БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Еве, много готина снимка! Аз също последната година открих колко ми е хубаво горе в планината!😍

# 211
Инозитол пих този:

Спокойно можете да пиете по 1 т на ден за 3-4 месеца. След това малко почивка-2седмици и може да продължите с него от време на време, 2,3 пъти в седмицата. Някои сега ще кажат че дозата е малка-не, не е... Макар че стигат до 2-4 г на ден, тоест тоя е 500 мг, Но-формата му е много чиста, това има значение. Освен това помага за страшно много неща, прочетете.
Ангелов, не съм искала да те обидя, просто при теб(при мен също) се е получило "прегаряне" на нервната система-най вече от стаен гняв, обида, неизка, Ани неща и определено чувството, че това, което е ставало не е справедливо. Това отключва буря от хормони, които в крайна сметка удрят по ЩЖ.. И други фактори, разбира се... Ако си премаредиш приоритетите и елиминира в някаква степен тази тревожност и нервно напрежение, ще се уталожат нещата... На колко си години, какво работиш, имаш ли приятели, гадже?
Да голяма част от ежедневието ми е свързано с нерви и то не малко.
Донякъде като се замисля е точно така. И от там се почва едни глупости.
Срив се получава на нервната система. Причини си имам разбира се.
 Невролога ме изкара с лека форма на депресивно разтройство.
Малко прекали нито ми знае проблемите, нито нищо тя си има доход за нея няма какво да я мисля.
Мен това ме притеснява. И това състояние много ме дразни защото ми пречи четенето, което е много важно за развитието на един млад човек който иска нещо повече в живота. Всеки човек си има различни периоди.
След месец и половина правя 24-години преди активно се занимавах с фитнес,кикбокс. Сега по- леко го карам.
Това са причините. Може да има още много неща, но мисля,че това стига. Приятелка ? женско внимание не ми липсва. Поздрави!

# 212
Демон, ще си купувам този инозитол. Дано го има по аптеките точно същия. Че аз като захапя нещо, друго и да ми предлагат нямам вяра. 100 хапчета са тъкмо за малко над 3 месеца, после казваш 1/2 месец почивка и пак но през ден примерно. Надявам се че правилно съм разбрала.
Ангелов ти си на 24 !?!?. Извини ме, но по постовете ти не личи че си толкова млад. "Звучиш" като сериозен възрастен човек. Иначе си прав, всички имаме напрегнато ежедневие и ни се отразява. Спортът е много важен обаче. Хубаво е че спортуваш. На твоята възраст можеш да си позволиш и повече да се натоварваш. Аз се опитвам да се боря с един велоергометър, ама как изплезвам език само след 10-ина минути въртене, не е истина. Сърцето ми ще изкочи.
Стана късно ,лека ви нощ. Аз утре отивам за инозитол. Така се въодушевих😍

# 213
И аз обмислям да  си взема витамин б8.
Гледам в интернет има различни разновидности.
Не знам дали ще успея да взема точната марка.
Откакто пих тоя Изопринозин отгогава постепенно наблюдавам как се вдига долната граница на кръвното.  Имах и стрес на някакви съседи роднината била починала и т.н Помня кучето беше завило по един много неприятен начин та чак мен ме уплаши. С това свързвам причините, но първоизточника на проблема ми е Изопринозина преди да го нямах проблеми.
Бях си в нещо подобно на хипо функция.
След приема както описах започнаха промените. Усетих някакво неприятно главоболие в главата за първи път от 2- месеца насам. Salii - на 23 и половина съм все още.
Има време до 24. 😁
Това е от мен Поздрави!

