БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 601
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Мери, имам 2 операции, те моите кисти стават и ендометриозни, много тъп ми е случая.

А метилираната фолиева по-добра ли е, еййй, пак избързах Simple Smile)

Оо, аз съм същата емоционална, преживявам всичко, тревожа се, пулса го поддържам с бетаблокер...ще видя сега медитациите.

# 241
Аз изгледах клипчето. Дълго е , но е интересно. Направо съм в шок. Аз съм пила повече от 5 години ХЗТ. Ама поликистоза, нередовен цикъл, обилнна менструация с болки, нямаше как. Бях добре докато вземах ХЗТ. Тая мацка направо ме разби, напълно отрече всичко. Кремчето наистина е много скъпо, сега съм без работа и внимавам какво харча. Но ще чакам отзиви, любопитно ми е. Впрочем аз имам йони яйце от розов кварц. Купих го още преди година с голям ентусиазъм, най-големия размер. Бързо ми мина ентусиазма. Не мога да го задържам. Явно трябва търпение.
И понеже се похвалих че напоследък кръвното ми е ниско, се урочасах сама. Тази вечер ми е 150/90 и не пада. Пред цикъл съм. Дали е от това. Ей,така ми писва момичета понякога.

# 242
Здравейте и от мен направо ще го карам мерих си кръвното през нощта излезе ниско, но ето стойностите.
102 на 85,  106 на 88,  110 на 83. 
Сутринта 20-мин след къпане  111 на 87,  115 на 75,  110 на 90,  като тази стойност се повтори два пъти.
Не знам,но като се вдигне долната граница и ми е много неприятно описах какво става замаяно ми е леко, нямам равновесие да не говорим,че под душа за равновесието  усещам ,че на моменти нямам стабилитет.
Понякога се появява и някое прихлупване  на сърцето.
От най-малкия шум отново се стряскам понякога съня ми е неспокоен а, бях позабравил за тези неща.
Нерви играят и т.н описах горе-долу нещата.
Ще говоря с ендото да видя за какво става на въпрос. Знам,че долна граница все вдига от стрес.
 Разбира се има още неща,но ми е неприпряно да си ги помисля.
Личния лекар беше казала ако искам след 2-3 седмици да съм изследвал креатин и т.н
Но, не смятам,че от идва проблема.
Та днес ще говоря с ендото малко повече ако вдигне разбира се все пак е неделя.
Поздрави!

# 243
Аурора, защо да си избързала, то в Инофолик комби има фолиева, а има и още един хубав инозитол, който не съм намерила отделно за по евтино:
Състав в 1 капсула:
Мио-инозитол - 1100 mg;
D-хиро-инозитол - 27.6 mg;
Фолиева киселина - 400 mcg.

the_demon, ти от твоя инозитол по колко капсули пиеше дневно?
Денис ми каза, че трябва да се по 4 гр. на ден.

# 244
  • София
Леми, в листовката пише да се пие 2х1, това не е ли много? Ти как го пи?

# 245
И аз го пия 2х1, тоест 2 грама, но мисля като започна на Now, да пробвам да го вдигна на 4, да видя как ще е. Тя и Вики от другата тема ми каза, че по 4 г. го пие.

# 246
Състав в 1 капсула:
Мио-инозитол - 1100 mg;
D-хиро-инозитол - 27.6 mg;
Фолиева киселина - 400 mg
Това е добро,вместо да се купува отделно инозитол, отделно фолиева. Lemi, как се казва това точно лекарство?
Впрочем един мой познат с наще проблеми казва че инозитол за да има ефект се пие в доста по-големи количества от тази една таблетка по 500 мг. Той си го е купувал на прах и си го е дозирал сам.

