Фентъзи и фантастика - 20

• 29 487
  • 724
  •   2
Отговори
# 585
Хуморът в "Приятели" е по младежки искрен и затова на по-дъртите хора им се струва опростен. Бързам да кажа,че аз също съм от дъртите,ама...Yum

# 586
Чакаме още сериалите по Джордан и Толкин. Вече не мога да се настроя че ще излезе нещо хубаво с всичките холивудски приумици напоследък. Дано поне някой от тях ни зарадва.

Иначе за мен лично 8 сезон на ГОТ беше едно от най-безмислените неща които съм гледала и ми се прииска въобще да не бях започвала сериала, като ще има такъв финал. Не заради Бран, не заради Денерис, а заради абсурдния начин по който набързо скалъпиха историята, глупавите и нелогични решения за герои градени толкова сезони, цял епизод тъмница, убийството на Краля точно по същия начин както едно друго в Междузвездни войни месеци по-рано. Просто то беше както се казва - cringe fest.

Приятели може да са расисти или да се подиграват на дебели хора, но Принцът от Бел Ер, Шоуто на Бил Козби и тн..са същото, но обърнато. Тях обаче не ги закачат. Глупаво е да се променят стари филми, книги и творби заради съвременни приумици.

# 587
Тази година чакаме и сериал по Фондацията Simple Smile На 90% съм сигурна, че ще е разочарование, но да видим.
Изтеглих си книгите на Лий Бардуго, искам да ги започна преди сериала, но не знам дали ще успея. В момента чета Към звездите и Науката от Света на Диска.

Вече реших, че ще си купя Клара и слънцето (въпреки че подозирам, че ще ме разстрои). Книгата има нобелова награда и е много високо оценена от критиците, любопитна съм. Чакам да се появи на промоция.

# 588
"Чeстно казано бих искал да видя филмирана някоя от трилогиите на Робин Хоб - или за убиеца 1 вата (евентуално и втората) или за Живите кораби'. Проблем е обаче, че самата Хоб не дава да я филмират, и държи здраво правата. Все пак си е оставила вратичка - казва, че принципно е възможно, но иска ако ще се прави филм да има сериозно участие в това да се казва как да се направи и филма да следва буквално сюжетната линия, а не да има интерпретации.
Това явно отблъсква продуцентите, не е като да направиш филм в който Патрицият е жена и да кажеш, че е по мотиви от Пратчет.

Разбира се бих се радвал много ако видя филмирани и Мъглороден - първата трилогия, както и Дръзки (второто явно ще стане), но е важно как ще го направят.

За Джордан само като чета дотук разни неща и ме хваща страх-

Изобщо вече не гледам какво печели Оскар, Златен Глобус или Нобел. Нобелът за мен се обезмисли, откак Ясер Арафат и Ариел Шарон получиха Нобел за мир, а по-късно - и Обама, като американски войски влязоха в Либия и провокираха майдана.
Оскарите още след "Планината Броукбек, започнаха да губят смисъл за мен, но  в последните пет-шест години е просто нещо ужасно"

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:22 от Лорд Сняг

# 589
Мисля, че Мъглороден наистина ще е подходяща за филмиране Simple Smile

# 590
Да, особено  Последната империя.- Но и сведващите  две части стават.

Моят личен  каст

Келсайър
Скрит текст:
Вин
Скрит текст:
Докс
Скрит текст:

Хам
Скрит текст:
Марш
Скрит текст:

Брис
Скрит текст:
Реноа

Сейзед

Скрит текст:
Хайде и един  "цветнокож" актьор да има, че да не реве на умряло либералната преса Stuck Out Tongue Winking Eye
Императора

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:54 от Лорд Сняг

# 591
  • Разпиляна във въображението
Супер за "Дръзки". Дано стане. А с този плодотворен автор съм сигурна, че първо ще прочетем книгата преди финала.

# 592
Мисли че Дисни са откупили правата. Честно казано като прочетох първата книга аз веднага си казах, че щом за Ендър има филм и за Към Небето ще направят.

Извинявам се много, не били Дисни*
*Universal Television purchased the rights to the series in 2020.[

Значи май ще правят сериал. Нищо чудно, то напоследък все сериали се правят. По -евтино излиза, а дава повече възможности. Сега се сещам нещо  - бих искал да видя и филмиран Червен изгрев (първите три книги)

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:48 от Лорд Сняг

# 593
Лорд, а Елънд как ще изглежда? Не разбрах има вече слухове за филмова поредица и това е каста или просто си мечтаем?
На около 400 стр. съм от Последната империя, много е интересна, но ТОЗИ ШРИФТ... Преди няколко дни разгледах другите книги в Orange и забелязах, че от 3та нататък май ги няма Келсайър и екип, само Вин + Елънд. Това не ме изкефи особено.

# 594
  • София
Мисли че Дисни са откупили правата. Честно казано като прочетох първата книга аз веднага си казах, че щом за Ендър има филм и за Към Небето ще направят.

Извинявам се много, не били Дисни*
*Universal Television purchased the rights to the series in 2020.[

Значи май ще правят сериал. Нищо чудно, то напоследък все сериали се правят. По -евтино излиза, а дава повече възможности. Сега се сещам нещо  - бих искал да видя и филмиран Червен изгрев (първите три книги)

По-евтини са сериалите и се реализират. Като затворят кината, филмът отива на кино. А сериалът тече по телевизията.

# 595
Правата на Червен изгрев бяха продадени още преди години, но нещо се случи и проектът се забави.

# 596
bethefirst -  За Мъглороден - мечтаем. Това си е моят каст. Някои от героите не мога да си ги представя, например Сейзед, но Елънд

Скрит текст:

(мното второстепен ми изглежда Елънд в първата част, нали не е от бунтовниците)

виж Дух не знам кой ще го изпълнява. Някое младо момче - негърче, вероятно, заради жаргона. В такъв случай като се замисля Морган  Фриман май е по-подходящ за Клъбс, нали той бе чичото на Дух.

За злият брат, от втората част  (избята ми името му)   който е Мъглороден
Скрит текст:
. има излъчването, и в "Дневниците на вампира" играеше лошият брат. Другата роля в която бих искал да го видя е на Нед Коутс от  "Нощна стража"
За Дръзки се знае, че са закупени правата през декември 2020  с цел направата на сериал, но засега само дотолкова знаем.

от трета насам, дейтвието се развива 400 години по-късно. Един от героите е наследник на Брис, но прилича на младият Кел като държане. Около него пак се формира екип. присъстват някои от кандрите, оня приятелката на Сейзед например.  Поредицата е по-скоро  стийм -пънк. Лично мен не ме кефи особено, но си има очарованието. Мъглороден 4-7 е по позната като Уакс и Уейн, дори Сандърсън така я споменава. Аз обаче си държа за първата трилогия и най-вече - за първата книга.

pppqqq
ауууу, това за Червен изгрев не трябваше да ми го казваш! Въй сега ще трябва да чакаме фирмата да фалира, за да се направи филм от друга фирм.

Артемис, абсолютно си права, и дори ще те допълня - много от актьорите в сериалите не са чак толкова известни като филмовите, заплатите им са по-ниски,  по времето на един епизод можеш да пуснеш няколко пъти реклами, а грима, ефектите и пр. също не изискват парите, които изисква една високобюджетна продукция като Титаник или Терминатор 2

за справка - повечето актьори  във Гог са взимали по 100-150 хиляди на епизод, и то когато са били суперизвестни. Най-безизвестните са взимали по 20-30-40 хиляди на епизод. Това значи, че в пети сезон зведа като Питър Дънклидж е взел някъде межу  1,5 и 3 милиона. Нали се сещате, че ако това е високобюджетен филм, той няма да вземе под 15 милиона, а може би и 20. Някои от най-успешните сериали като Борджиите, Игра на тронове, Тюдорите, Викингите, Спартак, Гот ясно показаха, че тази ниша има накъде да се запълва

Освен това сериала дава възможност да разработваш характера на героя, дой дава възможност да разполагаш с колкото време искаш, докато във филма трябва да се  "свиеш" в рамките на 2-3 часа. Не е чудно, че режисьорите напоследък предпочитат сериали.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 19:09 от Лорд Сняг

# 597
И това е трябвало да бъде сериал - още през 2019 той е твърдял, че проектът скоро ще се задейства, явно "скоро" е относително: https://howlerlife.com/2019/08/13/whats-going-on-with-the-red-rising-tv-show/
Правата са продадени още през 2014 на Юнивърсъл.

# 598
Скоро е много относително във Холувуд.   Терминатор 5 го гласяха поне 5 години отпреди това. Да не забравяме, че и коронавируса обърка плановете на актьорите. Доскоро изобщо не снимаха филми, сега май снимат, но без романтични сцени и без докосвания.

Във филми като Бул и АНатомията на Грей показвали хората с маски. Много от филмите се забавиха заради коронавируса, например Луцифер. Щом през 2019 са казали  "скоро", нека не губил надежда, може би до 3-4 години ще излезе. (че и по-рано, но аз се застраховам, заради коронавируса)

# 599
  • България
Изтеглих си книгите на Лий Бардуго, искам да ги започна преди сериала, но не знам дали ще успея.
Аз цикля на втора част. Не ми харесва толкова, колкото първа.
За Джордан само като чета дотук разни неща и ме хваща страх-
Когато видях подбора на актьори, ми мина всякакво желание да гледам. Grin
https://www.imdb.com/title/tt7462410/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast

Общи условия

Активация на акаунт