Фентъзи и фантастика - 20

• 29 539
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
Пиша ти на ЛС Simple Smile

# 391
  • София
Някой чете ли вече Малка омраза, тъкмо я намерих ж ел формат... имам още доста обаче от The Blood mirror, но върви бавно, че нали е на английски, a e  и голяма...чудя се дали да не  се прехвърля за малко...

# 392
Не знаех , че "Гриша" имало и  сериал.  Много ми харесва поредицата и ще ми  е интересно да видя какво са сътворили в киното.
Прочетох първата книга от поредицата и много ми хареса.
Светът е подобен на средновековна Русия, използвани са и руски думи, а аз обичах руските приказки.
При описание на някой от героите отварях да погледна какъв актьор са подбрали и това малко ми попречи да потъна в света на гришаните.
Подбраният за Мал въобще не ми харесва, авторката подчертава, че момчето е със сини очи. Представям си типична руска физиономия, а не мулат или някой от ромската махала.
Продължавам с четенето без повече да се опитвам да свиквам с актьорите.
Приготвила съм се да гледам сериала, но вече не е сигурно. Може да си остана само с Дюн.

Наистина страхотна поредица. Светът на Гришаните, който изгражда Бардуго е много богат и интересен. След Гриша, препоръчвам да продължите и с поредицата Шест врани от авторката, която се развива в същия изграден свят.
А колкото до сериала предполагам, че ще го видя, но също съм много разочарована от каста. Нямам нищо против политкоректността, но когато става въпрос за книги, в които са описани как изглеждат героите,  да кастват на база нека има "шарен" каст ми е прекалено. Не харесвам почти никой от избраните актьори с изключение на Бен Барнс, който си лепна за ролята от раз.

# 393
Здравейте, записвам се и аз с коментар по темата - чакам с нетърпение сериала, въпреки че втората поредица "Шест врани" ми харесва в пъти повече от първата. Тя има и продължение, отделна книга за Николай, която също беше интересна. От каста на сериала ми харесват Бен Барнс (фен съм му отдавна) и мацката, която ще играе Инеж. Юлиян Костов също има роля, в едно интервю каза, че е малка, но после го харесали и разширили персонажа му.

В момента препрочитам "Океанът в края на пътя" на Геймън.

# 394
  • България
От подбраните аз харесах само Бен Барнс, нашето момче и азиатката избрана за Алина.
Мал си го представям по-скоро така:

# 395
  • София
Някой чете ли вече Малка омраза, тъкмо я намерих ж ел формат... имам още доста обаче от The Blood mirror, но върви бавно, че нали е на английски, a e  и голяма...чудя се дали да не  се прехвърля за малко...

Да, аз, преди месец някъде назад в темата пусках впечатления от нея. Ама и "Малка омраза" е голяма... Innocent

# 396
Снощи прочетох  книга трета от поредицата.  Последните оцелели на Сюзън Бет Пфефър (Светът в който живеем). Ами какво да кажа, не е лоша книгата, дори е интересна, но някак си ми липсваше чувството за безнадежност от първите две книги. Така и не разбрах защо трябваше да събирате героите от първите 2 романа, те имат много различна съдба и различен начин на мислене. Пак американски начин на мислене - да има оптимистичен отворен финал и да направим от всички едно семейство.
По ми харесваха предните два романа (Последните оцелели - Живота какъвто го познавахме, Последните оцелели 2 - ИЗгубени за всички), от тях лъхаше на обреченост и бяха в духа на истинска постапокалиптика. Какво да се прави. Не може всички книги да са такива.
Въпреки всичко Последните оцелели 3 ми бе интересна и препоръчвам трилогията на всеки.

Едит. Сега виждам, че имало и четвърта книга, непреведена. Ами да не се заричам, но не мисля, че ще я прочета....

# 397
Чета "Змия и гълъб" на Шелби Махурин. Още съм в началото, но  имам предчувствие, че ще е голяма боза.

# 398
  • София

Да, аз, преди месец някъде назад в темата пусках впечатления от нея. Ама и "Малка омраза" е голяма... Innocent

Ще поровя назад...мерси... Simple Smile А , че е голяма - нищо, на български чета бързо GrinningStuck Out Tongue Winking Eye

# 399
  • софия
темата трябва да се раздели май.
Нема начин да съжителстват заедно фентъзи и фантастика.
Феновете на фентъзито са графомани.

# 400
Добре си е темата. Ако се раздели, няма да има кой да пише за фантастиката.

# 401
  • София
Който има нужда може да си направи отделна тема за какво си ще, никой нокого не е вързал тук... Аз си харесвам грамофоните... Да не кажа, че чета тук (все по-рядко пиша), заради хората, отколкото зарди книгите...

# 402
  • София
Все пак има и такива, които са фенове едновременно и на фентъзито, и на фантастиката...Innocent

# 403
  • София
😂 Ни може така и двете, изберете си едното само... Както разбрахме не може да съжителстват под един покрив...
😝

# 404
Имаше опит да се раздели темата, но тогава вървеше много бавно класацията. И не само това е проблемът. Понякога някой от нас в дадена година чете 10 книги фантастика и нито една фентъзи, в друга - 5-6 фентъзи и нито само една фантастика.  Разделението би било изкуствено, още повече, че някои книги като "Хрониките на Амбър" са и в двата жанра.
Още по проблемно става, когато до септември  темата за фентъзи, не може да свърши, а има годишна анкета, и после трябва да се пуска анкета за фантастика. ОСвен товаЕдин от последните пъти имахме 6 или 7 заглавия за фантастика, и 3 или 4 за фентъзи. Далеч по-смислено бе да ги обединим.

Това обаче ме подсеща друго. Вече стигнахме средата на темата, а още не сме  изминали дори месец март. Това ме кара да предложа следното нещо - когато приключим темата,  да продължим  в новата тема  - фентъзи и фантастика 21. Гласуването  годишната ни анкета обаче да си продължи продължава в тази, докато свършишм годината. Иначе може да пуснем в новата тема съвсем друга анкета, но тя да не е свързана с годишния ни конкурс. Какво ще кажете?

П.С. всъщност аз съм мислил, дали в нашата тема, не трябва да влизат и мистериите, че и ужасите, но понеже има няколко теми за ужаси,  а и аз лично не съм техен фен, не съм предлагал окрупняване.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 16:40 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт