БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 549
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
И на мен всички лекари ми повтарят за цигарите. Почвах ги и ги спирах 100 пъти и аз като Марк Твен. Сега пак не пуша, ама от скоро, започвам и режим за сваляне на малко кила и съм казала, че този път докато не реша проблема с щитовидната няма да пропуша, пък дано и след това.
Keepme, ами мисля че повече ме е страх от този йод, отколкото от операцията. То всъщност от операцията въобще не ме е страх, а от това как ще съм след това. А за йода нещо не могат д а ме убедят, че се отразява само на щитовидната жлеза и не вреди на другите органи.

# 376
  • София
И аз пуша🙄... но преди време ги спрях.. всичко така се разбута, че док ми каза- моля те, точно сега без такива резки движения😂... и аз терапевтично се върнах  в коловоза.. Това в кръга на шегата, разбира се, който може да ги спре... хубаво ще е👍. Аз кафе не пия, алкохол не пия, на път съм и шоколада да махна/от хапка летя към 00.../...не знам... 😂

# 377
  • София
Здравейте колежки и колега,

Открих, че има и Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза
към Националната пациентска организация, ето тук сайта:
https://www.thyroidbg.com/

има доста полезна информация и отвреме навреме организират и безплатни прегледи,
писали и 4-ма доверени лекари с контакти:
проф.Пандев и доц.Шинков - за София, доц.Сидерова - Варна и доц. Нончев - Пловдив.
за следващата тема мисля да ги вкарам в началната страница.

Освен това имаме доста постна първа страница откъм контакти на лекари и болници
затова предлагам който има добри лични впечатления да напише лекар, контакти, телефон
не само за големите градове а за цялата страна, ще е добре ако имаме поне по един за всяка
област, и ще ги постна със следващата тема.

По темата за цигарите аз от 20 на ден, след като ми откриха Базеда, минах на Гло  и успях
да ги намаля до към 10-тина, не знам дали има ефект, но засега лечението върви по план,
ще видим какви са показателите другата седмица когато правя 18 месеца.

# 378
То не е лошо, но обикновено който лекар се озове на първа страница, става много търсен, все по трудно се намират свободни часове за него, цените му скачат, прегледите му стават все по претупани. Най-светлия пример е Начев.
Иначе аз сайта го знам. Но честно казано, най-много ми е помогнала Мереленда.
Аурора, аз съм пила Магнезиев малат на Нау. А какъв витамин 6 търсиш?

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 18:32 от Lemy

# 379
Кажете тогава тук, без пръва страница кое е светилото хирург в Пловдив, щом с  Пандев е толкова сложно може да се ориентирам към Пловдив.

# 380
Не зная за Пловдив, най-добре питай при оперираните. Сещам се само, че имаше някакъв в Каспела, за който имаше негативни коментари.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1249146.new#new

# 381
  • Бургас
Аз не пуша от лятото.
Мислех,че ще имам тежка криза с колита при спирането,но си бях изобщо в криза и не знам отрази ли се.
Сега съм.по-добре и дишам много по-добре...
Иначе докато бях с жлеза пушех и докато пушех и в ремисия влязох,и рецидив направих...
Вероятно няма да пуша повече,не искам пак да се задушавам.

# 382
На мен ми откриха хипера, когато бях някъде на 20 г. Тогава не пушех. След това, докато ме лекуваха пропуших. Родих и ме оперираха. 15 години бях в ремисия и се чувствах супер, през това време пушех и то доста. Докато не се активира отново жлезата. Спрях цигарите, спрях да ям сладко и започнах лечение. Това беше преди 3-4 години някъде. От 1 година не съм пускала изследвания Simple Smile
Не знам дали има връзка между жлезата и пушенето, не съм виждала изследвания в тази връзка. То е много лесно така да се  нарежда - спри цигарите, спри тестото и захарта, започни да тренираш. Хубаво де, ако е така да сме се излекували много бързо, ама не става нещо.

# 383
Мен ако ме пита някой, темата е претрупана. Даже бих изтрила първия пост. От 10 годишен опит смятам, че всико е бля-бля.
Едни добавки да останат- стига. Трябва да си запълваме дефицитите. Другото го дръвчем всеки ден. Дори да го има на страница 1- все тая 😂

За Сдружението- отдавна е. Инфото и да обновяват- все тая.
Пием си хапчетата, ако не изпаднем в ремисия, следва операция.
Никой не е открил как се лекува Базедова болест.

Докторите, дори младите, започват нахъсано и стигат до познатите стари методи. Това е за съжаление. Не само в БГ. Даже в БГ сме супер поне по бързина на прегледи.

# 384
  • София
То не е лошо, но обикновено който лекар се озове на първа страница, става много търсен, все по трудно се намират свободни часове за него, цените му скачат, прегледите му стават все по претупани. Най-светлия пример е Начев.
Иначе аз сайта го знам. Но честно казано, най-много ми е помогнала Мереленда.
Аурора, аз съм пила Магнезиев малат на Нау. А какъв витамин 6 търсиш?

Каква промяна има при Начев?, аз се лекувам при него, ходя в ендокринологията,не съм чакал много дори веднъж като отидох нямаше никой, цената му си е същата, отговарял ми е на всички въпроси само че говори бързо ама такъв му е стила.

# 385
Е как, направиха го най-известния ендокринолог, цените му доколкото си спомням станаха 80 лв и то преди години, когато и един професор взимаше толкова, а прегледите му- две минутни.
И после започнаха оплакванията.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 19:23 от Lemy

# 386
  • София
Леми, понеже ми казаха, че вит б6 много добре влияе на хормоните и искам да си купя. На софарма е 1.80😂 на нейчър уейс 20, каква ли е разликата?

# 387
Въх 😁
Не съм се интересувала за този витамин, виж аз какво си купих, под давлението на онази група - вит. Б3, но още не съм го почнала 😎

# 388
  • София
Е как, направиха го най-известния лекар, цените му доколкото си спомням станаха 80 лв, а прегледите две минутни.
И после започнаха оплакванията.

Прегледа е 40 лева плюс 40 за ехограф /ако има нужда/, ако след това решиш да се лекуваш при него всеки следващ преглед е по 10 лева.
Не си спомням тук в темата някой конкретно да се е оплакал.

Ето затова Ви предложих, напишете си лекарите от който сте доволни, за да могат хората да си
избират не да се трупат при един.

# 389
  • София
Охх, Леми, къде го намери. Аз не намерих капсули и пак под въздействието на оная група взех това, отврат вкус има😂

Да ви споделя една интересна статия за инфраред лампата, и на щитовидната помагала.
https://wellnessmama.com/269510/red-light-therapy/

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 19:48 от Aurora

Общи условия

Активация на акаунт