БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 710
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Става с операция,когато махнат цялата жлеза.Уж.Тогава организмът минава в хипофункция въпреки всички приказки как добре се компенсира жлезата с Л Тироксин.
Явно има жлези,които се кротват.

# 721
Здравейте отново, момичета. 🌺 и момчета 😊
Вчера пуснах изследвания на жлезата. Ето ги:

Виждам, че тсх ми се е повишило в сравнение с миналия път, когато беше 0,25, но искам да ви питам, тъй като това е само 4 месеца след раждане, а знам, че билестите на жлезата се отключват около година след раждането, според вас удачно ли е да правя изследване след 2-3 месеца пак или да изчакам и, когато мине година от раждането тогава пак да пусна? Естествено, ако имам симптоми, ще ида веднага.
Другият ми въпрос е за понижените неутрофили и завишените линфоцити? Знаете ли нещо за предозирането с цинк и норофен стопколд. Постоянно пия от тях, защото ми е зле всеки ден. Продължават да ме обливат топли вълни, да се потя. Поддържам температура 37.3-4. Постоянно съм уморена. Сутрин като стана ме болят ставите на ръцете и китките, както и глезените. Ще пускам и за артрит, то е ясно. Но мисълта ми е може ли тези кръвни тезултати да са от цинка, който пия по 35мг. на ден? Също май предозирах и витамин Д-то! 🤦🏻 Няма да казвам колко витамин Д пия, че ще шашна някой. Спирам всичко и след 2 седмици пак съм на изследвания.
Другото е високата (според мен) кръвна захар. Казвам според мен, защото аз захар повече от 4,5 не съм имала никога.

# 722
Здравейте,
има ли някой с Базедова болест, който е изкарал Ковид 19 - доказано с тест.

# 723
МиленаВА, Нончев ще се окаже прав?

# 724
Явно да. Явно тези симптоми са от Ковид. Имало и дълъг Ковид сега прочетох. Не си въобразявам, наистина ми се случва всичко, което съм описала. Простоя явно не е от жлазата.

# 725
Да, и на мен ми мина през ума за дълъг Ковид, но поне пусна изследвания, които да отхвърлят базедова болест и да не го мислиш.

# 726
Преходната тиреотоксикоза след Ковид, за която се споменаваше в статиите.
Преди Нончев ние бяхме 😜
Майтапа настрана, дано вече всичко е зад гърба ти, Милена.
И чупката от темата 😜😀

# 727
Преходната тиреотоксикоза след Ковид, за която се споменаваше в статиите.
Преди Нончев ние бяхме 😜
Майтапа настрана, дано вече всичко е зад гърба ти, Милена.
И чупката от темата 😜😀
Мереленда, благодаря ти за пожеланията. Пожелавам здраве и на всички вас в темата. Нонза съжаление при мен нещата откъм симптоми на...нещо...и аз не знам какво, продължават с пълна сила. Изсшедванията ми са все едно имам инфекция в тялото. Ниски неутрофили и високи лимфоцити. И още нещо имах завишено rdw-sd. Не знам какво значи то.
Ще търся причините. Дано не е нещо сериозно, защото вече нервите ми не издържат. Нямам сили да си гледам детето, а то е само на 4 месеца. Иска си внимание.

# 728
Знаеш ли, когато бях с втория рецидив на Базед и често пусках ПКК вече и чернодробни, постоянно имаше показатели, които да не са в норма. Базофили, моноцити, еритроцити, Суе, все нещо играе.
Когато има някакво активно или хронично, или дълго протичащо заболяване, все нещо не е ок в тая картина.. Сега, не съм доктор, но ще споделя мнение. Ти се консултирай с доктор.. Еднократно измерени ниски неутрофили нищо не показват.
Да предположим, че имунната е слаба след Ковид и тялото е податливо на инфекция. А дали има активна инфекция в тялото, това показва ЦРП, което нямаш, или поне Суе, макар то бавно да се повишава при инфекция и бавно да спада след оздравяване. Затова- ЦРП.
Само да гледаме неутрофили- нищо не показват. Да се потвърдят поне с още едно изследване.
Лимфоцитите са в норма. Не гледай, че са на граница. Захарта е супер.
За другия показател- пускаш Асат и Алат да видиш черния дроб и пускаш Б12 и спираш с тия нурофени. Виж какво ще каже доктор, но нурофен да пиеш толкова време не е работа и удря дроба.
Та за тоя показател аз бих търсила причина в нурофена и натоварване на дроба и в В12 витамин.
Като цяло, мисля ЦРП- да покаже има ли налична инфекция сега, чернодробни Асат и Алат, В12.
Дано скоро се почувстваш по-добре.

# 729
Благодаря ти, Мереленда. Ще пусна всичко, което казваш, но ще изчакам до другата седмица, за да се изчисти малко организмът от Нурофена и цинка, че и с него май прекалих. Още веднъж благодаря. 🌺 И, ако не сте карали Ковид, се пазете много, защото е ужасно. Дори да се изкара леко, явно остава в оргнизма много дълго и човек се чувства като парцал.

# 730
Аз да споделя за мелатонин. От 5 дни го ползвам и определено спя много добре. Снощи 7 часа без прекъсване, което не е било от много време
И заспивам на 15 минута. Друго е, когато човек си е починал, енергията е друга. А още преди две години ми го беше изписал невролог, но аз хич не обичам хапчета... И магнезий вечер по една разтворима таблетка.

# 731
  • Бургас
Милена,дано да отшумят нещата.Може би постепенно...Добри са изискванията,браво!
FBID87346...,хубаво е,че мелатонинът ти помага.Май и аз трябва да опитам пак,пила съм го доста време.Свикнаха ме на по-силни лекарства.
А може и хормоните да се кротват,дано...

# 732
Аз да споделя за мелатонин. От 5 дни го ползвам и определено спя много добре. Снощи 7 часа без прекъсване, което не е било от много време
И заспивам на 15 минута. Друго е, когато човек си е починал, енергията е друга. А още преди две години ми го беше изписал невролог, но аз хич не обичам хапчета... И магнезий вечер по една разтворима таблетка.

Какъв мелатонина и магнезий пиеш?

# 733
Мелатонин спрей, май го рекламират, две пръскания и водоразстворим магнезий, но ми изписаха Диаспорал и като го  свърша този го почвам.

# 734
Момичета, здравейте,

май се наканих да пусна контролни изследвания, че вече мина 1 година от последните Simple Smile
Моля, кажете какво точно да пусна, нашите си ги знам - TSH, FT3, FT4, Трак. Освен това ще пусна инсулин без обременяване, личната ми даде талонче с безплатни изследвания каквото се включва там. Може да пусна и тест за антитела за коронавирус, дали пък няма да се изненадам приятно Simple Smile Ако се сещате и нещо друго, което би било добре да пусна контролно, моля - кажете Simple Smile Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт