Фентъзи и фантастика - 20

• 29 492
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
С тези обрати ми напомня за Атаката на титаните, а пилотите и взаимоотношенията между тях - за БЗГ. Не мога да се сдържа да не сравнявам Simple Smile
Артлайн сега имат едни кутии по 50 лв, в едната я има Към небето, заедно с още книги, но не ми се поръчва сега, защото този месец купих доста книги.

# 571
И в Летописите го ползва това. Всяка книга нов поглед към някой от основните персонажи.

# 572
да, на мен  ми допада. Аз май само при Робин Хоб съм го виждал в Живите кораби (Малта много разви образа си там, Кенит - също). Мартин и Джордан също правеха много обрати, но те се оляха в желанието да бъдат интересни. При Хоб и сандърсън обратите следват логичното развитие на характера, на героя.

Дръзки 1 както казах има нещо общо със "Сагата за Ендър". Дръзки 2 по скоро ми напомня   за "Небесните господари", въпреки че сравненията са много повърхностни и не искам да сравнявам с други книги.  Но нещата не са баш такива каквито изглеждат  и Спенса ще промени гледната си точка за много неща.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 10:39 от Лорд Сняг

# 573
  • Разпиляна във въображението
Никакви новини обаче за "Игра на тронове", нали?

# 574
аз лично вече ги отписах.

П.С. Тепърва Мартин щял да промена сюжета и изтрил спойлерните глави, въпреки че някога твърдеше, че не се води по феновете. Вече с интерес чакам някой ден да го допишат, както дописваха Джордан, иначе едва ли ще излезе нещо.

# 575
  • Варна
Според мен писането на сценария преди книгата беше грешка. Сега няма начин да няма влияние....

# 576
Аз съм чела само първите две книги и знам какво се случва в сериала от майка ми и от интернет, според мен
Скрит текст:
Бран си беше определен за крал (само че на Севера) - просто си личи от началото. Но другите неща - това с Аря, Джон, Денерис са пълни измислици на сценаристите - неадекватни са. Историята на Санса в книгата е съвсем, съвсем различна (знам повече неща, защото майка ми я харесва) - при нея нищо не би се развило така, както в сериала.
Също не мисля, че Мартин ще завърши книгата, не е мотивиран, а и по природа е мързел.

# 577
Понеже член на семейството гледа сериала отначало Joy (вече ми се повръща от него), и аз си мисля "мили герои, от къде тръгнахте, къде ви навряха".
Не вярвам да напише книгите някога. Така и ще си остане. С този смехотворен край.
Излъгах се да гледам сериала Outlander, и е толкова по-красиво заснет ... GoT вече и с това ме дразни...направо го намразих Simple Smile

# 578
  • Варна
Така и не се пречупих да гледам сериала - видях няколко от първите серии и останах изключително разочарована от изместването на фокуса - от същественото към пошлото и вулгарното. Ясно е, че второто и третото продават, но за мен поредицата е много добра и засяга доста по-дълбоки неща от видяното, което опорочава всичко ценно....
Все пак се надявам на нова книга...

Outlander за мен започна много вълнуващо, но след това заби в някаква посока (когато отидоха във Франция), която ми се стори, че няма общо с идеята в началото, и спрях да го гледам...

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 17:19 от BЕЩИЦА

# 579
Скрит текст:
Бран си беше определен за крал (само че на Севера) - просто си личи от началото. Но другите неща - това с Аря, Джон, Денерис са пълни измислици на сценаристите - неадекватни са.
Скрит текст:
За мен пък развитието при Денерис е най-мартиновското нещо в целия финал. Фенски теории, че е като баща си, имаше доста през годините. Просто в сериала го направиха набързо и тъпо изградено, в книгите, ако видят някога бял свят, би трябвало да е по-плавно и добре мотивирано.
И да не съм офф, Песента все пак си има отделна тема, в момента чета трилогията Историите на господаря Ли на Бари Хюгарт. Изключително забавно и приятно четиво, нещо като Пратчет в китайски контекст.

# 580
  • Майничка
Бари Хюгарт ми е любим с тази поредица, припомня ми съдията Ди на Робърт ван Хюлик.

# 581
То и за Пратчет има отделна тема, но и за Пратчет пишем тук. Това с отделните теми е направено, когато някои автори са били страшно популярни, а в момента те не са.

Конкретно и аз смятам, че е грешка за един автор да се прави филм, преди да е завършена поредицата. Сега са закупили правата на Дръзки, за да го филмират, но аз и това не одобрявам.  Донякъде разбирам, защото Сандърсън е по-плодотворен от Мартин, а поредицата е по-къса, но не одобрявам. Казал съм вече, според мен трябва да се работи с готови поредици.

За сериала Гот
Скрит текст:
първите два и половина сезона си бяха точно по книгите. До 4-5 сезон имаше доста прилики. Но от 6 сезона, откъдето нямаха сценарий си извинение се осраха. Дори да бяха хванали спойлерните глави и после някои от фен сюжетите по-добре щеше да стане. Те съсипаха викингската линия, директно изключиха линиятана Конигтън и Ариян, съсипаха Станис, персонажите на Кутрето и Варис...ако нещо завършиха както трябва то бе събитията с Денерис  - до завладяването на Чертога .Обаче полудяването го дадоха много набързо и възкачването на Бран, дойде някак твърде набързо и нелогично. А режисирането на Дългата нощ бе отврат.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 21:41 от Лорд Сняг

# 582
Скептична съм по отношение на филмите, сега на мода са сериалите.
Даже има слух за сериал по Хари Потър.

# 583
  • Майничка
Има нелоши фенфикове, с които да се захрани сериал, особено детско-юношески. Кофти е, че сега тийн книгите и сериали вървят откровено в посока YA, а мнозинството от детските са разни полуинфантилни анимации.
Според мен, не е нормално 10-15 годишни да се фиксират в "Приятели", "Теория на Големия взрив", руските ситкоми и подобни. Не че са лоши, просто би трябвало друга ниша да им е приоритет, нещо по-близо до "Н2О", примерно. Него обаче го гледат 5-8 годишни.
Хуморът помага, но за да "обере" и по-младата аудитория, се налага да снижи нивото на сложност и на моменти изпростява.

# 584
Честно казано, не мисля, че младите гледат Приятели - знам, че има хора, които не са го и чували. А на Запад направо го отричат като расистки (защото всички в групата са бели), сексистки и хомофобски (заради майтапите с бащата на Чандлър) и засрамващ тлъстите хора (заради миналото на Моника и шегите свързани с това).
За Хари Потър - мисля, че ще е просто римейк на книгите (но либерален - тръпна в очакване). Но щом е за НВО, се чудя дали няма да вкарат нещо по-пикантно... Впрочем, те за сега отричат (но слуховете от началото на годината са много упорити) и не се знае какво ще бъде - даже на места се пишеше за сериал по Прокълнатото дете, но това, според мен, не е много добра идея.

Общи условия

Активация на акаунт