Фентъзи и фантастика - 20

• 29 569
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Не мисля, че Завулон е очаквал Алиса да бъде в добро настроение. Той просто не очакваше да я призоват. Ако е знаел, че ще стане така, нямаше да й признае в последните секунди от живота й, че я е използвал.

# 196
Естествено че не е очаквал. Въпросът е, че Хесер излиза печеливш от всяка ситуация, а Завулон - не. Игор умира, но това не повлиява да плановете на Хесер да възита детето на Светлана. Алиса умира, но това не помага на Завулон

Лично за мен Чернова и Белова са в пъти по-интересни от Патрулите. Патрулите ми бяха страшно скучни,  и алогични.

# 197
Светлана тогава напусна патрула, заради интригите на Хесер и Завулон.
А и не се знае дали Надя не би била по-силна, ако я е възпитал именно Игор.

# 198
E, да е силна - колко  по-силна може да стане?. В крайна сметк Тигъра не е сигурен, дали Надя не може да го победи, въпреки че е дете, а той направо размята като на шега маговете от първо ниво на Светлите.

Скрит текст:
И в този миг отгоре нещо изгърмя. Силно и кънтящо — като взрив. Маговете вдигнаха глави, вслушвайки се.

— Семьон — каза Хесер. — А аз нали наредих да не се намесва… Жалко, че в Патрула не се практикуват телесни наказания.

— Могат да се въведат — оживи се Жермензон.

— Той внимава — каза Алишер. — Момчетата не искат да сдават офиса без бой. Е… поне символичен…

....
Горе нещо засвири пронизително — сякаш от малък отвор излиза пара под голямо налягане. Какви ги вършеха горе? Или това беше Тигъра?
Красива сцена — изрече внезапно Жермензон. — И много позитивна… интернационална… Тибетец, казах и двама евреи се опитват да спасят малко руско момче…
Горе нещо затрака в забързан ритъм — сякаш някой беше пуснал шевна машина. Или беше започнал да стреля с автомат, което беше по-вероятно — едва ли Тигъра се беше съгласил да остави момчето на мира срещу два добре ушити панталона.

— Оптимисти — изсумтя Хесер.

— Защо пък да не се пробват? — сви рамене Жермензон. — Знаеш ли, когато измислиха барута, бях възхитен. Най-приятното средство срещу надигнали се трупове!

Лампите в коридора изведнъж примигнаха и угаснаха. След миг отново светнаха, вече по-мъждиво — беше се задействал аварийният генератор. Но след още няколко секунди угаснаха съвсем...
 Хесер щракна с пръсти и угаси двете най-близки до нас, след което промърмори:

— Има още да учите…

По стълбите затропаха стъпки. Бавни, но уверени. Тигърът слезе по стъпалата, спря се в края на коридора. Погледна към нас — изглежда, тъмнината не му пречеше. Усмихна се и пристъпи напред.

Прогърмя и Тигъра бе обгърнат от бял мразовит вихър. Мъгла или виелица… Той застина за секунда, после с известно усилие пристъпи напред и се насочи към нас.

— Нали ти казвах, че няма да сработи — подхвърли Хесер през рамо.

Светлана пак се завръща на активна служба в Патрула. Тя всъщност никога не го е напускала, била е в запас и веднъж-дваж я викат по спешни задачи, както се случва в случая с Вещицата.

ето в Новият патрул

Скрит текст:
"Тигъра ти се стори добър? — поинтересува се Арина.

— Никой от нас не е добър, когато се опитват да го убият.

— Лъжеш — каза спокойно Арина. — Теб те тревожи друго. Какво ще каже дъщеря ти, когато порасне, и разбере, че може да е била най-великата вълшебница, а е станала обикновен човек."

Е, накъде повече е щяла да става велика  Надя, дори и Игор да я е възпитавал? излиза, че Хесер нищо не е загубил от неговата смърт, което е тъпо.

и как нелогично е накрая, че не жертваха някой от Светлите, за Саркофага, а тъкмо Арина избра да се сапожертва, след като толкова не й се умираше.

Пак казвам, Черновата и Беловата са (поне) десет пъти по-качествени (за мен) от Патрулите. Там има интрига, екшън, любовна драма, че дори  - предателства.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 23:07 от Лорд Сняг

# 199
  • Galaxy 13197853088
На светлите им се налага да се усукват и оправдават
повечко за  да постигат целите си. Тъмните някак са
по-праволинейни.

# 200
Аз се забавлявам в момента с "Изтръгнати от корен". Много хубаво пише Новик. Толкова е приказно, удоволствие е да се чете, а по това време на годината - съвсем.

# 201
Вчера си получих последните книги от онлайн панаира на книгата, похвалих се и в друга тема:
Скрит текст:
Поразлистих Митологията на Едит Хамилтън, красива книга, не съжалявам, че я взех (обичам красивите книги), но не може да се сравнява като текст със Стивън Фрай (и дори с Николай Кун). Твърде малко детайли - вероятно се дължи на това, че е включено голямо количество информация само в един том.
При Фрай информацията е възможно най-подробно поднесена, на много достъпен език и с идеална хронология. Даже, в случай,че читателят забрави нещо, той припомня в самия текст (например споменава един персонаж и уточнява, че той участва и в друга история и сме го срещали преди).

# 202
  • Майничка
Ох, добре че ми припомни да поръчам книгите на Стивън Фрай!🤗

# 203
Сега видях, че април 2021 излиза сериал по поредицата Гриша на Лий Бардуго. Виждам в каста Каз, Иней и Нина, а доколкото разбрах те се появяват едва в "Шест врани". Може би ще е по-разгърнат сериала, а не само по първите три книги.
https://www.imdb.com/title/tt2403776/

# 204
Мисля, че сериала е само за поредицата след Гриша. Т.е оригиналната трилогия няма да се екранизира.

# 205
Доколкото знам сериала ще обхваща цялата Гриша вселена, а не само първата трилогия. Но като ги знам нетфликс, със сигурност свободните съчинения ще са доста.

# 206
Ясно , ще наблъскат всичко,докато е модна...

# 207
Не съм чела нищо, но може да погледна сериала. От каста само Бен Барнс ми хваща окото.

# 208
  • България
Още не съм чела поредицата.
Колебаех се между Лий Бардуго и Джоузеф Р. Лало и започнах поредицата на втория.
Подборът на актьори за сериала е много интересен, има и българин, също актриса с баща китаец. Бен Барнс също е голям плюс за мен.
Май ще гледам.

# 209
Кой българин? Явно не съм разгледала внимателно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт