БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 178
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
О, при мен с този оток не ми се рискуваше да не пия. Не зная какво е това чудо, отвътре в носа нещо ме разпъва и чука, боли ме между веждите и малко нагоре. Абе....🤷

Леми, така е синузита, минава бавно. Моят мъж много страда от това.  Същите болки имаше след като отшумяха симптомите му. Обаче инфраред лампата много му помогна последният път.

# 46
Миме Sad
Аурора, тази лампа нагрява ли? Виждала съм, че пускат в Лидъл понякога, но не съм се интересувала. Откъде взехте вашата и можеш ли да дадеш някакъв линк, за да се ориентирам за параметрите 🤔
Дали да не пробвам сега вместо нея, да сложа загрята морска сол?

# 47
  • София
Нагрява, затопля. Аз я ползвам за кръста и помага да ти кажа, отпуска ме.
Купих я на някаква промоция в Била от 50 на 30 лева беше намалена, най-обикновен модел е моята. Ето я: https://www.emag.bg/infrachervena-medicinska-lampa-za-nagrevki-s … 214/pd/DF69G2MBM/

# 48
Мен почне ли ме потенето, гола или облечена, няма разлика. И на -10 съм се прибирала вир вода. А сега с тоя нос не ми се мисли 😾
Не е човешко.
Аз не мога да ходя със сешоар в чантата,а и навън няма къде да го включа...
Голямо мъчение е това потене.

Хора,косата ми съвсем оредя.Не мога да я гледам,просто стана като на много възрастните жени в автобусите.Те някои имат повече коса от мен.Много е грозно,направо...
Ето:
    [/list]

Миме, това с косата е много неприятно... Обаче има отношение с хормоните_и щитовидни, и полови... Не знам какво може да се направи..

# 49
    • Бургас
    Ами...само присаждане на коса.Но дори и да намеря сумата,не знам кой би ми сложил упойка с тези алергии,не знам как би ми понесъл организмът и самото присаждане ...
    И перука,но аз се потя и без,едва ли ще мога да издържа.А и много си личи,една съседка носеше.Ама никак не беше хубаво.
    Това с косата е отврат.Не е мръсна,просто я няма и сама се разпределя на кичури.И даже да я боядисам не смея с тези алергии...
    Андрогенна алопеция се нарича.Все пак съм в постменупауза...Хормони няма да пия.С трима дерматолози съм говорила откакто започна да капе зверски и да оредява...Казаха,че няма много варианти.Всъщност никакви варианти за възстановяване на естествената ми коса няма.

# 50
    Моята сестра и тя е така, макар че хормони не е изследвала... Тя не го счита за проблем, но вероятно има проблем, защото освен косата има и по някой косъм по брадата, които си маха - като при проблем с андрогени и инсулин. А тя, милата, е инвалид-спинална мускулна атрофия.. И това и е последна грижа

# 51
    • Бургас
    Демонче,съжалявам!
    Обаче сама казваш,че тя е инвалид.Знам колко и е тежко,сигурна съм,че това,което вижда в огледалото, не я прави щастлива.За болестта да не говорим колко е подтискаща...
    И аз бях с 56 процента призната инвалидност,но ТЕЛК решиха,че съм чудодейно излекувана и ми дадоха наскоро 0%...това е друга тема.
    Човек когато се бори със заболявания,трябва да намери и неща,които го радват.Като млада бях хубава,обичах външния си вид,за мен е много важен.Сега се плаша всеки път,когато се погледна в огледалото.А не съм престаряла,нямам още 40.
    Ако бях сигурна,че ще мога да понеса зъбни импланти,щях да направя и невъзможното,за да си сложа.И болката щях някак да понеса без обезболяващи...Но съм 100% процента убедена,че няма да стане,тялото ще ги отхвърли.
    Аз от години не мога да нося обици,сребро,злато,стомана...Всичко ми предизвиква болки и подуване на ушите.Когато реша да изтърпя повече време с обиците,става страшно,подуват се ушите,зачервяват се,чак до доста сериозно възпаление стигнах от упорство да нося обици.Да отбележа,че преди всяко носене дезинфекцирам обиците.
    За перука-все някога и дотам ще се стигне,макар че познавам жена,която е без коса по рождение.Така си ходи,явно се приема.Аз обаче не мога да се приема.
    Инсулинът как влияе на косата?
    Моят на гладно е 19.80,което макар и в норма,е висока стойност.Нома индексът ми е висок,но никой нищо няма да ми изпише да пия.Трима лекари ми казват вече,че метформин не мога да пия.И други препарати има,но на хора с колит не се отразявали добре.Да,свеки е с диабет,четох листовките и на трите препарата,които пие.Най-честите странични ефекти,които са описани,са газове,болки в корема и диария...
    Брада имам,мустаци от дете имам,сега космите са се преместили от горната част на главата по лицето ми.Махам с тример,че и някакъв тип псориазис развих,кола маската е лош вариант,буквално ми смъква и разранява кожата...Кортикостероиди(мазила) имам изписани за лицето...само те ми липсват в цялата картинка...
    Ох,големи мъки.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 23:42 от mariqivanova799