# 214
Порасна, ей 😀
На 19 ли беше като започна да пишеш тук, на 18 ли? Такъв спомен ми се върти.

За долната граница на кръвното и аз съм така. При мен мина 90. Дори горната да е ок, долната е по-висока. Стигах и до 110. Затова трета зима се случва да пия по малко хапчета за кръвно.
Първия път започнах заради кръвно 150/100, после 170/100, а тая късна есен вдигнах и 200. Много се уплаших. Повръщаше ми се, едва стоях на краката си. Цялата треперех. ЛЛ каза, че при нас с щитовидни проблеми има наблюдение, че хапчетата за кръвно не дават резултат и не искаше да ми дава, а да овладявам хормоните. Есен и пролет има едно пощуряване, явно от прехода на сезоните. Казах и, че като се случат тия инцидентните скокове се чудя какво да правя. Изписа ми последно моксогама 2 мг. Каза пак малко да пия и да ги спра. То пък взех да кашлям веднага от тях и пих 3 дена. Оставих за инцидентни случаи.

Изопринозин и други са пили. Там работата е полза-риск. Lemy и тя беше пила помня.

# 215
Да узнах, разбрах и мога да кажа не препоръчвам Изопринозин на никой.
Макар,че според един друг ендокринолог можел съм да го приемам при хормони в норма всичко е точно.
Та даже 2- месеца ми беше препоръчал. Ако схващате сарказма тук.
Не помня ,но някъде на 19 започнах да пиша или началото на 20.
Форума се оказа в пъти по- полезен както и съветите тук.
Преди 30- мин мерих кръвното отново тъй, като това вибриране си продължава сега го усещам само в десния си крак не е силно,но е неприятно. Кръвното горното е добре даже ниско беше 109, 110, 115.
Долната граница обаче ми създава проблеми и явно това по - някакъв си начин влияе доста отрицателно на организма. Особено от към нервна система. Долното беше 83, 85 , 88- най- високото. Толкова излезе и при личната каза ми,че и на нея не и харесва. Ендото същото мнение. Тогава си усещах,че трябва да седя малко много ме натоварва стоенето прав на моменти.  До преди 3- седмици не съм си и мислил за това.
Леко вдигане на долната граница и разбутването е на лице. Не знам какво ще ми помогне това ЕМГ, но се надявам все с нещо да е полезно това изследване.  Неприятен момент за мен е това разбутването ,но малко по- оптимистично ще го напиша нещата ще се оправят. Мереленда все си мисля,че може и аз да съм разбутал хормоните като направя тсх-то ще видя. Личната смята,че когато човек е в ремисия заболяването го няма глупости на търкалета  са това за мен. Има ли жлеза , има и проблеми. И аз съм го забелязал това с хормоните лятото като цяло е най- кофти сезон за хора с нашето заболяване. 
Засега това е от мен Поздрави!

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 08:07 от Angelov255

# 216
  • София
Ще го взема и аз този инозитол😀 задължително ли е да се комбинира с фолиева киселина?

# 217
Моите хормони октомври бяха в норма, а аз цялата се тресях. Не помня стойностите им. Пуснах ТСХ, ФТ4, ФТ3 и Трак. Сметнах на напълно излишно да давам пари за Мат и Тат.
Оп, ей ги резултатите.
Скрит текст:
Последните 5 години ТСХ поддържах около 3 с 1 таблетка тирозол.
Ако не бях пуснала Трак, нямаше и да разбера какво се случва.
После и TSI пуснах. Там при норма за Базед 0.55 горна граница, моя беше 0.922.
Тоя път само ТСХ ще пусна. Ще покаже накъде вървят нещата.

За съжаление, при нашето заболяване, дори с хормони в норма, е много трудно да убедиш човек, че за много от състоянията главна причина има щитовидната жлеза.
Докторите отричат. Тук сме една малка група болни, които имаме еднакви симптоми при еутиреоидно състояние, еднакви проблеми дори с инфекции, боледувания, кръвно, замайвания, липси на витамини и т.н.
За тях, докторите, щом хормоните са в норма, да търсим проблем на друго място. То едно е да са в норма, съвсем друго в определени норми. При здрави хора тия норми почти не се колебаят. ТСХ често малко под 1. Около 0.9. Т4 около 15.5 до 16.5 ( пак зависи нормите на лабораториите, знаете. При едни е между 9 и 21, при други 12-24.
Т3 около 5.

