Образователен Говорилник - тема 10 в чест на работливите ученици и студенти

• 19 881
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Да ти е честита новата ти приятелка. Ма защо е в клетка сиромашкото?

# 541
  • София
Хаха, то само си влиза там и още не сме я затваряли. Приятели кучкари ни посъветваха да я вземем, докато е мънинко - в случаите, като се налага да остане за час-два сама да не изгризе всичко, както и помага да се научи да не става на всеки час нощем и щъка насам-натам.

# 542
  • В офиса
Боже! Всички около мен се хвалят с кучета за Коледа. Миленита, прекрасна е! Почти завиждам Simple Smile
И ние си имаме баш домашна котка, спасена след като някой идиот я бе прострелял в гръбнака. Възстановява се добичето, тича вече, но от раната в гръбнака са й пострадали нервите на отделителната система и ми е дошло не знам до къде да чистя след нея. Ако не се възстановят, че да усеща кога пишка и ака, на пролет ще я водим на село, че няма да издържа на това чистене с години. Нямаше училищен елемент тук, но ми се мърмори.
Изобщо супер мърморливо ми е. Голямата до никъде не си е придвижила документите за кандидатстване и само повтаря “Спокойно, знам какво правя”. Харесала е университети, в които няма да я приемат, не защото са й лоши резултатите на САТ-овете, напротив, хубави са, но само те не стигат. Карам я да си намери “среден” университет, не лош, но не в топ Х, поне да има някакъв работещ вариант. В някой университет от сорта на АУБГ предполагам ще са щастливи да им кандидатства някой с такива резултати, че и за Merritt стипендия може да има шанс. Нооо... абе, няма да го мисля, да се оправя. СУ ФМИ да не е лошо, я.

Оня непроизнесимия тест за антитела гледах, че съкращението му е ECLIA (електро-хемилуминисцентно (казах го) нещо си), това се помни по-лесно. В Кандиларов правят.

# 543
Миленита, прекрасен подарък. От доста време имам и аз имам нужда от точно такъв балансьор на чакрите, но мъжкото малцинство у нас все още упорства. Единствено ме възпира, че е алергичен към котки и е вузможно и към кучешки косми също да му се прояви алергията. Та единствена алтернатива май остава йорки.

# 544
Тинкърбел, какво й пречи да пробва наистина в АУБГ? ако й дадат стипендия, дори и пълна, какво по-хубаво от това? синът ми е абсолютно истински щастлив там, с мъка си тръгва от кампуса, интересно му е, че учи и прави толкова различни неща, и първоначалните му колебания вече се избистриха до степен да знае точно с какви два мейджъра иска да завърши; виждам го помъдрял, пораснал във всякакъв смисъл, дори вече влизаме в етапа, в който аз научавам нови неща от него, а не обратното Simple Smile

пък и хубавото на "не-топ" университетите е, че ти дават мегдан за магистратура в по-високо ниво, просто всяка следваща степен образование има смисъл да е във все по-добро учебно заведение

# 545
  • София
И ние навремето обмисляхме АУБГ като вариант, но на моите не им се ходеше в друг град (нито в чужбина), а искаха точно определени неща. На мен АУБГ ми е от фаворитите по нашенско. Сигурна съм, че щеше да им е добре там.

# 546
  • София
Момичета, поздрави от прекасното синьо небе днес от дома ни извън София:

Тестът ми за антитела е отрицателен (не е Елайза и не е самоделка), а се скъсАх да боледувам. Важно е настроението да е ведро като този прекрасен слънчев ден Hug Айде да избираме университети вече Grinning

# 547
  • В офиса
Aш, прекрасно е. А в София е мъгла.
Антеа, и аз така мисля. Ей, сега им видях срока, че е до март, значи има време да убеждавам.

# 548
Аш, не е честнооо!😀

# 549
  • София
Споко, Нот Simple Smile И тук повечето хора се топлят на въглища и въздухът вероятно е с над допустимата норма на замърсяване Stuck Out Tongue Winking Eye. Но поне е слънчево Nature High Brightness

# 550
Споко, Нот Simple Smile И тук повечето хора се топлят на въглища и въздухът вероятно е с над допустимата норма на замърсяване Stuck Out Tongue Winking Eye. Но поне е слънчево Nature High Brightness
Така в планината най-добре се живее. Спокойствие и тишина .
Само по себе си отоплението на дърва и въглища не е толкова голям проблем. Проблемът в София с мръсния въздух е съвкупност от няколко фактора, а единият от тях е местоположеннието, намира се в котловина другият фактор е температурната инверсия която помага на всичката гняс да се задържа над софия.
Знам, че го знаеш, но да си кажа. А и щом е слънчево и виждаш небето, значи няма чаак толкова фини и не чак толкова фини прахови частици Simple Smile

# 551
  • София
Не бе, Спейси - исках просто на Нот да не му е кофти Sad

Иначе да - мъглата е природно явление, от което не може да се избяга. Но аз винаги съм я намирала за красива, особено когато е плътна ми става едно такова по-топло и спокойно. Но факт - цялата мърсотия се задържа в нея. А в София не е като да няма мърсотия. Днес сутринта минах през града с автомобил - то кал, то прах, то мърсотия, то дупки Frowning Как не ги разкараха тия калища толкова години Frowning1 Не коментирам въобще старите автомобили, горенето на буклуци и т.н. Ако това ще те успокои - тук, където съм, хората горят всичко. Искат да се освободят от нещо - ми събират го на купчинка в двора и му драсват клечката Weary

# 552
Е да, котловината си казва думата, но гетата са огромен фактор за гнязта.
Ние сме близо до голям булевард и въздухът не е момина сълза, но зимата пречиствателя показва тройни стойности на отворен прозорец. От две седмици сме с нов пречиствател и нова прахусмукачка - осезаемо по-малко е праха по мебелите. Като видя какво събират и двата уреда и ми става лошо какво ни поемат дробовете.

# 553
  • София
В София е Мордор днес - погледнах от планината надолу, където беше слънчево. Изобщо не се виждаше София.
Фенси, алергията е към слюнката, не към космите на котката. В този смисъл на йоркитата не им падат космите, но това не значи, че не може да имаш алергия към тях /това по инфо от детски алерголог, когото разпитвах дали не може да си вземем точно йорки, човекът каза, че няма хипоалергенно куче/коте/.

# 554
Ох, моят мъж не приближава моя котарак на по-близко разстояние от 3 метра, но пак се подува до степен за инжекция. На гости у нашите (кудето живее котарака) ходи в джоба с противоалегично и изпито хапче преди това. Та не знам слюнка ли е, козина ли е, някакви спори ли са... Ужасно е.
Явно е заблуда това за йоркитата.

Общи условия

Активация на акаунт