# 247
Аз моя Инозитол го пиех по 1 табл. а тя е 500 мг. Фолиевата в другите препарати не е метилирана. Не подценявайте Инозитола и не пийте такива ударни дози за дълго време. Симптомите на предозиране са гадене, кошмари и други екстри

Ангелов, кръвното ти е добре, стига се втелясва. Апарата ти е електронен и много чувствителен. Тая долна граница 90 може да не е реална. От нерви е и като си все стегнат, затова. Ти пиеше ли бета блокер или греша?

# 248
Сали, Инофолик комби:
https://remedium.bg/inofolik-kombi-h30-kapsuli-135207/p

Аз ги търся поотделно за да ми е по-евтино, шест месеца по 60 лв ми идва доста, на фона останалите куп лекарства и добавки и разходи. Например лекарството за пулса ми е още 30 лв на месец, и тн.

Демонче, но пък 500 не е ли малко 🤔

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 17:04 от Lemy

# 249
Апарата е механичен.
Електронен не използвам отдавна.
И при личната имах подобни стойности.
Съвета и беше като за начало да намаля солта.

# 250
Това за солта и влиянието й върху кръвното е много вярно. Макар че Ангелов кръвното ти наистина е добре, не се притеснявай. Впрочем моят кардиолог ми беше казвал че ако махна съвсем солта от менюто си ще махна и хапчетата за кръвно. Щото имам терапия за кръвното и въпреки това ето снощи 150/90. Опитвала съм да махна солта , но нямам вкус. Ангелов можеш да пробваш да я намалиш и ще прецениш дали действа при теб.

# 251
Аз докато бях на много ниски въглехидрати, толкова ми беше ниско кръвното, особено лятото, че пиех вода със сол, за да съм жива 😁
Въглехидратите задържат солта в организма, така че, за не отказвате съвсем солта, може да пробвате да намалите малко въглехидратите.
Ето една интересна статия относно солта и високото кръвно:
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/11/blog-post_17.html?m=1

# 252
Аз моя Инозитол го пиех по 1 табл. а тя е 500 мг. Фолиевата в другите препарати не е метилирана. Не подценявайте Инозитола и не пийте такива ударни дози за дълго време. Симптомите на предозиране са гадене, кошмари и други екстри

Ангелов, кръвното ти е добре, стига се втелясва. Апарата ти е електронен и много чувствителен. Тая долна граница 90 може да не е реална. От нерви е и като си все стегнат, затова. Ти пиеше ли бета блокер или греша?

Да пия бетаблокер пропранолол акорд.
Нервите настина много играят стреса понякога от нищото ме хваща.  Дори когато съм най-спокоен. Трудно мога да намеря спокойствие  дори вкъщи особено когато е пълно с хора.
Жлезата дава големи отражение особено върху организма. В началото когато ме хвана базеда не усещах тези симптоми само кръвно и пулса бяха високи плюс нестабилност може и още нещо да е имало ,но не помня.
С времето тези симптоми се появиха.
Прави ми впечатление,че лекарите много подценяват това заболяване. Има ли хормони в норма всичко е точно според тази логика.
За витамини и нещо допълнително нищо не казват.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 03:02 от Angelov255

# 253
  • София
Здравейте хипер момичета,бях объркала темите и писах в друга за моя проблем,но всъщност съм за при вас Wink Пуснах си кръвни изследвания,тъй като имах съмнения за проблем със щитовидната и по специално хиперфункция.Знам че има много компетентни по темата и ще съм благодарна за мнение.FT3 е 6.64 при реф.3.1-6.8 , FT4 е 23.49 при реф. 12.0-22.0, TSH 1.65 при реф. 0.27-4.2. Ще имам и среща с ендокринолог,но поне засега да видя дали съм на прав път.С ускорен пулс съм,тремор в тялото,отслабнах последните години без да се ограничавам,съня също ми е нарушен.Иначе съм на 40 години.

# 254
Симптомите и t4 са много типични за хипер, но ме обърква тази нормална стойност на TSH 🤔
Антитела пускани ли са ти, тат, мат, трак? И на ехограф трябва да те погледнат.

Общи условия

Активация на акаунт