БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 546
  • 736
  •   1
Отговори
# 360

Притесняват ме изследвания. Ходя редовно на ендокринолог от три години. Преди три месеца правих ехография, нищо.. Някой с подобни показатели? След десет дни съм на лекар, няма часове сега..

# 361

Притесняват ме изследвания. Ходя редовно на ендокринолог от три години. Преди три месеца правих ехография, нищо.. Някой с подобни показатели? След десет дни съм на лекар, няма часове сега..

Според мен си е хипер функция. На ехографията може и нищо да не излезе. Не се тревожете, пият се хапчета, успокояват се нещата. Все пак нека и другите в групата да кажат.

# 362
Тиреотоксикоза
Щом ходите редовно на ендокринолог, ако имате някакъв телефон за връзка с него - звъннете му и му кажете, че сте с хиперфункция. Такива пациенти не ги карат да чакат, а изписват терапия възможно най-скоро.

# 363
Не трябва ли Трак в този случай 🤔

# 364
Ако решат...
Но нали знаеш- хипера лекуват. Независимо Хашимото ли ще се окаже, или Базед. При спиране на терапия и при рецидив е по-нужно изследване.
На мен Трак ми искаха чак като реши докторът, че ще спирам хапчетата.

# 365
Понеже на мен Трак ми направиха месец след началото, на 3х2 Тирозол, беше 0.7. И почна едно чудене Базед ли е, Хашимото ли е..не че има значение за лечение в началото, да. Но си мисля, че ако се направи преди хапчетата, ще е по ясна картинката. Мен ме водеха Базед, после тиреотоксикоза, и сега последният ендо твърди, че е Хашимото с хипер. Ми, някак по подготвена щях да съм за Хашимотото 😸 Там е голяма драма, замерят с пачки лабораториите(в кръга на шегата), хиляди изследвания, попълване на дефицити и... не мога да изчета всичко, хахава станах. 🥴
И една статия за ваксините и Хашимото и заболявания на щитовидната:
https://www.btf-thyroid.org/covid-19-and-vaccines

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 13:34 от Lemy

# 366
Декември месец пусках първо TSH и FT4, не бяха в норма, затова ми казаха да пусна Трак, ФТ4, тат и мат. Трак ми беше 6,83 и ми поставиха диагноза БаЗедова болест, сега като пусках изследвания нямало смисъл от Трак, много рано било за промяна, както и ТSH.
Тези, които пушите, казаха ли Ви да спрете цигарите?

# 367
Казаха 😀
Половината правели рецидив заради тях. Тия дето не пушат не знам какво обяснение им дават за рецидива.

# 368
Да, никога не съм пушила, рецидив си имам. 😎

# 369
То аз този месец започнах с лечението, обещах си да ги намаля, дано успея.

# 370
От намаляне полза няма. Ако можеш да ги спреш и имаш воля- действай.
Така или иначе ползи от тая отрова няма.

Аз съм без воля. Пуша като комин 🥴

# 371
Е, няма да ги спра, но ако успея да намаля от почти две кутии на една, ще е супер постижение за мен.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 14:26 от stasha_s

# 372
Здравейте момичета, не съм писала отдавна, но често влизам.
Мереленда сега видях в стар пост, че си ходила при Проф. може ли да споделиш на какво мнение беше той относно операцията. Мислех си да отида и аз при него на една консултация, тъй като съм решила ако се оперирам да е при него и ще ми е интересно да разкажеш за прегледа, дали е категоричен, че след толкова време трябва операция или мисли, че може да се чака.
Аз продължавам с 2 таблетки Тирозол, хич не искам операция, ама май в един момент трябва да се реша. В момента най-големия проблем при мен, както при повечето е безсъние и косопад, а всички хормони са в норма. Четох тук, че май повечето си имаме симптоми и когато хормоните са в норма.

защо не опиташ първо с радиоактивен йод,вместо операция

# 373
  • София
Здравейте, препоръчайте ми моля ви някой добър магнезиев мелат, витамин Е и витамин 6. Както и се чудех знаете ли добър комплекс мултивитамини без йод?

# 374
Айкос цигарите и те ли ни вредят много?

Общи условия

Активация на акаунт