БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 519
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Ангелов,за съжаление са прави.
Ендокринна хипертония се нарича...
Сърцето се влияе от функциите на жлезите с вътрешна секреция.
Аз съм само на бета блокер,макар че и аз взех да вдигам понякога кръвно.
При ходене се изморявам много,за физически усилия никак не ме бива,особено в топлото.
Аз съм и пълна(Абе и доста по-пълни има,само коремът ми е огромен,иначе не изглеждам чааак толкова дебела) и се потя...
Ужас е и при мен.
Не се оправих след операцията.Да,пулсът се овладява вече с малка доза бета блокер,но аз се надявах да няма нужда от бета блокер.
Колитът...си го има.
Мен сега ме боли в областта на черния дроб,тежи,гади ми се понякога...
Взех да пия и Есенциале,понася ми.
Но ме притеснява,че е метаболитно нарушение,аз и лекарства пия.
Алкохол не близвам,не помирисвам...и пак проблеми с черния дроб.
Все си мисля да ходя при един добър ехографист и за черния дроб,и за фиброаденома в гърдата...
И трябва и за костната плътност да правя изследвания,май минаха две години от последния път...
Аман от изследвания и проблеми.

# 466
  • София
Имам час утре за Доц. Шинков и няма да ходя, дали някой го иска?

# 467
Ангелов, нямаше ли някакви лекарства само за долна граница. Май имаше. Като толкова те мъчи що не ти изписаха? И аз не мога да разбера, уж хормони в референтните граници и пак все нещо не сме у ред. Мен най-много ме е яд за това кръвно. Преди тиреотоксикозата бях с ниско. Ей от тогава като взех да го вдигам и минах на хапчета няма оправия. Хем като вкарах хормоните в норма уж се нормализира и временно ги бях спряла, ама пак започна. Като се опитам да ги намаля почва да се вдига. Явно си остава хипертонията завинаги.

# 468
И аз се чудя дали има такова лекарство питах даже личната лекарка преди 2-3 дена каза ми нямало.
Само за горна граница били повечето.  
Не знам може и да има чудеса всякакви. Да неприятно ми е с това кръвно адски ми влияе на ежедневието ходене, стоене, къпане особено с топлата вода ми е много неприятно баланса ми е ужасен. Пък когато се нормализира кръвното нямам тези оплаквания. Някои казват,че долната граница на кръвното се вдига от стрес може и това да е при мен. Едва ли Изопринозина който пих съм средата на Декември да е допринесъл за това състояние.
Помня тогава на всеки 2-3 седмици бях настинал. Студени ръце,крака,но се чувствах добре.
Нямах проблем с ходенето освен обичайното изморяване. След като почнах Изопринозина на 4- ден бях усетил
леко затопляне тоест нещата отиваха към нормализиране и настинката изчезна тогава. Какво ли не пих преди това трудно минаваше. И с настъпването на нормализирането усетих главоболие викам си ясно. И след 5-6 дена някъде усетих дисбаланса с кръвното. Едно знам повече никога няма да докосна това лекарство. Бях споделил на личната
 и на ендото. Ендото само каза не го пий.  За това изследвах хормони,трак и т.н
Ще говоря пак защото с това кръвно 105 на 88, 110 на 90. Мислех да пробвам айран със сол,но се чудя. При кардиолога излезе  125 на 90. Вкъщи като меря друго излиза друго. Единствено като нормализирам тогава се чувствам като човек. Това е от мен Поздрави!

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 01:51 от Angelov255

# 469
  • Бургас
Има някакви за долната граница,но нещо не искат да ги изписват.
Или претупват нещата,или тези лекарства имат повече странични ефекти, вероятно ако много падне долната граница... не е добре,ама никак не е добре.
Изписват препарати,които общо свалят кръвното налягане.

# 470
Не винаги е разумно да се изписват хапчета, лекарите си знаят.

# 471
На мен кардиолога ми писа Вивейс каза ми при нужда го пий. Доста се колебая.
Ендото ми вика това лекарство няма кой знае колко да ти го смъкне.
Когато си добавям чесън към яденето било то картофи, супа и т.н
Забелязвам,че от чесъна пада кръвното. Долната граница също помръдва но, всичко е за 2-3 часа.
Не съм фен на чесъна,но нямам избор. Да знам,че долната граница не е хубаво прекалено много да пада.
В моя случай просто търся начин да нормализирам нещата. В началото на годината кръвното беше 105 на 90 тогава се чувствах ужасно. Ако долната граница не беше 90 определено нямаше да се чувствам така.
Просто гледам границите на кръвното да не са близки. Това ме притеснява понякога.
Целта е просто да нормализирам нещата.
Ето линк на лекарството което ми изписа кардиолога.
https://apteka.framar.bg/30001232/%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B9 … 5-%D0%BC%D0%B3-30

