БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 530
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Да прочетох за Инозитол определено ще ми потрябва това лекарство.
Като пия Б-12 усещам малко съживяване, само долната границата на кръвното е по- висока около 85,88.
И това ми пречи на координацията досега само с ниско съм бил няма значение долна или горна граница.
Относно това изследване което ми назначи невролога ще го правя. Беше ме питала дали съм имал болки в кръста и отговорих да имал съм и това е една от причините да ми го назначи. Друго което спомена е да се види на какво се дължат тези замайвания. Е,   вече знам горе-долу вдигне ли се долната граница на кръвното се почва с тези симптоми. При нерви, стрес и т.н заключението на невролога е разбита нервна система,но все пак било хубаво да се види. Както казах и преди всичко започна от пиенето на 4-5 изопринозин  тъй, като от нищо не ми минаваше.
и на 4- ден от приема усетих това главоболие казах си ясна е работата.  
И с течение на времето  се увеличаваше, плюс стреса понякога породен от нищото.
Да стреса при мен е главния проблем опитвам се да туширам нещата,но много трудно става.
Лек стрес и ме стегне главата или от ляво от там краката ми се сковават  и като за финал се появи трептенето.
От както съм с това заболяване тези симптоми ги наблюдавам. Казах на невролога за това излиза, че се филмирам щом в ремисия всичко е ок заболяването го няма.. Даже ме пита за какво ми е този б-12 ? почти никой не правил изследване за него.  Обясних каквото обясних излиза,че според нея от преди съм имал този дефицит. Споменах и за колита да това може да е причината за ниските нива.
Относно този Инозитол колко време го пиеше ? това е добре щом е помогнал.
 Не съм дошъл да се оплаквам,но досега форума доста ми е помогнал особено съветите са доста ценни.
Това е което имам да споделя с вас Поздрави!

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 03:05 от Angelov255

# 196
  • София
Препоръчайте марка Инозитол, моля ви, и аз ще взема да си купя.

# 197
Ангелов, аз съм правила ЕМГ, според мен е добре да го направиш, за да се види има ли някъде притиснат от гръбнака нерв, който да ти дава тези усещания. Според мен нямаш, но е добре да се изключи тази вероятност. На ръцете или на краката ще ти правят?
Добре е да е читав специалиста дето ще го прави. За Плевен знам че има един читав неврохирург Харитонов, но за другото не мога да ти помогна, поразпитай.
Аурора, аз взех на Нау на прах, от намаленията в Айхърб. Но още допивам Инофолика комби, който е комбиниран с фолиева киселина, доволна съм от него.
Как си ти иначе, какво става с носа.
https://subra.bg/hranitelni-dobavki/mzhko-i-zhensko-zdrave/inofo … bi-x-30-caps.html

https://www.iherb.com/pr/now-foods-inositol-powder-8-oz-227-g/13813

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 09:32 от Lemy

# 198
Инозитол пих този:

Спокойно можете да пиете по 1 т на ден за 3-4 месеца. След това малко почивка-2седмици и може да продължите с него от време на време, 2,3 пъти в седмицата. Някои сега ще кажат че дозата е малка-не, не е... Макар че стигат до 2-4 г на ден, тоест тоя е 500 мг, Но-формата му е много чиста, това има значение. Освен това помага за страшно много неща, прочетете.
Ангелов, не съм искала да те обидя, просто при теб(при мен също) се е получило "прегаряне" на нервната система-най вече от стаен гняв, обида, неизка, Ани неща и определено чувството, че това, което е ставало не е справедливо. Това отключва буря от хормони, които в крайна сметка удрят по ЩЖ.. И други фактори, разбира се... Ако си премаредиш приоритетите и елиминира в някаква степен тази тревожност и нервно напрежение, ще се уталожат нещата... На колко си години, какво работиш, имаш ли приятели, гадже?

# 199
  • София
Благодаря за препоръките😍

Моят нос мина засега, няма да повярваш какво стана:)) четох за тея увредени нерви на англ има страшно много инфо, най-трудно ми бе да си локализирам точно къде ме удря болката като вдишам през носа. И си го напипах на врата тоя възпален участък и започнах да мажа Персикиндол. Още с първото намазване почувствах облекчение като никога. Баси шантавото е, знам. Но тотално ми мина тая гадна болка при вдишване, която имах.
Сега други грижи имам, за да не скучая:)) спрях октомври противозачатъчните и сега имам киста на жълто тяло. Закъснява ми 10 дни...почнах вчера Дуфастона на своя главя. Той ми вика доктора: да оставим тялото само да си свърши работата. Да де, ама аз не мога повече да чакам. Подул се корема като плондир, тежи, опъва...

# 200
Ха, ти знаеш ли,че и мен ме боли врата от известно време, ще взема да се намажа и аз, че пак ме чукаше само под окото, и не го усетих да има връзка с синузита този път. То аз май имам дискови хернии на шийните прешлени.
Няма спокойствие значи за нас, и аз имам нови ядове, но...направо не ми се говори.

# 201
Ще проуча въпроса. Невроложката ми даде направление за ЕМГ.
Препоръча ми Д-р Садарнанска уж била много добър специалист и т.н
Да имаше съмнения за някъв нерв това е една от причините да ме прати.
Както казах глупавия стрес ми докарва доста беди от най- шум се стряскам.Все под някакво напрежение съм. Сигурно трябва да благодаря на изопринозина от там се започна още след 4- ден от приема усетих главоболие и го спрях казах си това не е за мен. Мина ми настинката , но пък друго дойде. А, вдигането на долното кръвно не е приятно.

