БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
И аз си записах час при него Heart

# 451
  • София
Леми, а след вторият рецидив колко години са минали при теб?

# 452
Ами той стана 2015, хапчета до 2017, значи смятай от тогава.
Пу пу пу да не предизвиквам съдбата 😬

# 453
Въпреки ниското Тсх, според мен не е за терапия работата.
Добър ендокринолог си трябва. Мимето е писала за хипофизата.
Нещо скоро да си боледувала?
Вие пиете ли бетаблокер? Аз нямам сърцебиене и не го пия, не знам дали греша? Моля за съвет.

# 454
Пия, защото имам сърцебиене и ускорен пулс.

# 455
  • София
И аз си записах час при него Heart

Къде го записа тоя час?.. При него се ходи директно от 8 до към 13.00 в Майчин дом,
влиза се поред на пристигане.

Между другото преди пет месеца си бях записал час и при Шинков точно на 18 месеца
ако нещо се обърка да питам и него, бях го забравил ей сега видях, че имам напомняне
за час утре за преглед, чудя се дали да отида, Вие какво ще кажете?

# 456
Предполагам в "Панацея". Там е с час.

# 457
  • София
Ами той стана 2015, хапчета до 2017, значи смятай от тогава.
Пу пу пу да не предизвиквам съдбата 😬

Няма, всичко ще е ок🤗

# 458
Здравейте и от мен взех изследването за ТРАК става на въпрос излезе 0.80- при референтни стойности 1,75.
Ендото каза,че всичко е нормално. Минах и на кардиолог  премери ми кръвното видя,че около 90 е долната стойност горната 125 беше. Гледа ми на ехо граф сърцето всичко нормално.  Екг също ми прави и там добре.
Казах му за някои мой изморявания през годините особено при ходене за прескачанията които съм, проблемите с кръвното каза ми,че това е от жлезата. Обясних и за стягането над капачката към бедрата било невъзможно това да е от кръвното. Да а, то доста играе 105 на 90, 103 на 87, 115 на 90. Голяма мъка ми е особено като падне  горната граница а, пък долната е около 89-90. Каза ми,че съм нямал никаква физическа активност което от части не е баш така. Вкъщи си правя набирания и т.н и то доста малки бройки на ден ми се 10-11 общо по едно 1-2 повторения.
Като вляза в някои магазин забелязах  особено по- острата миризма на парфюм или нещо подобно  ми влияе отвратително и ме цепи главата.
Вчера като се прибрах направих 4- набирания и какво стана лявата ми ръка след 30- мин започна да трепери от към предмишницата хвана ли предмет като чаша или нещо по-тежко веднага започна. Сега това треперене понамаля някой път го усещам леко в дясната ръка, може и в кръга. Но, най се усеща в лявата ръка дори сега макар и по- леко. Това вече не знам на какво го дължа от жлезата ли, нервите ли понякога се дразня бързо да.
Това е нещо гадно. Вие да сте имали такъв симптом примерно ръката да ви трепери, крак и т.н. При мен става самото когато хвана  нещо не винаги може и на празна ръка.  Кардиолога ми между другото ми предписа за 10- дена по половин таблетка Вивейс ще  видя дали ще го пия кръвното играе понякога.
Друго което усещам е от най-малкото нещо   се стряскам дори когато се развълнувам много неприятно чувство.
Колкото и да неглижирам симптомите доста ме мъчат на моменти а, хормоните са нормални. Но,това треперене доста ме учуди. Това е от мен поздрави!

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 04:01 от Angelov255

# 459
  • Бургас
Ангелов,защо само за 10 дни това лекарство от кардиолога?Не се ли пият постоянно такива лекарства?Бета блокер ще пиеш ли също?

Лени,няма да имаш рецидив,силно се моля и от сърце ти пожелавам жлезата да се е кротнала.

Някой откри ли нещо,което да спира изпотяването?Изобщо не ми е само под мишниците проблемът,блика по глава,лице,гръб и гърди.Сега в топлото е на вади,при една-единствена тънка блуза+тънки летни дънки,естествено сутиен и бикини.Яке даже не слагам,не...Блика, извира...при бавно вървене.Вляза ли някъде на хладно или спра ли се за малко,ми става студено естествено.
Косата на тила ми е винаги мокра.Майка ми казва да се подстрижа много късо.То само това остава,не стига,че е бяла и рядка косата, сега и къса.Никак не понасям къси прически...и изобщо не се харесвам,малка ми е главата,а тялото едро...

# 460
the guest, ако не ходиш при Шинков, поне се обади да си отмениш часа, дано някой нуждаещ се успее да се възползва.
Миме, мисля че ако си отрежеш косата до рамената, ще е по-добре.

# 461
  • Бургас
the guest, ако не ходиш при Шинков, поне се обади да си отмениш часа, дано някой нуждаещ се успее да се възползва.
Ами...била е до раменете...същата работа...
И къса беше след раждането,точно заради това потене...Суха никога не беше.Един съсед ходи в топлото с хавлия на врата,нула номер,освен и аз така...

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 15:43 от mariqivanova799

# 462
  • София

Разликата между двамата:
Начев - ако дадеш рецидив отиваш на операция
Шинков - може многократно да се лекуваш, може и до три години да пиеш Метизола
рецидив е 7-8 месеца след спиране за лекарството.
Начев- нищо не помага, яж пий каквото си искаш
Шинков - да се намалят въглехидратите, и да се намали или откаже  тютюнопушенето
но постепенно.
Начев- само няколко лаборатории дават вярни резултати
Шинков - гледаме само ТСХ  и ФТ4 и ехографска картина, много пъти съм имал противоречиви резултати от всички лаборатории, много много показатели не ги мисли, където искаш ги изследвай. ТРАБ в България няма кой да ти го определи точно.
Начев - нямаш никакви възли, но жлезата е уголемена
Шинков - жлезата е с нормални размери, но имаш два малки възела / не са проблем, само за проследяване/
и двамата да се спре лечението:)

# 463
  • Бургас
Е,аз имах проблем с Т3,то беше увеличено...Ако гледат само ТСХ и ФТ4 не знам.
Не знам,всеки си избира да се оперира ли.
Сега пък Т3 ми е ниско.Фт4 се покачва при предозиране,но ФТ3  не...

# 464
Бетаблокер пия от 3- години някъде. Това лекарство ми е дадено за малко.
Макар,че не съм го почнал още. Кръвното ми играе особено долната граница някой път е на 90, друг
път падне на 80, 88. Ендото каза само при нужда да го пия това лекарство от кардиолога.
Не знам какво да предприема при кръвно 110 на 90 личната каза намали солта и пий повече вода.
Мисля,мисля и не става така колкото да неглижирам нещата.
Въпросното лекарство от кардиолога се казва Вивейс спадало към инхибиторите и т.н
Според ендото това нямало да ми смъкне кръвното кой знае колко вика ми пий си го нямаш проблем.
Чудя се дали да го пия ще се допитам пак.
Говорих с една жена която има  хипофункция преди 3- дена каза ми,че с бетаблокера трудно ще повлияе на това кръвно. Особено на долната граница. Горното е добре, но долното ми създава грижи и нерви.
Кардиолога ми сподели,че всичко това е от жлезата с кръвното. Както и изморяването което имам при ходене.
Явно това щитовидно заболяване доста ни влияе на организма и то целия. 
Нерви,кръвно, Колит и т.н

Общи условия

Активация на акаунт