БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 734
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Аз лично нямам опит, пия капки мента, глог, валериан или валидол под езика. Но мен доцент Бояджиева, когато ми видя изследвания ме попита дали съм карала Ковид, а аз не съм. Навсякъде пише, че изписват бетаблокер и седатив, така че вероятно не е проблем, че пиеш.

# 526
Аз лично нямам опит, пия капки мента, глог, валериан или валидол под езика. Но мен доцент Бояджиева, когато ми видя изследвания ме попита дали съм карала Ковид, а аз не съм. Навсякъде пише, че изписват бетаблокер и седатив, така че вероятно не е проблем, че пиеш.
Какви са резултатите от вашите изследвания, че да заподозрат Ковид?

# 527
Ксанакс не е ли антидепресант. На мен са ми изписвали разни други, но не и антидепресанти.

# 528
Ксанакс не е ли антидепресант. На мен са ми изписвали разни други, но не и антидепресанти.

Не е антидепресант.
Аз също пия по половин ксанакс преди лягане.

# 529
Повишени Т3, Т4, антитела, Тсх 0.01, на ехография непроменена жлеза, но повишени Антитела. Сега след седмица на Тирозол, Т4 в норма, а антитела наполовина се смалиха показатели. И нямам характерни симптоми, освен често ходене до тоалетната. Гастроентеролог ме насочи към ендокринолог, защото не видя проблем със стомаха. И не съм отслабнала много, че да подозираме хиперфункция с личния ми лекар.

# 530
Леми, не е антидепресант. Успокоително е. Бензодиазепин.

# 531
Да, сега видях че е бинзодиазепин. Аз пиех Симпатил, билково, много добре ми действаше.
FBID873464872699674, ако често ходиш по голяма нужда, това си е симптом на хипер, заедно с кашави изпражнения.

# 532
Повишени Т3, Т4, антитела, Тсх 0.01, на ехография непроменена жлеза, но повишени Антитела. Сега след седмица на Тирозол, Т4 в норма, а антитела наполовина се смалиха показатели. И нямам характерни симптоми, освен често ходене до тоалетната. Гастроентеролог ме насочи към ендокринолог, защото не видя проблем със стомаха. И не съм отслабнала много, че да подозираме хиперфункция с личния ми лекар.
В линковете, които Мереленда качи малко по назад пише, че има пациенти болни от Ковид с тиреотоксикоза, но това е докато боледуват, а след възстановяване от болестта, хормоните влизат в норма. Така че аз го изключих при мен като вариант да е от това, защото мина много време откакто се възстанових.

# 533
И не съм отслабнала много, че да подозираме хиперфункция с личния ми лекар.
Аз изобщо не съм отслабвала, също и доста други момичета от темата.

# 534
  • Бургас
Ксанакс няма да навреди,на мен изписваха Лексотан.Трябва и бета блокер,ако е над 100 пулсът.
И... явно и консултация с друг лекар,нова контрола след поне 2-3 седмици,за да се види отиват ли още нагоре ФТ3 и ФТ4,  пада ли още ТСХ
На последния и единствения ми рецидив,ТСХ от около 0.88 за две-три седмици, въпреки че пиех Метизол,потъна под 0.2

# 535
Мария, ако пусна тази седмица още изследвания дали ще се види на къде отиват нещата? Не ми се чака 2-3 седмици. То по симптомите е почти ясно на къде отиват, но все пак за потвърждение. Пулс мерих вчера беше 120!

# 536
  • София
Аз на твое място веднага да съм скокнала до спешния в Пирогов да ми дадат един бетаблокер, защо си мъчиш сърцето с пулс 120?
На мен от повяването на симптомите до показването на ситуацията в кръвната картина минаха точно 11 месеца...аз ядях като прасе и все бях гладна, но нямах диария и много отслабвах

# 537
Аз на твое място веднага да съм скокнала до спешния в Пирогов да ми дадат един бетаблокер, защо си мъчиш сърцето с пулс 120?
На мен от повяването на симптомите до показването на ситуацията в кръвната картина минаха точно 11 месеца...аз ядях като прасе и все бях гладна, но нямах диария и много отслабвах
Аурора, аз съм свикнала на висок пулс и затова този 120 толкова не ме мъчи. Винаги съм била с пулс над 90. А и то като седна да поседя и се успокоява. От много години съм постоянно със сърцебиене. Понякога като се наям и пулсът ми е в небесата или само като стана от стола и направя 2 крачки и пак ми блъска яко сърцето, но то това е цял живот затова сега толкова не ме притеснява. А и бързо се успокоява. Притеснява ме най-много изпотяването и непоносимостта към топлина и треперенето от днес. Значи аз и да съм с Базед може още да не личи от изследвания. Явно трябва да чакам още. Боже, този стрес ще ме съсипе. Само за това мисля. Даже само като си го помисля и пак имам сърцебиене. А при мен апетитът изчезна и нищо не ям. Много съм слаба.

# 538
  • София
Аз бях с разнородни симптоми година преди да ми цъфне в изследванията. Бях с 0,90 тсх и 15 фт4 и супер ехографски, когато се чувствах ужасяващо. Чак 11 месеца по-късно се появи в тсх и фт4
Но може би това не се случва често, знам ли и аз...
И аз имах зверско сърцебиене след ядене и много бях нервна, много...

# 539
Ако са ти наред изследвания, няма как да си с Базед. Трак трябва да е повишен. На мен доцент Бояджиева ми каза, че при тези изследвания изглеждам прекрасно 🙄, което ме ужаси. Просто се успокой и търси лекар с опит. Аз три години ходя уж на ендокринолог, а сега като видя, че съм имала 7.5 Тсх ми каза, че ако са взети мерки тогава няма да съм с тиреотоксикоза.. Майка ми е с хашимото и аз затова ходех на профилактични прегледи два пъти в годината... И според моята докторка трябваше юни месец да ходя пак😂😂😂. Аз на 1 февруари щях да пукна. За десет дни терапия се чувствам супер. И пак пуша, което е кофти, но.. Ще се мъча да ги спра.

Общи условия

Активация на акаунт