БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 734
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Да, наистина доктор Нончев се води един от най-добрите в Пловдив, но на мен не изписа лечение и това ми направи лошо впечатление. При положение, че тсх ми е под нормата. Не си обяснявам как така хормон на щитовидната жлеза сам ще влезе в норма. Все пак това не е хемоглобин, дето може тази седмица да е 135, другата да е 140. Щом тсх не е в норма е ясно, че жлазата не работи както трябва. Не искам да се изкарвам по-знаеща от доктора, но според мен много навреме хванах проблема и искам да се лекувам, а той някакси много бързо направи заключение без основни амтитела да види (траб) и ме изпрати по живо по здраво.
Мереленда, благодаря за линковете, сега ще чета. Ох, много се надявам да е от Ковида или поне да е следродилен тиреоидит и да се нормализират нещата, ама като си знам късмета... А иначе фт3 ми е 3,35 (реф. 2-4,40), а миналия път като ги изследвах пред декември беше 2,92. Фт4 сега ми е 13,54 (реф. 9,30-17), а декември беше 12,89. Нарастнали са и те.

ФТ4 И ФТ3 са си направо китка:)... обаче ти сега си в едно шашнато състояние в което всички жени изпадате от
време на време и каквото и да ти кажат все ще се съмняваш.. затова отивай изследвай всичко /даже в две лаборатории/ и после може и на още поне един еднокринолог... и после ако чуеш едно и също от много места и ще се успокоиш:)

# 511
MilenaBA, когато аз правих изследвания,  ТСХ ми беше 0,004, а ФТ 4  - 26,13, при референтни стойности - 12-22, казаха, че може да е временно, забравих как нарекоха състоянието и да не е необходимо да пия нищо. За съжаление другите изследвания впоследствие - ФТ3, Трак, МАТ и ТАТ, показаха Базед.

Къде в Пловдив е най-добре да се изследва Трак?

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 12:18 от stasha_s

# 512
Гест, да отивам в понеделник да изследвам всичко и пак ще пиша какви са резултатите. Мен ме притеснява да не е съвсем намален процес, който е тръгнал от скоро и затова още тези хормони да са в норма. А на траб колко време им трябва от началото на заболяването, за да се позитивизират някой знае ли?
Аз сега като четох тези линкове от Мериленда се обнадеждих, но те са правени още докато пациентите са били болни, а на мен карантината ми изтече на 13.01, първи симптоми имах около 28 декември, а изследвах щитовидна на 10.02.
А иначе да ви кажа нещо...в сайта на лаборатория Синево пише, когато се изследват хормони на щитовидната да не си пие Биотин (витамин б7), а аз когато ги излсдвах пиех от него в огромни дози, понеже ми капе косата. Влязох и се зачетох , че този витамин може да измени кръвните резултати на хора, които го вземат и да имитира Базедова болест, т.е. показва фалшиво ниски нива на тсх и фалшиво завишени нива на фт3 и 4.  Тъкмо се обнадеждих, че може от това да са ми такива резултатите и като продължих да чета разбрах, че това се случва само при определени методи на излаедване, а ECLIA (по този метод са на Блдимед, а аз там изследвах) не е такъв.

# 513
Аз не знам по какъв метод са ми правили изследванията, но хапвах бразилски орех доста, замислих се сега, да не би той да е оказал влияние на резултатите ми. Май трябва да повторя Трак.

# 514
Сташа, отстрани на излседванията ти в дясно от референтните стойности би трянвало да пише метода на изследване. В на Бодимед изследванията така ги пише. Слагам снимка да видиш.
Аз ще изследвам Трак пак в Бодимед. Доволна съм от тях.
Сташа ти какви симптоми имаше? Защото отиде да се изследваш?

# 515
  • София
Милена, на твоите изследвания бас ще хвана, че трак ще ти е нормален и ще е възпалена жлезата в следствие вируса плюс скорошното раждане.

https://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B8%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B7% … %D0%B3%D1%80.7517

Един инозитол намерих много изгоден в Зоя и го купих. Инофолика комби смених, че ми идва малка дозата инозитол, а висока фолиевата. Пускам го.

