Юлски бебета 2020, тема 2

• 23 704
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Аз вчера дадох тиква. Избута с език , но поне опита. Днес пак ще му сваря. По- натам ще добавя и картоф. Много ме ми се рискуваше с тиквата, че е с рефлукс ама странното е, че нея не я върна. Само мляко.

# 76
  • Несебър
Аз също мисля, че не е от претопляне, но не посмях да пиша, за да не плаша. Казах, че моята е с атопичен дерматит и тя имаше подобни пъпки по телцето. С какво мажете бебчето?

# 77
Как изглеждат? Можеш ли да качиш снимка?

Не знам дали се вижда добре-ситни, червени пъпчици по корема и гърдите.

Това според мен не е претопляне. А ако е претопляне - или продължаваш да го претопляш, или е съчетано с чувствителна кожа. Помисли дали си сменяла козметика, препарат за пране и т.н. Пъпките от претопляне не завяхват така, те просто изчезват както са се появили. Поне при моето дете така става.
Благодаря за отговора. Обличам го с потниче и боди с дълъг ръкав, съответно и панталонки, нищо повече. Не съм променяла нито козметиката, нито препарата за пране. Не бях започнала и захранването тогава, затова наистина нямам представа от какво са. А колко време стоят пъпките от претопляне на вашето дете?

# 78
Днес вече си хапна картоф след като сложих малко кърма вътре. Даже като приключихме искаше още. 😁

# 79
От къде четете за захранването,от къде се информирате?
Оставам с впечатлението ,че всички почвате с тиква /картоф ,а вчера гледах едно видео но Ася ,където казва че захранването почва от  бели храни ,после жълти ,после оранжеви и накрая зелени..Тоест идва тиквата трета ... и малко се обърках

# 80
Информирам се от разни статии и педиатърката питах. Тя ме съветва да започна с картоф. Той бил близък до кърмата. В статиите, които съм чела също го пише. Също са ми казвали да не започвам с тиква, защото е сладка и после ще отказва другите и ще яде само сладките пюрета.

# 81
  • Несебър
Тук в групата за захранване има в началото закачен текст и линкове към статии, които са от надеждни източници, бих казала. Полезни са, чета ги вчера и днес.

# 82
Ние започнахме с морков. Днес и дадох картоф, ама картофа е микс с морков. След 2 дни ще и дам само картоф с АМ. Иначе и харесва много. Днес си изяде цяло бурканче с пюре чист морков-80 гр са на гербер. И няма търпение да лапа Joy аз правя нещо средно от това което ни каза нашата педиатърка, а тя каза така: морков, картоф, оризова безглутенова каша, пшеничена и после всичко останало. На обяд пюрета, а следобед каши. Долу горе по 1 седмица, когато се вкарват новите продукти и след седмица трябвало едното хранене да бъде само на пюре-130 гр. Днес ни е 6-я ден откакто започнахме с морков...не изчаках 7 дни,за новия продукт  и не съм и дала 130 гр както тя ми обясни. Навсякъде има различни мнения. Иначе взех каши на Ганчев и слънчо, но ще ги вкарвам след 2 седмици. Третия продукт ще дам тиква след картофа.

# 83
Пъпките от претопляне при моя момък минават в рамките на деня.

За захранването от най-различни статии, лекции и т.н. Ама специално за Ася Демирева искам да ви кажа нещо - тя е много свежа, много готина и много разбира от кърмене обаче не може да всичко да я слушаме. Аз не бих я слушала за захранване. Същата Ася Демирева обяснява, че на кърмени деца до 6 месеца вода не им трябва - ми, не в вярно! Ама толкова не в вярно, че детето ми два месеца не се изака нито веднъж самичко, само с клизми, щото не поеше вода. В момента, в който започнах да му давам вода с лъжица (защото преди това предлагах с биберон и той не знаеше как да пие), започна да ака нормално - по 3-4 пъти на ден. Така че, Ася е супер, ама да не ви е пътеводна светлина за всичко, защото на жената силата й е кърменето, не другите неща.

# 84
Ние започнахме с морков. Днес и дадох картоф, ама картофа е микс с морков. След 2 дни ще и дам само картоф с АМ. Иначе и харесва много. Днес си изяде цяло бурканче с пюре чист морков-80 гр са на гербер. И няма търпение да лапа Joy аз правя нещо средно от това което ни каза нашата педиатърка, а тя каза така: морков, картоф, оризова безглутенова каша, пшеничена и после всичко останало. На обяд пюрета, а следобед каши. Долу горе по 1 седмица, когато се вкарват новите продукти и след седмица трябвало едното хранене да бъде само на пюре-130 гр. Днес ни е 6-я ден откакто започнахме с морков...не изчаках 7 дни,за новия продукт  и не съм и дала 130 гр както тя ми обясни. Навсякъде има различни мнения. Иначе взех каши на Ганчев и слънчо, но ще ги вкарвам след 2 седмици. Третия продукт ще дам тиква след картофа.

А защо каши преди жълтък и месо? Аз се чудя след зеленчуците кое да вкарам.

# 85
  • Несебър
Ася следва препоръки на СЗО и такива от достоверни източници. Така е, водата на едно малко бебе не е нужна. Все пак кърмата е над 80% вода и при прием отделно, бебето не приема всички полезни компоненти, минерали, електролити, витамини, имуноглобулин и т.н. в млякото. Не бъдете толкова категорични и вие.

# 86
Съвсем не съм категорична - смятам, че тя е страхотен консултант по кърмене и е безкрайно харизматична. Също така, споделям, че не бих я слушала за всичко, а не че никой не трябва да я слуша. Също така, личният ми опит говори, че не е права за водата. Също така, препоръката на сзо за водата важи за региони, в които няма достъп до чиста вода и е по-добре бебетата да не пият вода. На останалите е хубаво да се предлага, което не значи да ги наливаме постоянно с вода. Това, което казвам е, че Ася Демирева не знае всичко за всичко - точно както всеки човек. Когато се избира подход за отглеждане на дете, имаме възможност да намерим много информация по различни теми и не виждам защо трябва да се слуша един-единствен човек, който поради огромната си заетост няма как физически да отдели време, за да стане специалист по всичко. Да не ме разберете грешно.

# 87
Това за водата не го казва само Ася Демирева,казва го и Хедра,казва го и СЗО. В книгата на Хедра е описано че дори в стани като Африка където е доста по топло от тук,на изключително кърмени бебета не им е нужна вода,защото всичко необходимо приемат с кърмата. Всеки сам преценява как да си гледа детето,но да се твърди че задължително трябва да се дава вода на кърмено бебе не е ОК.

# 88
За мен всяко дете е различно и има различни нужди, всички съвети и препоръки са в общия  случай, но винаги има изключения. Затова трябва да се водим по детето, невинаги съветите на СЗО и консултантите са добри за всички.
П.С. И аз почти не давам вода на малката, но защото тя не иска и явно няма нужда.

# 89
Това за водата е вечната тема.
Най- омразната ми тема е това!!!!

Общи условия

Активация на акаунт