БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 613
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За тея топчета моята лична ги пипна и каза, че са възпалени сухожилия. Бързо се появяват, бързо минават, понякога болят.
Аз бях ок 5 дни и вчера ходих около 2 часа навън, леко ръмеше, имах шапка и маска и хайде пак ме заболя снощи и днес още ме боли. При вдишване, в ноздрата и към ухото, диагнозата е синузит, но и те как да знаят без снимка😁
Много тъпо, дали от тея маски не се изнежихме така и да ни удря в тея места😲😬

# 76
Като нося маска навън, някак ми се навлажняват клепачите и над тях веждите, все едно конденз, особено ако си и сложа очилата заради пустия му вирус. Втория път точно така ми се раздразни положението, маска или шал и очила отгоре, и доста време обикаляне.
Аз трябва да правя минимум по 10 000 крачки всеки ден, и сега като застудее направо не знам как ще се справям при това положение.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 12:55 от Lemy

# 77
Какви са тези топчета от възпалени сухожилия ? Лимфни възли или нещо друго ? Питам,защото имам увеличени лимфни възли и в същото време ме боли много врата-шийните прешлени и сухожилията.Не знаех,че сухожилията на врата могат да се възпалят.

# 78
  • София
Нее, аз попитах изрично дали са лимфи, защото бях 7-ми ден на аб, а тея седяха едни топчета. Тя каза, че това са сухожилия и явно съм седяла в кофти поза.

# 79
Аз се зачудих дали не са слюнчени жлези.

# 80
При възпаление на слюнчените жлези се подува неравномерно, стои като че ли е пълно с желеобразна маса, запушва се жлезата и слюнката не може да се отича и си намира място. Контура на лицето се изменя, приличаш на Шрек. Миналото лято ми се случи и на мен, но не беше в тежка форма, антибиотик, витамин Б комплекс и жабурене с тетра и лайка, и си възвърнах нормалната форма.

# 81
Аз откарах с моя антибиотик 12 дена за всеки случай(личната каза 10) би трябвало всичко да е минало, ама.. 😁

# 82
Когато имах възпалени слюнчени жлези, усещах само болка, но не нетърпима. Напипвах леко топче от едната страна. Мислех че е лимфен възел. Ендокринологът каза, леко възпаление на слюнчени жлези и леко увеличени лимфни възли.

# 83
Здравейте и от мен в последно време с на периоди  жлезата.
Синузита понякога  се обажда, понякога не.
Поне при мен забелязвам почне ли се с хремата оттам и гърлото понякога ми е червено.
Така конкретно при мен от 3-4 дена все ме боли главата меря кръвно ниско излиза под 120 е.
Последната стойност беше 102 на 74.
С колита забелязвам ,че имам понякога проблем а, оттам това страшно рефлектира на щитовидната.
Чат пат усещам страх ей ,така без причина друг път нищо. Обичайното трептене и т.н
С една дума усещам хормоните как си играят с мен ту нагоре, след това ту надолу.
Наскоро си взех витамин А- има ,няма 2 дена.
Четох,че бил подходящ  за здравето, жлезата и т.н
Проблема ми е дали това е подходящо за пиене ?
Единствения витамин който пия е б-12 понякога милгама -N макар,че го бях спрял за дълго 2-3 седмици.
Витамин Д си пия. За сън четвъртинка атаракс и мелатонин приемам.
Ето линк към въпросния витамин А- който си купих  https://apteka.framar.bg/03005605/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC … D1%80%D0%BC%D0%B0

# 84
Ангелов, един гастроентеролог ми беше изписал Герикапс или Геритамин по 1 хапче на ден, не си спомням обаче за месец или за три месеца. Каза, че при пациентите с Базедова болест вит А бързо се изхвърля от организма и трябва да се пие периодично от време на време. Добре правиш, че пиеш витамин А вземи си и витамин Е.

# 85
  • София
Леми, при мен след няколко дни почивка от болки отново ми се обади тая болка от носа към ухото. И така, диагнозата на унг-то е възпален нерв😬 започвам ново лечение и дано ми мине вече, че тая нощ не съм спала. Всичко отново тръгна от едно излизане в дъжда около 2 часа дето се размотавах😔

# 86
При кое УНГ ходи, предишното ли?
Дано да минава вече.
Лицев нерв ли е възпален, какво ти изписа, нспв ли?
При мене тази сутрин ей така от нищото се появи отново тежест в основата на носа и нагоре към главата, при все че вчера на дъжда не съм излизала изобщо 🥴

# 87
  • София
При предната унг, аз все при нея ходя от 15 години. Изписа ми Мелбек и Невробекс за 5 дни. Според нея е възпалено някое окончание на лицевия нерв и оттам тея усещания. Разказах й как след като излизам се обостря и тя каза, че е така и да ходя с шапка и маска винаги.
И при мен се обажда когато си иска и не е постоянно, много особено нещо, никога не ми се е случвало досега😲😄

# 88
  • Бургас
При мен имаше доста болка до носа и на веждите.Ту от едната страна на лицето,ту от другата.
Не съм ходила нито на УНГ,нито на невролог.
Обезболяващи не съм пила,алергична съм.
И мен от студа ме болеше много.
Мина си само,но отне време.Не нося навън шапка постоянно,че много се потя.А си излизам всеки ден и се мотая из града,само вкъщи не се стои.

# 89
Пила съм Мелбек, и на инжекции са ми го слагали. Добре е, че е от по недразнещите корема.
Пиши по нататък как върви.

Общи условия

Активация на акаунт