# 52
    Миме, перука само ще влоши положението, или поне така съм чела. Вземи си някакви аксесоари за коса, кърпа или нещо друго. Предполагам, че както и със шаловете, в нета ще има клипчета с идеи за връзване.
    Ето идеи:
    https://www.google.com/search?q=%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%B2%D … rvo3&prmd=ivn

https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+ … rvo3&prmd=ivn

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 09:28 от Lemy

# 53
    По повод на синузита да ви кажа, да не ви отчайвам момичета но, излекуването е химера, при застудяване веднага се усеща болка в синусите -  над веждите и около ноздрите в по-тежка форма и ушите започват да ме болят. Това го играя вече около 20 години , ленти и шапки отдавна са ми задължителен аксесоар. Взела съм си мазило с евкалипт на Хималая, правя  си инхалации, компреси. Скоро една близка, която доста страдаше от синузит ми каза, че при пореден преглед при УНГ /нов лекар/ се установило, че синузита и бил на алергична основа /студова алергия/. Изписал и е някакви капки и нещо за пиене, които тя не помнеше /направо бях възмутена, че не помни:imp:/ и чудодейно се оправила, та в тоя ред на мисли не е лошо и това да се провери.
       Миме, пък за твоя проблем си спомних, че или съм чела или някой е казвал, но прибавяне на капки масло от розмарин в шампоана е помогнало за спиране на капенето на коса. Не знам, дали с твоите алергии ще можеш да пробваш, но поне е някаква инфрмация.

# 54
    Джерлинда, дай снимка на мазилото?
    Аз намерих страхотен унг доктор, обаче ме е страх да отида в това положение, иначе до сега да бях изтърчала. Имах час за друг належащ лекар, предния ден го отмениха, че лекарят бил заразен.
    Направо не ми се мисли как ще я караме така 🤦

# 55
    Балсам " Колд " на Хималая - малко бурканче, съдържанието е прозрачно, гелообразно .
    Това му е съдържанието -
     Масло от Мента
    •Масло от Камфора
    •Масло от Евкалипт
    •Масло от Бор 

# 56
    И аз от миналата есен съм със синузит.От тогава си ми стана хроничен.При мен водещото е отвратителната болка,направо имам чувството,че ми пронизва черепа.Секрет течащ от носа нямам,стича се обаче към гърлото.И промивки и лекарства съм пила,няма излекуване.Иначе АБ не съм пила.И мен ме е шубе сега да ходя на УнГ,но имам притеснения за едни лимфни възли,които от една година сиг са увеличени.Не знам дали от синузита или нещо друго,но ме притесняват и от време на време ме наболяват.Не са много уголемени,но все пак се напипват.Бях се филмирала по едно време,че е нещо злокачествено от сорта на лимфом,но хематолог ми беше казал,че щом няма промяна в размера и консистенцията значи е от някаква хронична инфекция.

# 57
    • София
    Аз събрах смелост и ходих днес и до личната, да ме преслуша и види гърло и тн. Според нея съм си със синузит, не е имало нужда от аб, тя смята, че ми е вследствие на алергичния ринит.
    И ми изписа и някакъв спрей сега в допълнение към кортикостероида, дето пръскам.
    И аз имам само заден секрет, нещо се стича у ми дразни гърлото.
    Много ми е досадно, чудя се кога ще минава, вече 1 седмица е.

# 58
    И аз имам някаква хрема вече две седмици. Вечер носът ми е запушен, а сутрин тече и ми се стича в гърлото и кашлям. Ама не предприемам нищо за сега. Ох момичета, да ви питам. Има ли някоя от вас която в момента не е на работа и как се справя. Такава меланхолия ме е обхванала. Ако поне можех да пътувам щеше да е добре, ама сега не е време за пътуване.

# 59
    • София
    Това ми изписаха за носа, може да ви е от полза, пише хубави неща за него в листовката. Има силно антибактериално действие.

Сали,
    Депресия се опитва да ме гепи винаги, когато няма слънце. Толкова досадно зависим от времето човек като мен няма!!!

Общи условия

Активация на акаунт