# 472
  • Бургас
Lemy,може и така да е,но аз съм толкова разочарована от повечето лекари,просто съм изгубила доверие в лекарите.За доказана ИР не ми изписаха нищо,дадоха ми съвет да пазя диета, при обяснението,че ям основно картофи и ориз.Значи метфорнин няма да ми понесе на червата по тяхната логика,но зеленчуци ще ми понесат...Аз дори варени зеленчуци избягвам...
В някои случаи не мога да ги понасям.Това си е мое мнение...

Ангелов,не знам как успяваш да ядеш чесън,нали споделяш,че имаш колит.Разбира се, всичко е строго индивидуално.Нито чесън,нито лук,в никакви количества не ям.Е,готвен лук вече по малко хапвам,но чесън и готвен ми пречи.
Мляко с канела също сваля и кръвното,и захарта.На който му понася мляко...

# 473
Миме, нормално, смеят ли да ти изпишат нещо с твоя корем. А по-точен хранителен режим може да получиш от диетолог.
Защо не си направиш една консултация с Айдън Мустафов, поне Варна ти е близо.

# 474
Току що прочетох, че при хиперфункция се изписва по протокол Калиев перхлорат, но никога не съм го чула от ендокринолог. На някой от вас изписвано ли е и въобще имате ли някаква информация за това?

# 475
За да не направим някоя бомба 😁😁😁

"Може да се добави и калиев перхлорат, който блокира по-нататъшното поемане на йод от жлезата[38], но хроничното му приложение се асоциира с апластична анемия."

Тук: https://www.medinfo.bg/spisanie/2008/9/statii/amiodaron-i-disfun … tovidna-jleza-528

# 476
Има чесън като добавка и ефекта е същият-Ангелов, може да пробваш

# 477
  • Бургас
С този калиев перхлорат наистина ли се правят бомби?

Миме, нормално, смеят ли да ти изпишат нещо с твоя корем. А по-точен хранителен режим може да получиш от диетолог.
Защо не си направиш една консултация с Айдън Мустафов, поне Варна ти е близо.
Ами...от диетолог няма полза,аз си знам какво ми понася и от какво не ме боли...и ям това.Катрофи,ориз и пилешко без подправки си варя и пека.Това е основното.
Съгласна съм,че моят корем може и да не приеме лекарствата,но не сме направили опит.Мога и тежка алергия да получа,и това ми се случва...
Но не вземам ли нищо за ИР,черният дроб ще продължи да се уврежда,не ми се мисли докъде може да се стигне.Аз не пия алкохол,не помирисвам,не близвам...следователно имам неалкохолна стеатоза.Това е заболяване на обмяната на веществата.Пак ендокринолозите трябва да дадат мнение и решение.
Айдън Мустафов изписва билки.Аз съм с алергии към полени(идва пролет и ми се реве), цветове от билки не е разумно да ползвам.Не знам,толкова холистични лекари отказаха...В групата му съм,мислила съм за консултация...Може и онлайн...
Христозов поиска да имам диагноза и лечение за колита,за да продължи да ме лекува.Ама последната ми диагноза е СРДЧ и в тази епикриза,и в епикризата от ИСУЛ наблягат,че съм алергична към Салофалк.Ами ок,да.Казват,че това е лекарството за моя случай.Ами...не мога да го пия и се мъча без лечение.Айде сега и за ИР без лечение...докато се увредя напълно и ги оставя намира най-накрая.
Загубих вече вяра в лекарите,не ми помагат.
Нарязаха ме,махаха каквото можеше да се махне,сега-ами увредена съм била,така било,едно след друго следвали тези състояния...

# 478
Мислех си аз, че ще прекалено хубаво, за да помага просто така ама викам чакай да питам🤔😊.
И още нещо да питам. Пробвали ли сте АИП и как се отразява при Базед и въобще имате ппзнати, които със сигурност имат ползи от това, че като чета то много сложно това.

# 479
Днес изследвах Трак, 17.9 е. Това обратимо ли е? А иначе от 8 дни пия Тирозол и Ft4 е в норма, а анти тела са спаднали почти наполовина. Някой с опит да каже мнението си 💋❤️❤️. Тсх 0.009. На 16.02 съм на контролен преглед. Така и не пия бетаблокер 🤨. Страх ме е да не ми пада кръвното.

Общи условия

Активация на акаунт