Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 279
  • 1 018
  •   2
Отговори
# 765
Значи аз съм чела, че  като се дава фецес по стандарт лаксативи уж не трябвало.
Ама нали си знаеш, че с теб двечките си имаме този проблем и аз не ги спирам.
Та си ги пия.
Но ти щом в четвъртък си пила, въобще не мисля, че е проблем.
За мц вече не знам.

# 766
  • In the land of Never Never
Здравейте!

Имам тест за ХП с резултат "положителен".
Но гастрото иска да пусна нов тест, количествен.

Искам утре да дам пробата, но искам да ви питам - в цикъл съм. Това проблем ли е? Ще се измия, разбира се, но все пак да изчакам ли чистите дни или няма нужда?
И отделно пия храносмилателни ензими. В четвъртък съм пила и капсула алое на кристали поради вц затруднения. Те биха ли повлияли на резултата?
Не би трябвало да има значение това. В цибалаб има изискванията за изследване, не пише да е пречка. Пише само да не се вземат инхибитори на протонната помпа, от сорта на омепразола.
Вземете малко количество, като грах, от различни части на фецеса, в началото, средата и края.

# 767
Ох, този микомакс. На мен ми беше лошо от него.
Но го пих през три дни.
За гъбички май е по-висока и ежедневна дозата.
Но аз самосиндикално минах на пробиотици за гъбички. Биокул кандеа 60 таблетки, после си взех провиотик кандида 10 броя ей така,за всеки случай.

Не каза как ти е езика? Цвета?

Здравейте, тези 2 пробиотика, които споменавате не са ли само за кандида вагинално? Дали са подходящи при кандида в червата?

# 768
  • София
За провиотик - не знам. Биокулт кандеа е за орален прием. Това не пречи да влияе и на вагинална кандидоза, но все пак минава през стомашно чревния тракт, а някои щамове са идентични като кандида албиканс.
То затова е най-добре да се направи микробиология на фецес с посявка.

# 769
  • In the land of Never Never
За провиотик - не знам. Биокулт кандеа е за орален прием. Това не пречи да влияе и на вагинална кандидоза, но все пак минава през стомашно чревния тракт, а някои щамове са идентични като кандида албиканс.
То затова е най-добре да се направи микробиология на фецес с посявка.
Кандинорм на Провиотик е за смучене, тоест помага директно и при кандида в лигавицата на устата, стомаха, и навсякъде. Може да се взема продължително, няма странични ефекти. За три броя има отстъпка: https://smartbio.bg/BG/product/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0 … 1%d0%bb-%d1%85-20

# 770

Здравейте, тези 2 пробиотика, които споменавате не са ли само за кандида вагинално? Дали са подходящи при кандида в червата?

Може да има и други. Тези съм намерила аз.
Потърсете ги в нета, те се пият, не са за вагинално ползване.

# 771
Здравейте!
И аз се присъединявам към темата.
Миналата седмица ми правиха гастроскопия и лежах в болница 3-4 дни . Лигавицата на стомаха ми е била в много лошо състояние- лезии, ерозии и тн. Вчера ми излезнаха и резултатите за Хеликобактер- положителни. Изписаха ми два антибиотика и пробиотик за 10 дни…
Да видим какво ще стане… Малко са ми потънали гемиите, но сигурно е нормално… Ще свикна.Ето това са лекарствата :

Освен тях пия Нексиум, Квамател, Прохелико и Алмагел А.

# 772
Здравейте отново!

Бях писала, че имам положителен качествен фекален тест за ХП.

Ходих на лекар, той поиска да направя нов фекален тест в друга лаборатория и да е количествен.
Теста излезе с резултат 0,17 при реф. ст-сти - до 0,9 отрицателен; между 0,9 и 1,1 граничен; над 1,1 положителен.

Междувременно посетих втори лекар, вече с двата теста. Не му хареса работата с двата различни резултата, то или имало ХП, или нямало. Изписа ми за 2 седмици да пия ИПП (в момента не се сещам за името), след това да изчакам 1 месец и пак да пусна нов фекален, както и кръвен тест.

Днес ми беше часа и при първия лекар, който призна само втория резултат, т.е нямам ХП, първия е бил неверен. Също ми изписа ИПП и Теразал гастро.

Много съм объркана и не знам какво да правя и да пия ли въобще нещо. Какво ще ме посъветвате?

# 773
Ами ето един очевиден пример  за това, защо фекален не се прави за регистрация на наличие на хеликобактер. Те хората са го писали писали по книгите, ама не знам защо лекарите така правят.
Стела не знам от къде сте, направете си дихателен, ама преди това вижте колко дена трябва да сте били без аб, без инхибитор, без цигари и каквото беше там. Най-точен неинвазивен за установяване на наличие е дихателния.

Това което са ви изписали само тушира проблеми, нищо друго. Ако имате ХБ трябва да се лекува. Ако нямате трябва да се търси причината за предизвикващото ви дискомфорт.

Елеаа
добра схема но виждам само два АБ без бисмут.
Схема с два АБ има под 90 % успеваемост по спомен.

# 774
Re_ge, всичко е толкова ново и непознато за мен, че дори не мога да се сетя да попитам лекаря защо няма бисмут примерно. Сега го погледнах в гугъл каква му е ролята и пише, че образува слой върху лигавицата на стомаха.
Алмагел А не е ли нещо подобно?

# 775
Стела, какво е ИПП?

# 776
Инхибитор протонна помпа?

# 777
Инхибитор на протонната помпа.
Реге, благодаря за включването. За съжаление съм в град, в който не се правят дихателни тестове. Ще трябва да обикалям из страната явно...

# 778
Аха, ясно. Но защо. Ти нали нямаш проблеми със стомаха.
Инхибитора какво ще предпази от хелико ако имаш?

# 779
Re_ge, всичко е толкова ново и непознато за мен, че дори не мога да се сетя да попитам лекаря защо няма бисмут примерно. Сега го погледнах в гугъл каква му е ролята и пише, че образува слой върху лигавицата на стомаха.
Алмагел А не е ли нещо подобно?

Да но алмагела беше вреден заради алуминия.

ИПП Образува слой който позволява на лигавицата да зараства защото не я дразни храната при да кажем гастрит. При ХБ не се получава дразнене при  така наречените рани и лезии резултат от "работата" на бактерията. Ако има бактерия, ИПП нищо лечебно не прави, защото тя си върши нейната гадна работа. просто човек не го боли стомаха а лошите работи се случват на заден фон. Всеки ИПП е колкото полезен толкова и вреден.

Реге, благодаря за включването. За съжаление съм в град, в който не се правят дихателни тестове. Ще трябва да обикалям из страната явно...
Знам го това и съжалявам за това стечение на обстоятелството. Другото е гастроскопия.

Общи условия

Активация на акаунт