# 516
Когато писахте за Инозитол, именно тоя бях набелязала, но на прах е. Ей, свикнахме с тия капсули.

За орехите и витамините- съмнявам се да повлияват чак до степен да се разбутат така хормоните. Ако беше така, много хора с хипофункция биха си решили доста проблеми без хапчета, а само с добавките. Но пък знае ли човек!

# 517
Аурора, дано си права. Но това потене ме побърква. Аз преди да забременея бях най-зиморничавия човек. Лятото юни, юли и август си пускам печка духалка да ми духа в краката, защото все ми е студено, а сега в колата на парно умирам от жега, вънка - градуси аз свалям джамове, защото от мен се лее пот. Иначе поне последните 2 дни ходенията до тоалетна намаляха, както и сърцебиенето.
Но четох, че при възпалена жлеза симптомите са други -темперстура, болка. Аз болка нямам в гърлото, но имам температура. Ще пускам Трак със сигурност. Стискайте палци да е отрицателен. 🌺

# 518
  • София
Защото си мисля, че при това нормално фт3 и фт4, кой ще ти изпише метизол?
Имах навремето като родих същото, което описваш, продължи няколко месеца и ми мина. Нямах отклонения сериозни в щитовидните, но и бях на 25, хич не се замислих, дори не видях изследванията. Те и докторите като видят твоите сега ще кажат, че си супер, щото тях симптомите хич не ги интересуват😬

# 519
Не, не пише нищо на моите изследвания, оплакването ми ускорен пулс - 130 и нагоре, при прегледа лекарят установи и тремор, не му бях обръщала внимание.
Дописвам: тази зима ми е топло, за разлика от предни години, но тя и зимата е мека, не знам дали е симптом.

# 520
  • София
Не, не пише нищо на моите изследвания, оплакването ми ускорен пулс - 130 и нагоре, при прегледа лекарят установи и тремор, не му бях обръщала внимание.
Дописвам: тази зима ми е топло, за разлика от предни години, но тя и зимата е мека, не знам дали е симптом.

Сега не ти ли е студ, паднаха ми ушаците навън😂

# 521
Е, навън ми е студено, на работа също, ама вкъщи вечер ми е жега. Довечера ще разбера Simple Smile Затова писах, че не знам дали е симптом.

# 522
На мен докторът даже ми каза, че тези сумптоми не били от жлезата. Направо не знам какво ми идеше...да съм идела на невролог. Стигам обаче до извода, че съвсем не е задължително да има целия букет от симптоми на болестта, за да я има. Явно зависи на какъв етап и колко е напреднала.
Сташа, чувствителността към топлина е симптом да. Пише го навсякъде.

# 523
  • Бургас
Ами...
Около 2008 пиех по 4 Метизола на ден до 2012??? Нещо такова...
През 2017 категорично в ИСУЛ казаха,че черният ми дроб е перфектен.
2017 е операцията на щитовидната жлеза,през лятото... Прегледът в ИСУЛ есента на 2017...
В края на 2019 се установи увеличаването и омазняването на черния дроб.
Една по-читава гастро каза,че причината е липсата на щитовидната жлеза, организмът е в хипофункция, въпреки че уж е "компенсирана" жлезата...Т3 ми е ниско.Другата причина е, че имам инсулинова резистентност.И този черен дроб е всъщност увреден от метаболитния синдром.Вероятно не е от Метизола...
Поне от 2016 някое време не го пия,за кратко през 2017,може би няколко седмици,две или три...

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 15:53 от mariqivanova799

# 524
Хора, здравейте. На мен ми се появиха пак симптомите сърцебиене и диария, а бяха позатихнали за няколко дни. А от тази сутрин вече имам и треперене на ръцете, даже на цялото тяло. Така се събудих тази сутрин: със сърцебиене и треперене. За да не се мъча, изпих половинка ксанакс и почти веднага ме успокои и пак заспах. Мислите ли, че е подходящ да го пия, докато ми се уточни диагнозата и започна другото лечение? 🌺

Общи условия

Активация на акаунт