# 202
The_demon, може ли да се пие този инозитол без да се изследва нивото на витамин В8 в организма? Четох за него и съм склонна си го купя. Аз в момента пия масло от вечерна иглика на капсули, което също е за регулиране на хормоналния баланс, но предполагам няма да си пречат. Все пак са хранителна добавки.

# 203
The_demon, може ли да се пие този инозитол без да се изследва нивото на витамин В8 в организма? Четох за него и съм склонна си го купя. Аз в момента пия масло от вечерна иглика на капсули, което също е за регулиране на хормоналния баланс, но предполагам няма да си пречат. Все пак са хранителна добавки.

То никой не може да го измери тоя витамин, не се правят изследвания за него. Пий си го спокойно. Знам само, че не е подходящ за хора, които взимат антидепресанти, защото той също влияе на серотонина. Аз като го пих взема още Неофолик мета 1 табл и б комплекс 1 табл. И цикъл ми се нормалириза и всичко. Е, все пак съм почти на 46 и няма как да очаквам чудеса. Ама доста се подобрих ... 🙃. Пък и спрях захар и бързи въглехидрати от тогава също. Сега само шоколад над 85% си позволявам по малко и миниатюрна лъжичка мед в кафето сутрин. Божееее, мъка... Цял живот глад и диети и ограничения и то никога заради килограми. Аман от болести и дъртизъм😁😁😁

# 204
Lemy, ми спомена и тя за Инозитола. Аз от над 2 месеца 10 неща пия и от нищо не усещам някаква полза. Разнообразни неща. За висок хемоглобин, да разреждам кръвта, витамини, минерали, ензими...
В случая за яйцата ще се очаква подобрение при нас с Инозитол, нали така, Демонче? Не само за тях, да, ама мен те именно ме вълнуват.
Що не смея да пия и аз не знам. Химия прогестерон пия, обаче освен че правя често кисти, отпреди егн-то да нарасне, още с появата на Базеда, сега и егн-то е фактор и цикълът е много зле. Не че преди беше цвете, но с кисти или без- вървеше. С доста по-редки проблеми. Сега е... иде ми, дойде ми- както и когато иска. По-често. Изобщо...
Вярно че декември ТСХ трябваше да пусна, заради скочилия ТРАК и TSI, но още нищо не съм пускала. Може да са тръгнали да полудяват хормоните.

# 205
Абе, що не пробваш. Да не мислиш че ефекта е мигновено като при химията? По-скоро може хич да няма ефект, отколкото да имаш притеснения, че нещо ще стане

# 206
Момичета и Ангелов, здравейте,

тук ще питам, ще извинявате, че не съм по темата, но тук сте най-компeтентни, четящи и интересуващи се Simple Smile От 2-3 месеца нямам цикъл, хич, нищо.  2 години преди това бе доста нередовен, ту избърза, ту 1 месец прескочи. Явно си идва време...все пак съм колкото кумунизма в България Simple Smile  Правих тест за бременност, не съм бременна. И сега се чудя какво да правя - на доктор ли да вървя, нещо добавки ли да взимам или пък нищо да не правя Simple Smile
Иначе за базеда - не съм правила изследвания вече ще стане 1 година Simple Smile Май съм добре горе-долу. Смея да твърдя, че си открих заниманието, което ми доставя 100 % душевна наслада и се чувствам супер заредена от него - да обикалям по чукарите. Няма такъв кеф, нито кръст ме боли горе, нито нищо, страхотно е. Ангелов, аз това ти го казах още преди време, хващай гората или намери това, което на теб ще ти донесе душевен конфорт. Само с хапове и добавки - няма да стане. Всичко е в главите.

Поздрави с една снимка от Черни връх и благодаря предварително, ако някоя дама се включи по моя казус Simple Smile
Бъдете здрави Simple Smile

# 207
Оф,тоя цикъл. Аз започнах периода с избързванията 🙄
Евче, аз бих отишла на доктор. Да види какво е положението. После вече добавки. Различни мнения има по въпроса, но лично аз съм на мнение, че колкото по-късно спре МЦ, толкова по-добре.
Айдън Мустафов беше писал скоро два пъти годишно да пием за 30 дни био сироп от рожков. Май може и петмез от рожков. Трябва да намеря поста да споделя. Това с цел отлагане на менопаузата.
Отвара от сушени смокини беше другата препоръка.
Ще кажат хората, че срещу природата не може да се действа, но и медицината напредва и нови неща се откриват.
Аз почнах рожков от 1 ви януари, покрай цикълните одисеи. Пия веднъж дневно. Май трябва два пъти, сутрин и вечер по лъжица 30 мин преди ядене.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 20:40 от Merelenda

# 208
  • София
На мен като ми закъснява цикъла задължително се обзавеждам с киста.
И сега така. Много ми е досадно, че ме и подпира. Чаках 10 дни естествено да дойде, но не стана и подхванах Дуфастона.
Той и индиеца ми изписа нещо за кисти, не съм го купила още. И вечер ми каза преди лягане супена лъжица куркума, щипка черен пипер и забъркано с мед се изяжда.

# 209
Уф, прави сте, трябва си доктор. Много благодаря за мненията, дами.

Още веднъж - бъдете здрави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт