🐑''Фермата 6: Пътят на една мечта'' - тема 13 /29.11 - 06.12/🐑

• 92 802
  • 2 413
  •   1
Отговори
# 1 095
Няма лошо, нека има малко интрига с вота накрая. Иначе Боби ще бие не само Калоян, а чак и Веселка, а това ще подразни хората и ще го отнесе той за политиките на продукцията от миналия сезон.

# 1 096
"Колко е страшно да бъдеш влюбен на 40 години...
И колко е страшно да бъдеш разлюбен на 40г"
Една песен изпята от великият Стефан Данаилов
И много показателна за Данчо.
При него верно стана страшно. Фермерството му мина в дебнене на Дайчето и  Петър и в мисли как да ги провокира и как са си отмъщава.
От промото съм почти сигурна, че Пешо ще е дуелист
И най интересното. Лека полека всички ми стават симпатични, без Ваня и Надя. А как я подкрепя Надя, не е истина.

# 1 097
Петър се почувства застрашен от конкуренцията! Краси и Сами са много красиви мъже!

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 17:02 от pasticho

# 1 098
Джоли! много точно.
Данчо накрая не се удави, а потъна безвъзратно.
А бе тук мразите военните, а в същото време имате наблюдения какви са семействата им.
Интересно.
Нека парите отидат при млад човек, който тепърва ще гради нещо.
А Боби, има си фирма, щом си има квартира и за любовници, си е надвил на масрафа.
Айде нЕма нужда да си множи любовниците.
От жените нито една не заслужава вниманието ми. За финал.

# 1 099
  • Sofia
Моят личен опит с патриархални и военни модели показва,  че обичащите мъже преосмислят ценностите.
Това, че е елементарен Калоян, не пречи да е добро момче.
Направи ми впечатление още на първото ратайство на Милена - няколко пъти ходи да му иска нещо, нито веднъж не и отказа.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 09:58 от Karen

# 1 100
Джоли! много точно.
Данчо накрая не се удави, а потъна безвъзратно.
А бе тук мразите военните, а в същото време имате наблюдения какви са семействата им.
Интересно.
Нека парите отидат при млад човек, който тепърва ще гради нещо.
А Боби, има си фирма, щом си има квартира и за любовници, си е надвил на масрафа.
Айде нЕма нужда да си множи любовниците.
От жените нито една не заслужава вниманието ми. За финал.

Съгласна съм с мнението ти.
За финал симпатизирам на Калоян и Боби, но първият повече (по мои наблюдения) би имал нужда от парите.

# 1 101
Аз не мисля, че Калоян попадайки на точната жена ще се промени. Личния ми опит с военни и израсли в семейства на военни, сочи точно обратното. Срам и резил е, ако жената има думата в семейството. И заради патриархалното възпитание и заради професията. Военните, както в професията се ръководят само и единствено от правила, наложени от друг. Т.е. от устава. В семейството, устава е примера от предишното поколение. И абсолютно никаква възможност той да се преосмисли, да се допусне, че е остарял, че вече не е актуален, изобщо се отрича всичко дискредитиращо го. Ако не им вървят по гайдата и насилници стават, в името на това, на всяка цена да налагат техните си правила. Не напразно има приказка, че под фуражка акъл не вирее.
 Ето и Калоян, има проблясъци от време на време, нотова, за което се държи изключително здраво и първосигналните му реакции, са остарелите стандарти в които е възпитан и които професията му е наложила. И въпреки проблясъците, вътрешните му убеждения, кореспондират повече с модела и се връща към тях след някой случаен проблясък
    Ма ко, виждам,че пишеш от своя опит,но изобщо няма да се сълася с тези заключения.От личен опит.Дъщеря съм на военен от ВВС.Да,имаше ред и идсициплина,когато бяхме малки,но никога насилие и командорене от страна на военния.Никога!Семейството ни никога не  е живяло по устав.Две дъщери сме, оставени сме да направим абсолютно свободен избор за живота си, а майка ми е изключително обгрижвана жена.Няма да влизам в повече обяснения за семейството си , обаче такива заключения са некоректни.И да ,приех го лично,защото генерализираш изводите си.
    Аз смятам, че дори и строителен работник да е бащата на Калоян,пак същият щеше да е редът в семейството.Едва ли майка му се съгласява да се подчини на този ред,само защото тати е военен.Това е манталитет , възпитание, ако щете ,на част от онова поколение.И естествено ,че Калоян ще е възпитан патриархално,ако това е моделът на тяхното семейство.Иска се интелигентност,смелост,много визия за живота,за да имаш желание и смелост да мръднеш от модела.
    Нямам търпение да дадат писмата на Кристиян и на Елеонора.
   Иначе това с писмата е доста труден избор.Макар,че смятам,че са писани заедно  и което и да изберат-от съпруга,от родителите,инфото ще е едно и също.
  На Надежда започваше със Здравей,Невесто!Човекът може да не е по обясненията.
   Харесвам Боби,много даже,обаче ми оставя един такъв горчив вкус ,заади отношението към съпругата му.
  Хареса ми на Марето семейството.Обикновенни хора,но се подкрепят.И ми се сториха искренни,като че ли участието й е обсъждано и с децата.
   Докато на Надка съпружеството й беше написал нещо от сорта "когато приключи това твое приключение " , като че ли него не го засяга.
  Дайчето , милата , щом мама е подкрепата, а тати силата,що досега никой не й каза да вземе да се пробва в тоя НАТФИЗ, щом това е мечтатат на живота й.Или поне един НБУ.На 27 г да трепериш за одобрението на родителите си не е ОК! Да важно е,явно има дефицити в детството,но то пък трябва да си стъпиш сам на краката и да се изправиш.И да продължиш.Със или без одобрението на мама и тате.И тук според мен преиграва доста.И ако вярно е най-малката от три деца,и всички + баба живеят заедно,тези родители изобщо не са си свършили работата .
    Данчо - егоист смотаняк.Ей тва ми е.Много му беше важно да разбере Камито дали си е взела миш -маша и се е изнесла.Писмото на детето в огъня,тя си знаела,че преди години той е избрал личното щастие пред нейното.Глупак!Много ясно,че всеки има право на такова,и двама души не бива да са заедно само заради детето,но казано по такъв начин,с този маниер ,ей тва ми е дъно та дъно!!!Ай да си реве там и да си скрибуца,тоя не заслужава нищо.
    И да не пропусна - Петър много ми хареса как му го каза на Данчо.Само дето го отнесе заради отношенията им с Даяна.

# 1 102
Ее, хиляда пъти пиша един постинг и от тия рекламни банери дето изскачат, накрая го трия.
Надя я съжалих...докато не метна писмото на децата в огъня ( то май е само проформа, защото после се видя, че явно са ги запазили и Данчо си прочете насаме писмото от Янка).
Струва ми се, че изкупва тя нещо пред съпруга си. Не знам какво, но...и в писмото й към децата спомена нещо от рода, че тате се пишело преди мама...
Жалко, че Данчо толкова много залагаше във визитката си на отношенията си с дъщеричката си, а се вижда, че основно го вълнуват лов сторитата му. Горкото дете. Май отдавна е разбрало, че не е на първо място в живота на баща си.
Като изключим Йордан, масово се избраха за прочит писма, които представят участниците  в добра светлина. Много ясно, че ако не мама и тате, кой би се гордял с теб и точно това ще прочетеш, за да си излъскаш имиджа. Моят фаворит за победител продължава да е Боби. Следва си линията за Супер Бащата и не се отклонява от нея, не се поддаде на интриги и егоцентризъм - браво Боби, стискам ти палци!

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 10:48 от LaCumparsita

# 1 103
Присъединявам се към тези, които почнаха да симпатизират на всички поне по малко, само не и на Надежда. Толкова злоба не е нормално, тотален енергиен вампир е тая. Другите са ми постоянно на двата полюса, аха аха да ги харесам и пак правят нещо тъпо.

# 1 104
  • при късмета
Интересно.
Само аз зачекнах темата за военните, така че предполагам е към мен. Защо реши, че ги мразя? И защо реши, че въпреки това нямам наблюдения?
Не, че е по темата, ама ще ти разясня. Освен, че имам доста роднини, които бяха военни и бутащи синовете си към същото, от години имам наблюдения в спортен клуб, в който годишно има м/у 200 и 400 трениращи, от всякакви възрасти. Повече от 20 години, ако трябва да  съм точна. Имаше 2 сестри, които тренираха, много талантливи деца и пропускаха тренировки, само заради баща им. Военен разбира се. Днес решил, че няма да ходят, заради няква глупост. Например, че гледали телевизия, а той бил забранил. Децата стигаха до там, че да си държат ръцете под студената вода, докато им измръзнат и после охлаждат телевизора, ако случайно са го пуснали, че да няма скандал. Кое дете не гледа ТВ. Добре, че имаха споделяща майка, че да разберем защо тези деца все повече се затварят. На края и тя осъзна, че е тормозена, ама това е друг въпрос.
Друг отказва да даде съгласие да отиде на международно състезание, друго талантливо дете, избрано на фона броя на всички трениращи, за състезание в неговата група или категория. Като питаш защо, получаваш отговор, че просто така е решил. Друг отказващ да даде такова съгласие, направо си каза, че е за да тормози и ядосва жена си. Още много примери имам, но са прекалено лични и не ми се ще да ги пиша
Та за повече от 20 години наблюдения над деца от всякакви възрасти, останали да тренират и самите те вече поели групи, които да водят, мога или не мога да имам наблюдения затова, какво се случва в семейства на военни?

# 1 105
Баща ми беше майор. Строг с тежест, създаващ респект.2 метра мъж
И... майка ми - миньонче. А, познайте в къщи кой командване-майка ми.
Никога тя не е била оставяна да върши нещо сама. Винаги за всичко бяха двамата. За каквото и да се сетиш. Винаги двамата.

# 1 106
Даяна е най- голямата от трите деца, има брат и сестра. Съгласна съм с мнението на Ма ко, има доста интервюта с нея, ако имате време ги вижте и ще разберете. Тя си е просто такава. Не играе роля.

# 1 107
Даяна не е най-малката, има по-малка сестра.

# 1 108
И тя разбира се е толкова егоистична, че нито веднъж не спомена, че има и други деца в семейството.

# 1 109
  • при късмета
И тя разбира се е толкова егоистична, че нито веднъж не спомена, че има и други деца в семейството.
Е как да не е споменавала? Първото, което каза за семейството си в изповедалнята, беше че е най-пренебрегваното дете в семейството. Това все пак предполага наличието им

Общи условия

Активация на акаунт