БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз не работя в момента... гледам на кучето да обръщам внимание❤️, рисувам, намирам си разни нещица да подреждам. По принцип до празниците съм ок, ноооо януари и февруари са ми проблемни🙄

# 61
Аурора, мерси. Ти сега на Зим и на другото с кортикостероиди ли ще си?
Януари и февруари са много депресивни, пък сега съвсем...

# 62
  • София
Да, Леми, другото е Авамис, изписан от унг-то, но личната каза, че е много слаб и ако не ми помага ще ми го смени.

# 63
Здравейте момичета,
Извинявам се ако коментара ми не е за тук.
Бих искала да помоля да ме посъветвате в коя лаборатория да си пусна ТСХ, защото получавам различни резултати.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 12:12 от Lia14

# 64
До колкото зная е добре да се следят резултатите в една лаборатория. Аз съм доволна от Бодимед и Синево.

# 65
Момичета исках и нещо друго да попитам. Когато бях с тиреотоксикозата лошия холестерол ми беше нисък. Откакто съм с хормони в норма е все висок. Триглицеридите също. Знам че при хипотиреоидизъм има предпоставки за вдигане на холестерола и триглицеридите, но при tsh i ft4 в норма би трябвало причината да не е ЩЗ.  До преди 3 години преди да ми откачи жлезата нямах проблеми с тези показатели. Затова все си мисля че тя е причината. Какво друго на ЩЗ бих могла да изследвам освен fsh i ft4, имайки предвид че не съм с наднормено тегло ? И има ли връзка с всичко това пременопаузата според вас?
П.п. в последните ми изследвания триглицеридите ми са 2,5 при реф. до 1,7.

# 66
И моите показатели на холестерол са добре. Триглицеридите са ми 0.700.Аз съм с Хашитоксикоза и въпреки че от година и половина хормоните са даже леко хипо, тези стойности засега са така

# 67
  • София
Saliii, според мен има здрава😄 връзка между щит. жл. и пременопаузата. Това и ендокр. ми го потвърди. С наднормено тегло съм, но никога не съм имала проблем с холестерол и триглицериди.  От 2-3 месеца имам, повишиха се, и кръвно се покачи яко изведнъж... въобще😳.. Базедът/т. е. трак-а/ не се повлия от двугодишната терапия с метизол въобще, от пет месеца не съм на работа и е 3.2/от13.7/, обнадеждена съм, та така... навела съм се и чакам да отмине бурята😄

# 68
Има връзка всичко, и щитовидната и пременопаузата. От както започна да ми прескача цикъла, всичко хвръкна нагоре, барабар с килограмите. 🤦

# 69
Яснооо🙂, значи все сме в кюпа. Ще се опитам да се храня малко по-здравословно. Мисля също да си меля всеки ден по 2-3 лъжици, за да е прясно, ленено семе и да го ям с мляко. Четох също всяка сутрин чаша гореща вода с лъжица мед и 8-10 капки ябълков оцет или 1/2 лъжица лимонов сок. Това пак било за холестерол и триглицериди. Децата ми донесоха велоергометър, че малко се движа. Ще се пробвам така за два месеца и ще се изследвам. Пък да видим. Ако няма промяна значи всичко зависи от нервната система. Трябва да сме много спокойни, ама е трудна работа.

