.
Амели, дано татко ти се оправи бързо и безпроблемно!

Не е нужно МОН или училищата да четат темата. Има си родители, които снасят информация, където решат.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 11:57 от Дъждец

# 497
Амели, Heart

И двете теми се четат активно. А и Дъждец е на 1000% права. Wink

# 498
  • София
В седмокласните теми си е случвало да мине модератор и да помоли да не се обиждат институциите. Понякога на РУО-София и МОН им идват твърде много критиките и явно искат намесата на модератор. Smirk За грешното първо класиране, което качиха през 2018-та, разбраха от седмокласната тема.

# 499
Аз съм правила забележки, но по моя преценка, когато много, много се прекали.
Не вярвам нито РУО, нито МОН да четат седмокласните теми.
Информацията стига до тях много бързо, да, но едва ли някой служител чете темата. Sweat Smile
По-скоро будни дами веднага ги информират по един или друг начин.

# 500
  • София
Aш, МОН е реагирало по коментари от темата ли? Аз малко шеговито го написах...
Неее, имах предвид, че от ЧУ четат темите Simple Smile

А за МОН не знам какво четат и дали въобще биха последвали някакъв практически съвет. Всичко при тях е програми, проекти, официални работи и т.н. Добре, че дойде 2020 г., за да разберат, че има училища без топла вода и сапун...

# 501
  • София
Преди малко като чух по новините, че намаляват броя на езиковите паралелки в гимназиите, си помислих как доста отличници сега ще бъдат подложени на още по0голямо напрежение с изпитите. На шестте елитни езикови нямало да се променя бройката, обаче другите трябвало да трансформират в СТЕМ или други паралелки. Горките деца и родители, които се целят в езиковите, сега ще е още по-трудно. Трябвало професионални паралелки. Електричари няма, техници няма.

# 502
  • София
Стратегията за намаляване на езиковите паралелки за сметка на STEM и професионални се изпълнява поне от две години. Не е нещо ново.

# 503
  • София
Не е ново, но сега е сериозно. Ако в репортажа не са украсили нещата, 35-то и други като него трябва да преструктурират паралелките. Това не е като да намалиш с една паралелка.

# 504
  • София
Как STEM станаха електричари, не разбрах?

# 505
  • София
Преразказах репортажа. Поне така, както го обясниха и цитираха паралелки, може би единствено една, която беше нещо дизайн звучеше по-различно.

# 506
  • София
STEM паралелките са в профилираните гимназии, а професионалните /електричари и подобни/ са в професионалните гимназии. Нямат общо.

# 507
Нова Година, нов късмет.
Детските ясли, градини и училищата за децата от първи до четвърти клас ще отворят от 4 януари.

# 508
Нова Година, нов късмет.
Детските ясли, градини и училищата за децата от първи до четвърти клас ще отворят от 4 януари.

Това сигурно ли е?

# 509
Нова Година, нов късмет.

Това сигурно ли е?
За сега пише, че  мерките са окончателни:
https://segabg.com/hot/okonchatelno-ogranicheniyata-se-udulzhavat-31-yanuari

Общи условия

Активация на акаунт