Аурора, преди да отговорят, да кажа само, че в Nitrotiger фолиевата е с голямо намаление. На NOW е. Вчера ги гледах.
Над 30 лв имат безплатна доставка.
Тя била с В12, обаче цианкобалмин, т.е, синтетичната форма. Е, на мен и тя ми помага (както в Милгама).
Не знам дозите ок ли са на фолиевата. Не съм запозната.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 08:57 от Merelenda

# 218
  • София
Мери, Понеже наскоро изследвах фолиева и б12 са ми в норми и затова се чудех инозитол може ли без фолиева или си е формула някаква вероятно, за по-добро усвояване?

# 219
И аз се чудя дали б-12 е хубаво да се комбинира с този витамин Б-8.
Когато говорих с моя ендокринолог самата тя ми каза този витамин б-12 който пия аз е било хубаво да го комбинирам  с Б-6 тъй ,като имал по- силен ефект върху нервната система.
За това когато го пиех преди постепенно с времето тези вибрации, потрепвания бяха намалели,но не напълно изчезнали.

# 220
Ева, и при мен последните две години цикъла първо започна да прескача, а после по-често да го няма. В тази пандемия ти си прецени, но не е лошо да те види гинеколог колкото да установи, че няма някакви други проблеми, и по-нататък си свиркай. На мен ендокринолога ми изписа Инофолик комби(който е инозитол + фолиева) точно по тази причина, за да подпомогне дейността на яйчниците.
Оф, аз не съм ходил на гинеколог от година, тъкмо дойде време за профилактичен лятото и се оказа че доктора е болен от ковид, докато мине време нещата с вируса ескалираха  октомври-ноември и сега не смея да отида. 🥴
Мереленда, не съм пила Изопринозин, само сме го коментирали. Ама нормално да не помниш, то какви ли не лекарства и добавки не ни минаха през главите и умовете 🥴

# 221
Мон... пи. Тя първо беше май с хипер и после мина в хипо, или обратното. То много време мина.
Тя следеше само антителата, докато пиеше изопринозина.

# 222
Абе разцентрова ни яко жлезата, в това няма спор. Аз до преди да се разболея бях с ниско кръвно. Да не говорим за пулса. Беше ми като на спортистите под 60, обикновено около 53-56. От тиреотоксикозата се започна и кръвно и пулс. По-миналото лято спирах успешно хапчетата за кръвно, но есента пак ги започнах. Лятото на 2020-та пак ги бях спряла, но още през август след морето ги започнах защото пак бях на 150/100. Уж в жегата пада. Сега пък нещо ми е ниско, но само съм ги намалила, защото ме е страх. И аз като Мер съм вдигала над 170-180 / 100. Остана ми страх, от който не мога да се отърва за жалост. А пулса отдавна даже под 70 не пада. Даже последния месец е все над 80 постоянно. Не мога да върна старите стойности. Спомням си че точно така започнах , най-напред пулсът ми се учести, но скоро пусках tsh и беше наред. Преди два месеца май беше, а може и по-скоро. Така  че жлезата разбута ли се веднъж ей така ще сме. А знаете при мен как мина , що годе леко за около 8 месеца. И сега съм без лечение. Но все нещо не съм в ред. Затова се хващам за всяко лекарство от сорта на хранителните добавки. Гинекологично също все нещо се клатушкам. Бях години с поликистоза на яйчниците. Даже ми бяха казали че няма да мога да имам второ дете ако не се оперирам да ги обелят. Но родих и години наред пих хормонални защото цикълът ми беше нередовен и си идваше когато си иска. Сега пък с малки изключения ми идва редовно а не пия нищо за него, но пък имам миома. Вероятно вече влизам в критическа и моят гинеколог се надяваше че миомата ще се свие, но при редовен цикъл как да стане. Ей такива работи. Малееее как ви се наоплаках. Съжалявам. 😀😀😀

# 223
Няма за какво да съжаляваш, всички сме на това дередже. 🥴
Държим, държим, па се оплачем Simple Smile
Пробвай с инозитол и фолиева.

# 224
Новата ни "мода" в темата ще е Инозитол 😂
Като се сетя през колко неща минахме 😀

Общи условия

Активация на акаунт