# 70
Здравейте, извинете за късното появяване , но много неща се случиха през тези няколко седмици.
Оказа се, че с едно хубаво суровоядство и повечко цвекло , и чернодробните ми показания са вече наполовина, не пия никакви лекарства , а ТСХ от 0,01 е вече 0,02. Доктора реши, че може да включи и половин метазол на ден вече. Лекувам се в университетската болница на Анталия и не съм особено доволна от лекарите в Турция. Имат супер апаратура и техника , но знанията им са под нулата. Лекарите в България са в пъти по добри.
 Относно ЛДН-а, да сигурна съм ,че от него падна ТРАК. Пиех тиреостатик 3 месеца и ТРАК не мръдна. В момента ,в който започнах ЛДН и падна след 2 седмици. За съжаление, след чернодробния проблем спрях абсолютно всички лекарства иначе ЛДНа наистина има ефект. Преди  при хипофункцията от 1300 бях свалила МАТ на 350. Утре съм на очен, да видим какво ще измислят. Говориха ми за някаква операция, при която ще ми дупчат черепа ,за да ми изчистят очните дъна . Като чух за дупките и се отказах от такива интервенции. За съжаление имам едностранно "ококорване" и лявото ми око е доста по изцъклено. Незнам какво могат да направят. Утре ще разпитам подробно. За момента продължавам да ям сурови зеленчуци и плодове, кафе, ядки и варено цвекло, като ограничих до колкото мога всички неприятни моменти, хора и места. Гледам да не излизам от зоната на комфорта , защото усетих, че ако съм под дори и минимален стрес след това започва и потене, сърцебиене, болки в очите, двойно виждане, болка в костите и т.н. А така като съм, спокойна и ям натурална храна нямам почти никакви симптоми.
Относно пропицила,  лекарят каза ,че те с метазола са на еднаква основа и действат еднакво и на черния дроб. За щастие жлезата ми е абсолютно здрава без изменения, само с един малък пасивен възел (който се получи заради адски стрес преди 5г) и лекарят се съгласи, че по принцип съм права да не искам операция.
На 15ти съм пак на лекар, да видим как вървят ТСХ и чернодробните. Ще пиша след това.
Желая на всички  повече позитивни емоции, повече смях и много любов.

# 71
  • Бургас
Salii,хем съм с хипофункция,хем съм в изкуствена постменопауза.
Когато махнаха матката и яйчниците,чернодробни,кръвна захар и холестерол бяха в норма с години.Черният дроб беше супер.
Колит си имам от години,не знам доколко има връзка.
През 2017 ми махнаха и щитовидна жлеза.Малко след операцията бях в гастроентерологията в ИСУЛ и черният дроб беше съвсем ок.
Обаче...черен дроб гледаха няколко пъти през 2020...силно уголемен и омазнен.Отдавам го на липсата на щитовидна жлеза.Даже гастроентеролог изкоментира,че не било коректно от страна на младия Лозанов да не ме предупреди,че липса на жлеза или хипофункция води до омазнен черен дроб и метаболитен синдром.Дали е така,не знам,при мен не са едно и две заболяванията,проблеми много.
Холестерол висок,триглицериди високи,пикочна киселина висок инсулин,висок НОМА индекс...
И така...изпоизрязаха каквото можеше,скопосаха ме така,сега вдигат рамене...
Явно постменопаузата не даде при мен пак такова отражение,не знам,рязко напълнях след тоталната хистеректомия , около 30/35 кг
След махането на жлезата съвсем зле станаха нещата.
Познавам обаче жена на около 60 с премахната жлеза.Слаба и красива е,няма проблеми с холестерол,триглицериди...За мой срам,тя спортува,а аз на 38 съм кюфте и едва се влача,задъхвам се,сърцето ми не е ок също с всички тези простотии,казаха,че имам и астма,но не вярвам на тази диагноза.

# 72
Понеже няколко пъти се споменава тук за ваксините пускам ви нещо от професора имунолог Доброслав Кюркчиев:
https://www.facebook.com/744053332375327/posts/3496345370479429/

https://www.facebook.com/744053332375327/posts/3497699727010660/

https://www.facebook.com/744053332375327/posts/3498005730313393/

Макар че го разбирам професора, все пак не ми е ясно, как може ние обикновените пациенти да преценим дали да си слагаме ваксина или не, независимо от всичките обяснения които ще напише. 🙄

# 73
  • София
Как сте, дами?

Леми, ти как си със синузита?
Аз бях няколко дни ок и вчера походих повече навън на дъжда и пак се обади😬

# 74
Същата работа, ходя навън с един вързан шал отпред на лицето постоянно, и малко като нещо е по-хладно или не му хареса, започва да се обажда. Едното топче отдолу под кътниците, което и преди беше подуто и ме болеше, сега поне не ме боли, но една вечер нещо го натисках и ми се поду долната част на бузата отново... Не знам какво става...🤷

Общи условия

Активация на акаунт